keskiviikko 7. tammikuuta 2009

VaLiTuSta

Yritän nyt ajatella elämän iloista värikirjoa, kun päänsärky kurmottaa ohimoissa eikä ajatus sen enempää kuin kroppakaan ole oikein vetreimmillään. Katselen vain ikkunasta, kuinka aurinko paistaa sopivaksi lauhtuneessa pakkasessa ja kaikkialla on kivasti lunta. Voisi mennä ulos, jos ei olisi niin pöllähtänyt olo.

Lääkeannoksen nosto totutteluvaiheesta hoitotasolle on nukuttanut aamuisin ihan tolkuttomasti. Aamiaisen jälkeen on pitänyt mennä uudestaan nukkumaan. Ja kun nukkuu puolillepäivin, tulee unta jo liikaakin: en minä kymmentä tuntia tarvitse, kun kaikki entiset univelat on kuitattu jo kuukausia sitten. Mutta minkäs teet, kun silmät painuvat uudestaan kiinni aamuyhdeksältä ja avautuvat seuraavan kerran yhdeltätoista!

Samanlainen reaktio oli kymmenisen vuotta sitten, kun kokeilin kalsiumsalpaajaa verenpaineeseen. Muutaman tunnin kuluttua lääkkeen ottamisesta aamulla olin jo täydessä unessa, vaikka ulkovaatteet päällä sohvalla, kengät roikkuen sohvan käsinojalta. Se helpotti silloin viikossa.

Päänsärky ja kohonneet paineet ilmaantuvat aina yhdessä. Ei siihen mitään syytä tarvita, jos ei nyt lumisade riitä syyksi. Yleensä riittää, matalapaine. Tunnen oloni ihan kalkkunaksi.


Yläkuvan vanhan lasilampun toi isä 60-luvulla Venetsiasta, se roikkuu Meri-siskon seinällä. Hänen tekemänsä on myös tuo lasilautanen, jonka sain pari vuotta sitten lahjaksi.

11 kommenttia:

 1. Lasi on kerrassaan ihana materiaali! Tuo lasilautanen on upea! Samoin kaikki värilasit!

  Toivottavasti tasaantuu tuo unentarpeesi. Mutta silloin kun on mahdollisuus nukkua niin pitäähän se nukkua. Ja kun tietää, että se johtuu lääkkeestä..

  VastaaPoista
 2. Minä taas haluaisin nukkua, koska silloin kipu antaa lomaa. Lääkkeiden vaikutukset ovat jokaisella erilaiset. Jaksamista.

  Minä pidän sinun rauhallisista kuvistasi. Olet lukijassani, vaikka harvoin jaksan kommentoida.

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis lautanen! Toivon sulle parempaa vointia!

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä hyvä, että sulla on kesään aikaa miettiä tilannettasi ja funtsia vaihtoehtoja. Sama on mullakin edessä. Nyt taantuman iskiessä saattaa olla, että palaankin vanhaan työhöni ja vakanssiini- toistaiseksi. Kunnan pitkä, kapea ja säännöllinen tulo. Eniten olen kaivannut yhteisöä, kulumista porukkaan. Kyllä ihminen-tai ainakin minä- on sosiaalinen eläin. Siitä ei mihinkään pääse.Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Sooloilija, tuossa lautasessa on loistavanpunainen väri, joka varjoisassa kuvassa jää hieman liian tummaksi.

  Liisa, jatkuva kipu onkin hankalampi seuralainen. Toivottavasti saat välillä vapautusta siitä, vaikka nukkumalla.

  Yelian, kiitos, päänsärky helpotti vasta illalla ja pääsin vähän kaupungille shoppailemaan. Heti virkisti! Ostin violetit nahkarukkaset.

  Vicki, kunnallisessa työpaikassa on monia varsin hyviä puolia ;)ja onneksi voit aina palata. Ihmiset ovat sinun alallasi yleensä kivoja, samoin minun. Siksi en minäkään halua puolikuntoisena suunnitella mitään irtiottoja.

  VastaaPoista
 6. Jaksuja kipujen kanssa. Minulla migreenielämää, joka vie välillä omat ja läheisten hermot!

  VastaaPoista
 7. Minäkin olen tuntenut itseni kalkkunaksi viime päivinä, jatkuva pieni päänsärky ja väsymys vaivaavat ja ties mitkä muut jutut. Olet onnekas, kun saat levätä noin pitkään ja hoitaa itsesi kuntoon. Sairastelu ei ole tietenkään mukavaa, mutta kun pitää olla sairaana töissä, niin se on kurjempaa. Monen pitää, ihan rahan takiakin. Mä laitan kyllä vuorotteluvapaapaperit vetämään heti, kun osastonjohtaja tulee lomalta. Toukokuusta heinäkuuhun v-vapaata ja kesäloma päälle - sitä kun ajattelee, niin jaksaa taas paiskia töitä.

  VastaaPoista
 8. Anteeksi kun mua taas naurattaa, mutta kysyn nyt ensin sen huvituksen syyn pois: Miltä tuntuu, kun tuntee itsensä kalkkunaksi? alastomalta? lihotetulta kanalihalla olevalta linnulta? päättömältä? kalpealta ja kylmältä? Kun mulla on vaan noi kaupan pakastealtaan kylmät isot ja mehevät tipuset mielessä...pyyyrsssk hahahahaha! ...eh....anteeksi?
  Ja jos vertaat itseäsi elävään kalkkunaan, niin ettäs kehtaat, se on rumin lintu ikinä ja sinä et ole ruma! Eikä Iineskään!

  Syytä sitä lääkettä vaan äläkä stressaa jos nukuttaa. Etkös sä olekin stressilomalla? Jospa se unetusoire siitä helpottaa?
  Muista myös, sinä kokonainen, että tukkakin on hyvin! *halihalihali*

  VastaaPoista
 9. Sitä vaan vielä, että päänsäryn ja migreenin kauhut jaan kanssasi. Päätä jos ei särje, on aina niin paljon mukavampaa.

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti olosi on jo parempi. Miehellä on usein päänsärkyä ja olen nähnyt läheltä miten ikävä seuralainen se on. Hän kävi aikoinaan lääkärissä pahan päänsäryn vuoksi ja silloin paljastui verenpaine, johon sai lääkkeet seurannan jälkeen. Silloin lääkäri ensin epäili että verenpaineen kohoaminen johtui päänsärystä, mutta seurannassa selvisi että onkin jatkuvasti kohollaan.

  VastaaPoista
 11. Magi, meitä migreenin piinaamia löytyy täältä vaikka kuinka paljon. Se taitaa olla aika yleinen naisilla kaikken paineiden keskellä. Täsmälääkettä tulee silti käytettyä vain pahaan kohtaukseen.

  Iinuska, suunnitelmasi kuulostaa hyvältä, voit sitten antaa aikaa itsellesi. Paraneminen on pitkä, pitkä prosessi, olen oppinut. Toivuttuani ensimmäisestä työuupumuksesta ja masennuksesta kolmessa kuukaudessa tiesin jotenkin, ettei tämä tähän jää, vaan tarvitsen vielä uuden sairastumisen, että pääsen käsiksi oikeisiin asioihin. Nyt se on tässä.

  Krisu, tukeva höhlä lintu, joka räpistelee naama kalpeana roikkuen, sitähän se kalkkunana olo on. Onneksi parani illaksi ja elämä voitti taas.
  On vaikea antaa periksi ja olla saamatta mitään aikaiseksi, kun on tottunut hoitamaan asiansa ripeästi. Mies onneksi ymmärtää. Ja tukka on edelleen hyvin, joten ei mitään hätää! Kiitos myötäelämisestä!

  Susanne, tänään kun pääkipu on poissa, on myös paine laskenut. Koskaan en ole saanut selville, kumpi on muna ja kumpi kana. Saattaa auttaa sekin, että en ottanut mielialalääkettä aamulla, vaan kokeilen ottaa sen vasta päivällä.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...