perjantai 20. maaliskuuta 2009

Perjantai on paras


Tuttu juttu. Sitä huijaa itseään, että tulee muka ottamaan vauhtia tänne, että voi sitten alkaa tehdä jotain hyödyllistä, kuten vaivata sämpylätaikinaa tai silittää vaatteita ja siivota kylpyhuonetta. Joo, kyllä, ihan kohta.

Oikeasti olen monta päivää jo viimeistellyt virkkaamalla vaaleaa torkkupeittoa, joka sopii sohvan väreihin, kun nyt joka tapauksessa nukun siinä kaikki iltapäivät. Siinä samalla olen kuunnellut Carla Brunin levyä uudestaan ja uudestaan. Ihanaa, rauhallista ja intiimiä laulua.

Eilen oli mukavan kirkas aurinkopäivä tämän ikuisen pilvisyyden ja lumisateen keskellä. Teitten varsilta oli aurattu penkat pois, mikä vähentää huomattavasti kevään jäisiä liukkaita jalankulkijoilla ja pyöräilijöillä. Auran jäljiltä oli lunta kasautunut hauskoiksi palloiksi koko tien pituudelta, aivan kuin olisi tahallaan pyöritelty

Tienvarren pihlajassa on viime kesän jäljiltä pieni linnunpesä. Saakohan se uudet asukkaat piankin?

Nyt terästäydyn ja alan kirjoittaa kauppalistaa, kun lopultakin viikonlopun ruokalista on tehty. Sitten kaikki yllämainitut tehtävät. Ette usko, että olen onnellinen tästä pitkästä vapaasta!

Iloista perjantaita! Se on kevätpäivän tasaus.


14 kommenttia:

 1. Voin uskoa, että nautit pitkän vapaan suomasta rauhallisuudesta ja siitä, että kauppalistaakin voi tehdä useamman päivän ajan, harkiten ja hitaasti..

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Kun työvelvoitteet on suoritettu ja päässyt eläkkeelle kuten minä, niin askareita tulee tehtyä kotonakin paremmin. Muistan, kun töissä ollessa odotin viikonloppua kuin lehmä kesää- ja olin ihan puhki. Eihän silloin jaksa tehdä mitään. ( joten, turha kantaa syyllisyyttä. Ota rennosti vaan ja nauti!) Hyvää viikonloppua :-)

  VastaaPoista
 3. Oulussakin on päivä ollut mukava, vähän tuulinen, mutta suojainen ja aurinkokin välillä paistanut. Nyt alkaa näköjään kuitenkin harmaantua. Päivä on kuitenkin jatkossa pidempi kuin siellä.

  Hyvää perjantaita!

  VastaaPoista
 4. Sooloilija, ennen oli ainainen minuuttiaikataulu ja oli vain pakko tehdä hommat siinä järjestyksessä, kun ne tulivat eteen, jos halusi ylipäätään saada jotain tehdyksi. Nyt voin venyttää pinnaa vaikka kuinka pitkälle. Se tekee hyvää.

  Anna, toivottavasti pääsit terveenä eläkkeelle. Sitä me olemme työpaikallamme pitäneet tavoitteena, mutta tiukkaa meinaa nykytahdilla tehdä.

  Kari, nyt se alkaa lähdestyä, yötön yö. Yhtäkkiä valon määrä alkaa lisääntyä ihan silmissä.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa rauhallista viikonloppua, ilman kiireitä, Katriina! Carla Brunia on mukava kuulla...

  VastaaPoista
 6. Onpas kivoja kuvia. Kevät tulee kohisten, nuoskalunta vihdoinkin. Paitsi että ajokeli oli ikävä aamulla.

  Mukava jos alat päästä leppoisaan ajan venyttämiseen. Mulla on oikein ikävä sitä.

  Ostin siiderin perjantain ratoksi, josta on puolet juomatta, kun närästää. Auttoi jo sekin vähä.Ei sillä, että nyt olisi ollut kiirettä tai painetta, päinvastoin, oli oikein mukavat seminaarit loppuviikon. Hyviä vinkkejä ja keskusteluja entisen työkaverin kanssa.

  Nautittavaa viikonloppua!
  noeijoo

  VastaaPoista
 7. Oikein mukavaa viikonloppua! Ajatonta oloa!

  Minulla lahti kello viikolopuksi hyllylle ja nyt mennaan ajatta tama viikonloppu.

  VastaaPoista
 8. Yelian, Carla Brunin levy oli iloinen yllätys. Niin naisellista, muistuttaa Patricia Kaasia.

  Noeijoo, aamuisin on kyllä liukasta. Ajat siis itse taas töihin.

  Nyt on vasta tullut ensimmäisiä kertoja mieleen, että voisihan sitä tehdäkin jotakin, edes kotitöitä. Ensi viikolla menen yhteen koulutukseen kuulostelemaan, mitä työelämä on ja miten sitä kestäisi. Siellä on Paula Heinonenkin puhumassa.

  VastaaPoista
 9. Pikkujutut, ajaton olo on ihan sitä parasta. Kyllä kroppa tietää ihan tarpeeksi, missä mennään.

  VastaaPoista
 10. kevät tulee. Ihana aurinko tänään! Olen tuijotellut oravaa, joka juoksee tuolla männyssä... pitää toivoa ettei se pääse meidän hiiriansaan, on siinä tosi pienet reiät että luulisi niiden olevan liian pienet oravalle, mutta silti. Ihku veijari...

  VastaaPoista
 11. Mä odottelen vielä omaa pitkää kesälomaani, mutta olen onnellinen sun puolestasi! Kevätpäiväntasaus meni jo, joten nyt päivä on jo pari minuuttia pidempi.

  PS. Nuo lasten suusta kuulleet viisaudet naurattivat.

  VastaaPoista
 12. Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Mukavaa viikonloppua ja kevään odotusta..

  VastaaPoista
 14. Nelle, oravan puuhia on hauska katsella, toivottavasti ei joutunut ansaan.

  Iinuska, kohta se sunkin hyvinansaittu loma alkaa!

  Susanne, aurinkoista viikonloppua sullekin!

  Krisse, kävin ihastelemassa viiniblogiasi, sieltä löytyi monta houkuttelevaa kokeiltavaksi. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...