perjantai 15. toukokuuta 2009

Ajelulla


Eilen oli niin tuulista, ettei houkutellut lähteä mihinkään. Illalla pakotin sitten itseni hopon selkään katselemaan vähän muitakin maisemia kuin kotiseiniä. Mies korjasi kokeita , kuten joka ilta tällä viikolla, mutta öljysi ensin puutarhakalusteet. Pisteet hänelle, minulle se ei tullut mieleenkään. Saadaan kalusteet sittenkin kesäksi ulos.


Laiskan ihmisen liikuntaa tuo pyöräily. Pääsee nopeasti kauemmaksikin, eikä ole liian rasittavaa. Kaikkein laiskimpina päivinä käyn kiertämässä polkemalla saman lenkin, jonka talvella kävelen sauvojen kanssa.


Kerran ajelin taas Taulumäellä. Tykkään tästä Aallon tekemästä talosta, nyt kun se on kunnolla hoidettu ja maalattu. Olisi kiva nähdä se joskus sisältä.


Alla oleva Taulumäen kirkko on minusta omituisen näköinen, mutta sisältä todella kaunis seinämaalauksineen.


Seuraavaksi polkaisen kaupunkiin ostoksille, mutta huomisaamuna ajelemme miehen kanssa etelään hakemaan mustaa pikkuhaukkua. Jännittävä päivä! Toivottavasti homma onnistuu ja saamme sen. Pennun kanssa ei pääse pitemmälle lenkille ennen syksyä, mutta tottuisikohan se istumaan pyöränkorissa?

Kuva kasvattajan

16 kommenttia:

 1. Teillä on tosi jännittävä ja mieliinpainuva päivä tulossa huomenna. Onnea siihen päivään!

  Täällä tuulee myös tänään, kummallisia nämä tuulet..

  VastaaPoista
 2. Onpa jännää kun teille huomenna tulee se uusi hauveli,ja kuvasta päätellen oikea söpöläinen! Toivottavasti ei Silkkiturkki tule liian mustasukkaiseksi!

  Pyöräily tekee hyvää ja kauniita paikkoja on pyöräreittisi varrella;tuo vaaleansininen talo on kaunis.Minunkin pitäisi taas alkaa pyöräillä;pyörä jäi Suomeen mutta voisin täällä hankkia uuden.Ei vaan ole pyöräkellareita täällä niin joka kerta pitäisi raahata se ylös kotiin.

  VastaaPoista
 3. Uusi perheenjäsen taloon! Se ei olekaan mikään pikkujuttu!
  Koirat ovat ihanaia mutta myös vaativia! Eilen juuri tokaisin miehelle kun kolme koiraa seurasi minua koko ajan kuin hai laivaa, ei päässyt vessaankaan rauhassa, että tekisi mieli ottaa lomaa koko laumasta!
  Oikeasti ne ovat kuitenkin meille!
  tosi tärkeitä, pitävät huolet liikkumisetsa ja siitä että säpinää riittää talossa!

  Mitä rotua tuleva koiranne olikaan, kerroitkohan siitä jo aiemmin. Sen muistan että narttu on kyseessä!

  VastaaPoista
 4. Sooloilija, varsinkin tuulen tullessa järveltä päin nn kylmääkin. Mutta aurinko ja tuuli on niin kesäistä, nautin äsken ajellessa kaupunkiin ja takaisin. Nyt ei enää mäessäkään henki tunnu loppuvan:)

  Yelian, ensi viikko onkin jännittävä kahden koiran kanssa. Mutta ne tulevat jatkossakin olemaan ajoittain Silkkiturkin kanssa yhdessä, joten paras vaan opetella heti. Siis minun.

  Maaretta, olen niin varovainen kaikissa käänteissäni, että tämä on hyvin tervetullut muutos ja päätös. Tekee meille hyvää!
  Tuosta kuvasta ei tosiaankaan voi päätellä paljon rodusta. Se on lyhytkarvainen normaalikokoinen mäyräkoira.

  VastaaPoista
 5. Ai tänne ilmestyi hauveli-vauvelista kuvakin, ihana. Kuvassa ei näytä ihan mäyräkoiralta, mutta se on tuo kuvakulma kun ylhäältä päin kuvataan.

  VastaaPoista
 6. Keratkaikkiaan hurmaava otus. Elän mukana jännityksessä. Meidänkin isäntä öljysi kalusteet viime viikolla, paitsi että jäi vähän kesken, kun öljy loppui. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Sano kun saa tulla katsomaan, olen ihan myyty tuon katseen edessä. Siinä oli kai joku varoaika, ettei ole hyvä olla paljoa vieraita, muistelen, mutten muista.

  On tuo omakin ihana, mutta nyt kun kukaan ei vie sitä pitkälle lenkille, niin tosi paljon huomiota vaatii. Eikä lähde mun kanssa töiden jälkeen lenkille, kun isäntänsä on tottunut viemään sen pitkälle lenkille illalla. Ei siis anna ottaa kiinni, menee pakoon. Outo otus ;)

  VastaaPoista
 8. Sooloilija, saattaa olla, että monet koirat on pentuina vähän samannäköisiä keskenäään.

  Vicki, vaikka olin kotona, mulla ei käynyt mielessäkään, että minäkin voisin sen öljyllä sivelyn tehdä. Enpä saa juuri muutakaan aikaiseksi, ei sen puoleen. Nytkin mies heiluu imurin kanssa tuolla jokaperjantaiseen tapaan. Eli ihan hyvä mieshän mullakin on;)

  Eikka, saahan sitä tulla katsomaan, sosiaalistamiskausi on menossa.
  Pääseköhän teidän vakioulkoiluttaja pitkään aikaan metsälenkeille, mitä luulet? Poikakin sanoi, että sen koira kieltäytyy joskus lähtemästä mihinkään, jos hän yrittää yksin lähteä ulkoiluttamaan. Pitää olla molemmat mukana.

  VastaaPoista
 9. Ihana koiravauveli. Onnea vaan sen kanssa.
  Sukulaisiani on joskus asunut noissa Taulumäen taloissa. Olen vieraillut siellä 60- ja 70-luvuilla.

  VastaaPoista
 10. Voi te onnelliset. Koiranpennun kotiintulo on elämän huippuhetkiä. Paljon vaivaa ja huolta, mutta niiiin paljon iloa! Ihanaa!

  VastaaPoista
 11. SuviAnniina, toivon hartaasti, että se on ihana luonnekin.

  Niina, talot ovat tosiaan aika vanhoja. Niitä harvoja, joita täällä on säilynyt.

  Ina, toivon että osaamme toimia oikein koiran kanssa. Se on kirjan mukaan ihan erilaista kuin vauvan hoito:)

  VastaaPoista
 12. Teille tulee sitten uusi perheenjäsen Miss Turkki oli mukava tuttavuus

  VastaaPoista
 13. Minustakin Aallon talo näyttää kauniilta, parvekekaide aika erilainen, mutta soma.

  Vai uusi perheenjäsen, onneksi olkoon.
  Onhan niitä kannettavia koirakassejakin. Tietysti koiran koko ratkaisee miten sen kuljettaa.

  VastaaPoista
 14. Todella hauskan abstraktin varjon luo tuo penkki! Joka taitaa olla kaupungin käyttämää mallia rantaraitilla...

  Tuo on muuten minun rippikirkko.

  VastaaPoista
 15. Ari, lopultakin saimme päätettyä koiranotosta. Tästä tulee kyllä jännittävää ja epäilemättä hauskaa.

  Arleena, olen joskus nähnyt pieniä koiria pyörän etukorissa istumassa. Jos totuttaisi nyt pienenä siihen, tosin ei se aikuisena enää mahtuisikaan koriin istumaan.

  Lepis, näitä penkkejä on järvenrantojen kävelyteillä. Hauskan näköisiä ja tyylikkäitä minusta.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...