tiistai 26. toukokuuta 2009

Pentupäiviä

Kävin tänään sairaalan toimintaterapeutin luona näyttämässä rintahaavojani. Niihin oli minusta kasvanut hieman paksuuntumaa, ja nyt aloitettiin muutaman kuukauden silikoniteippihoito.

Lukuisiin muihin haavoihini ei ole koskaan kasvanut keloidia, mutta rinnoissa on ohut iho ja niissä tällainen on jopa tavallista. Onneksi täällä saa silikonit (siis ne teipit!) mukaansa ilmaiseksi.

Pikkuinen jäi siis ensimmäistä kertaa yksin kotiin -lukuunottamatta niitä hetkiä, kun viime viikolla käytin Lunaa nopeasti ulkona. Suljin sen ulkoilun jälkeen keittiöön lelujen ja nukkumapesän kanssa, annoin raksuja lelusta esille käänneltäväksi ja lähdin ulos.

Tulin takaisin reilun tunnin kuluttua. Ei kuulunut vinkumista, joten menin sisälle. Kaikki näytti olevan hyvin, ja annoin sille päiväruoan heti. Olin kyllä helpottunut! Illalla kävin vielä kirjastossa ja silloinkin kotiinjääminen sujui yhtä hyvin. Annoin iltaruoan sen jälkeen.

Olemme tänään käyneet ahkerasti ulkonakin, mutta vasta viimeisellä kerralla miehen kanssa tuli ensimmäiset pissit pihalle. Sisälle niitä on tullut ainakin kahdetkymmenet, mutta tänään sentään aina paperille.

Tällaista koiramamman elämää tämä nyt on. Ihanaa ja rauhallista yhden pennun kanssa. Koirakirjoja on olohuoneessa jo pino, kun hain kirjastosta vielä lisää. Vilma nukkuu jaloissani, kun luen sohvalla. Välillä leikimme tai käymme ulkona.

Tähän mennessä kaikki on ollut paljon helpompaa kuin olin etukäteen kuvitellut.


12 kommenttia:

 1. Teillä on siellä niin idyllistä ja 'pötkylä' on kyllä niin suloinen näky nukkuessaankin.

  Aika nopeasti se on oppinut olemaan rauhassakin ja jopa yksin. Hyvältä kuullostaa.

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana ja suloinen pieni koiravauva on siinä lelunsa vieressä. Niin hellyyttävä.
  Alempi kuva on hauska. Retkottavat siinä rinnakkain tassut kohti kattoa:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä koirat oppivat nopeasti talon tavoille. Kuulostaa, että siitä on mukavasti seuraa ja hupia.
  Uskollinen seuralainen, joka ei hanttiin laita ja on tyytyväinen - ainakin ruokiin.
  Näin puhuu tämä koiraton ihminen, joka saa satunnaisesti hoitaa kultaista noutajaa.

  VastaaPoista
 4. Voi mikä huikean suloinen koiralapsi, varsinkin tuo alin kuva on aivan huippu! Miten he ovatkin ihan samanlaisessa asennossa, koiruli ja pehmolelu! Aivan ihana kuva!

  Teillä on mukavaa nyt keskenänne, kun saatte kunnolla tutustua toisiinne ja pennulle tulee olemaan ihanan pehmeä lasku, kun hän saa pitää teidät ihmisensä niin pitkään kotona hänen kanssaan eikä heti tarvitse olla 8 tuntia yksin kotona.Monet joutuvat aika nopeasti tottumaan pitkiin päiviin ja eihän se ole kivaa.

  Muistakaa kehua vuolaasti hänen pissojaan ulkona ja antaa makupala kiitokseksi heti kun jotakin tulee. Meidän koira oppi kaikki hyvät tapansa makupalojen ja vuolaiden kehujen avulla. Mistä lie pahat tapansa oppi .... ; )

  Minna

  VastaaPoista
 5. Ihania Vilmoja! Tosi hienoa, jos saat teipit, ne on arvokkaita. Hyvä, että aloitat heti arpihoidon, eikä niin kuin mie vasta puolen vuoden kuluttua. varmaan 3kk aluksi.
  Mulla on keuhkot nyt hankalana, yskittää, jos syvempään hengittää, haukottelee tai nauraa. rasittavaa. Onneksi olen sentään saanut nukutuksi.

  VastaaPoista
 6. Niin vain koiratkin koiristuvat ja oppivat ison koiran tavoille. On iso edistysaskel, kun saa koiran ymmärtämään, että uloskin voi pissiä. Niin ja voi jättää hetkeksi yksinkin. :)

  VastaaPoista
 7. Mainio tuo alimmainen kuva, molemmat loikoile selällään, Vilma ja nalle :D

  VastaaPoista
 8. Kiitokset! :) Ja onnittelut pikku-Vilmalle eilisen nimipäivän johdosta. Ihana karvapallo!

  VastaaPoista
 9. Vai on se pikku Huppaluura oppinut jo olemaan itsekseen kotona. Hyvä tyttö! Ihanasti kellottaa tuossa alakuvassa niinkuin lapset ainakin.
  Varmaan viikonloppuna jo pääsen tutustumaan teidän uuteen perheenjäseneen, vai oletteko kotona? Sehän ehtii jo kohta kasvaa pentuvaiheesta ulos ennenkuin me ehditään näkemään!

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia kommenteista Sooloilija, Susanne, Arleena, Minna, Vicki, Celia, Ari, Outhii ja Meri!

  Alkeiskoulu on aloitettu makupalojen voimin, luoksetuloa ja istumista. Ulkona pissiminen on niin salamannopeaa, etten meinaa aina edes ehtiä huomaamaan.

  VastaaPoista
 11. Ja Meri, tervetuloa lauantaina!

  VastaaPoista
 12. Hihityttää tuo alempi kuva. Aivan ihana! =D
  Olen kahlannut blogiasi läpi puolisen tuntia. Tykkään valtavasti tavastasi kirjoittaa juttuja. Valokuvat ovat myös todella hyviä. Monesta kukkakuvasta voisi tehdä vaikkapa julisteen.
  Ei muuta sanoa kuin VAU!!!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...