keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Asiasta ja vierestä

Tämäkin on vielä Marita Liulian töitä Kiasmassa. Miestä en tunnista omakseni, vaikka letti on ihan samanlainen.

Intouduin tänään kuuntelemaan Carla Brunia tuubilta. Violet muistaakseni kirjoitti viime vuonna ostaneensa hänen uuden levynsä ja piti siitä kovasti. Nyt kaipaan juuri jotain sellaista, rauhallista ja lempeää ja mielellään ranskaksi, jota en edes osaa. En muutenkaan kuuntele sanoja.

Yhteen näyttelyhuoneeseen oli kerätty kuvauksissa eri puolilla maailmaa käytettyä rekvisiittaa

Kävin eilen kaupunkikierroksella ja hoitelin tehokkaasti asioita kolme tuntia. Sen jälkeen pää oli jo tukossa ja mies sai noukkia minut kotiin iltapäivällä töistä tullessaan. Nukkumaanhan siitä piti taas mennä loppuiltapäiväksi. Miten ihmeessä aion selvitä joskus töissä?

Yksi hankinnoistani oli kunnolliset urheilurintaliivit luottokaupastani. Ennen sain vain uneksia sellaisista, vaikka minä jos kuka olisin niitä tarvinnut. Jotenkin sitä kuvittelee, että kun on pienennetty koosta 80G-H, niin mentäisiin kauhean pieniin kokoihin. Mutta ei mennä, vaan uudet supertukevat liivit ovat kokoa 85D. Näillä voi vaikka juosta, jos saa muuten läskinsä liikkeelle. Jenkkakahvatkin asettuvat jotenkin eri tavalla, elän toivossa, että ne jotenkin salaperäisesti häipyvät. No, povi ainakin tuntuu ja näyttää litteämmältä, luojan kiitos.

Ostin myös uudet hyvin istuvat farkut, täsmälleen samaa kokoa ja mallia kuin edellisetkin. Yritykseni pienentää ympärysmittoja ja tuota omituisesti pullottavaa ylämahaa on ollut tosi heiveröinen eikä ole näköjään kantautunut edes omiin korviini. Olen sitä paitsi alkanut syödä ylimääräisen välipalan iltayöstä yksin valveilla kupeksiessani.

Tosin verikokeitten tulokset olivat sitäkin paremmat. Vaikka olen pulskassa kunnossa, ei se näy rasva-arvoissa eikä verensokerissa, jotka ovat taas sairausloman ja rentoutumisen ansioista laskeneet entisestään. Kaikesta sairastelusta huolimatta juuri näihin kansantauteihin ei ole taipumusta.


Löysin Anttilan alennuslaarista kaksi pitkään etsimääni elokuvaa. Valmontin sai alle neljällä eurolle, tämän aarteen, jonka olen aikanaan nähnyt useita kertoja VHS-kasetilta ja joka kerta liikuttunut syvästi ihmisen synkästä taipumuksesta ohittaa omat tunteensa ja oma onnensa. Tässä Colin Firthkään ei ole tippaakaan kuivakas, vaan nuori ja hymyilevä. Samoin muut näyttelijät tekevät tarkkaa työtä.

Eilen illalla, tai oikeastaan yöllä, katsoin toisen löytöni, jota Sooloilija vasta kovasti kehui. P.S. I Love You oli juuri niin ihana ja aito leffa kuin olin toivonutkin. Ei liian vakava ankeasta aiheestaan huolimatta: Holly eli Hilary Swank jää leskeksi 29-vuotiaana ja ketkuttelee läpi sitä seuraavan vuoden.

Holly on ehkä avioliitossaan jäänyt miehensä varjoon ja joutuu pulaan tämän kuollessa. Miehen etukäteen kirjoittamien kirjeitten ja ystäviensä avulla hän kuitenkin vähitellen löytää omat vahvuutensa ja oman alansa.

Yhtään ei haittaa, että elokuvan miehet, Gerard Butler ja Jeffrey Dean Morgan, ovat harvinaisen vereviä ja lämpimiä ja komeita. Sellaisia, joita haluasi säilyttää vaatekaapissaan ja ottaa tarvittaessa esille. Vaikka nyt heti.
11 kommenttia:

 1. Sullahan on täällä monipuolista reportaasia.

  Jos minä hoitelisin asioita kaupungilla 3 tuntia, tarvisin myös päiväunia sen jälkeen kuten sinäkin.. Nyt kun asun kaupungissa, piipahtelen vain aina nopeasti ja joka kerta totean, että miksi kaupoissa on niin kuuma!! Vähän aikaa kun siellä puuhkuttaa takki päällä (auki kuitenkin) niin on jo kiire kotiin!

  Valmontin voisikin joskus katsoa. En ole kai koskaan kunnolla sitä nähnyt..

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia tuosta Liulian näyttelystä taas:-)
  Varmaankin mahtava tunne kun saa vihdoinkin käyttää sporttirintsikoita,hienoa!
  Hyvää loppuviikkoa, Katriina.

  VastaaPoista
 3. Kiva ja monipuolinen postaus!
  Kuvista pidän taas paljon.
  Kaupunkikierroksesi kuulostaa mukavalta. Ympärysmittojen pienentäminen niin tutulta:)
  Noita elokuvia en ole nähnyt, mutta laitan muistiin nimet ja katson kun tulee tilaisuus.

  VastaaPoista
 4. Voi kun pisti silmään tuo "en muutenkaan kuuntele sanoja", en minäkään, vaikka jotakin piisiä kuuntelee vuosia, sitä kuuntelee sen tunnelman tai melodian takia ja sanat voivat olla mitä vaan. Joskus yritän oikein keskittyä sanoihin, mutta musiikki vie mukanaan.

  Hyvinhän silloin on toimittu, kun rasva-arvot ovat kohillaan.

  Noissa näyttelykuvissa tuo naulakko-hyllyviritelmä vois siirtyä suoraan meille, kiitos ja tervetuloa, ottaisin heti. Ja yks mokoma Butlereita kans tänne kaappiin, kiitos.

  kevättä rinnassa!

  eikka

  VastaaPoista
 5. Sooloilija, nyt lankesin itse taas sellaiseen joka asiasta jaaritteluun, mikä minua joskus ärsyttää muualla.
  Ehkä kaupungillakäynnissä rasittaa joskus sen tavoitteellisuus, kun etsii jotakin ja ravaa paikasta toiseen sen sijaan että vain kuljeskelisi ja nautiskelisi. VArsinkin sovitellessa tule hiki ja suututtaa.

  Yelian, on myös ihanaa näyttää pienirintaiselta!

  Susanne, täällä kotona ollessa ehtii syömään paljon useammin kuin töissä, mikä voi muuten olla hyväksikin, mutta kun liikkua ei viitsi kuitenkaan sen enempää:)

  Eikka, kauneinkin runous on musiikissa vain osana kokonaisuutta ja musiikki menee minun päässäni kaiken muun edelle. Siksi en voinut kouluikäisenäkään kuunnella mitään läksyjä tehdessä -tai varmaan kuuntelin.
  Tuo hyllykuva voisi muuten olla suoraan teiltä!

  VastaaPoista
 6. Tuo harmaa taulu näyttää kauniilta, pitäisi päästä näkemään näitä livenä jossain. Ehkä joskus.

  VastaaPoista
 7. Arleena, taulu oli istutettu paikkaan oivaltavasti ja liitetty vielä noilla valoilla ihanasti lattiaan. Vai oliko ne maalattu..?

  VastaaPoista
 8. Vähän ja usein, ne sanoo. Siis sitä ruokaa.

  Siis niitä on. En ole oikein uskonut. No kunhan testaat ensin lenkillä, sitten uskon.

  VastaaPoista
 9. Lepis, vähän ja usein, ei siis vähän väliä?

  Siis mitä on, läskiä vai ihania miehiä? Ensiksimainitusta vain on olemassa todisteita.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...