perjantai 5. kesäkuuta 2009

Omenankukkia

Odottelin tässä yksi päivä kaupungilla kylmissäni miestä hakemaan minut kotiin, kun huomasin seisovani keskustan ainoan puiston laidalla. Ja kaikki puut kukkivat! Omenapuut, syreenit, pihlajat ja muut.

Tuuli heilutteli oksia eikä niistä saanut tarkkoja kuvia, mutta oli ihana katsella täydessä kukassa olevia omenapuita! Koiranpennun kanssa on mennyt aika niin tiiviisti, etten ole kovin paljon ehtinyt luontoa ihailemaan, saati sitten liikkumaan entiseen tapaan.

Vilma parani mahataudistaan yhden päivän kunnolla sairastettuaan. Eilen annoimme jo riisiä ja riisin ja jauhelihanokareen keitinvettä nesteytykseksi. Raukka näytti aika laihalta ja nälkiintyneeltä, mutta tänään on riisin kanssa annettu jo puolikkaita annoksia omaa pentunappulaa ja hyvin on sujunut.

Vilma on viestinyt meille olevansa nälkäkuoleman partaalla ja on venynyt kaksinkertaiseen pituuteen yrittäessään yltää johonkin kädessä olevaan syötäväksi kelpaavaan. Yhtäkkiä koira mm. nousi seisomaan tassut sohvapöytää vasten ja yritti ulottua omenaan.

Näissä tämänhetkisissä koiranilmoissa ei sentään pentu ole tarennut ulkoilla. Kun mies on kantanut sen nurmikolle tarpeilleen, on pikkuneiti kipittänyt suoraa päätä ovelle ja vaatinut päästä sisälle. Vasta tänään on tuuli ja sade hellittänyt sen verran, että asiat on voitu hoitaa pihallakin ja jopa ulkoilla hiukan enemmänkin.

Kaksi päivää olen nyt ollut töissä eikä ole valittamista. Vielä. Kumpanakin päivänä on pitänyt ottaa tunnin nokoset illalla, ei tosin työn rasittavuuden takia, vaan yöunien lyhyyden vuoksi. Neiti kun herättää viimeistään puoli kuudelta sekä kerran yöllä pissalle.

Nyt on tiedossa viisi päivää vapaata, enkä valita siitäkään.


6 kommenttia:

 1. Eikö olekin mahtavan kaunista.

  VastaaPoista
 2. Kauniita vapaapäiviä
  ja nämä ovat ihania kuvia! <3

  VastaaPoista
 3. Mikä kukkapaljous! Kuin paratiisista :)

  Vapaapäivätkin edessä, ei paha.

  Ja nuo Vilman isot tassut ja korvat on sitten hurmaavat, niitä jaksaa katsella. Onneksi koira parantui.

  VastaaPoista
 4. Upean näköistä nuo kukinnat!
  Hyvä että Vilma on jo parempi ja nauratti lukiessa neidin tempauksista!
  Nautinnollisia vapaapäiviä!

  VastaaPoista
 5. Hei ja moi pitkästä aikaa! Ihana pikku koissu kertakaikkiaan - onnea teille uudesta hauvavauvasta, selasin kaikki kuvat pikapika! Ja tämän päivän postauksen kauniit omenapuunkukathan ovat ihan pakollisia näin omenapuun alla oleillessa;)

  VastaaPoista
 6. Hannele, toivon aina, että tämä kukinta kestäisi koko kesän! Ehkä sen ihanuus onkin juuri sen ohikiitävyydessä. Onneksi sade tuli vasta sen jälkeen, kun ehti ensin vähän nauttia.

  Una, harmittelin kovaa tuulta ja pilvisyyttä, kunnollisia kuvia ei millään saanut. Tosin aikaakin oli vähän. Olisi ihana paneutua näihin joskus kunnolla. Sinulla on aina hienot otokset!

  Noeijoo, onnneksi on puistoja, kun omaa kukkatarhaa ei ole. Voisinkin tänään käydä puutarhalla ostamassa jotakin. Hyvää viikonloppua!

  Yelian, tuollainen pentu tekee niin salamana asiansa johonkin, että on vaikea ehtiä viemään sitä joka välissä ulos. Tänä aamuna olin juuri lähdössä, kun huomasin kakat eteisen kynnyksellä:)

  Inkivääri, käytän nykyisin paljon koissu-sanaa, jonka olen sinulta oppinut.
  Vaihdoin banneriinkin omenankukkia, jotka on kuvattu toissakesänä omasta pihasta yhtenä iltana. Nyt oli vain pari hassua kukkaa latvuksessa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...