lauantai 27. joulukuuta 2008

Väsynyt ja onnellinen


Joulua on juhlittu omenapuun alla perinteisin menoin ja nyt on sydän tulvillaan hyvää mieltä ja onnea nuorison ja vanhemmankin polven tapaamisesta.

Meininki alkoi tiistaina anopin saapumisella. Hän on jo vuosia käynyt meillä vain joulunaikaan, myös silloin kun viettää pyhät muuten toisen poikansa luona Tampereella.

Illalla saapui poika avovaimoineen Helsingistä auto täynnä joululahjoja ja he viihtyivät lauantaihin asti. Nuorempi poika avovaimoineen ja koirineen kun vielä tuli, niin oltiin aattoaamun riisipuurolla koko bändi kasassa. Aattoyönä oli nukkujia kaikissa makuuhuoneissa ja Silkkiturkki-parka vaelsi huoneesta toiseen koko yön vahtimassa. Oli raukka ihan sekaisin.

Sanoisin, että ruoka riitti! Se 7.7 kilon juhlakinkku, jota sain kaksin käsin tunkea uuniin, että sain luukun kiinni, onnistui hyvin ja riitti neljäksi päiväksi. Koira sai siitä vielä muhkean luun järsittäväksi. Tänään syötiin siivouspäivän kunniaksi vielä kinkunloput pyttipannuna. Niin että tästä eteenpäin jotain muuta, kiitos!

Sain lahjaksi Mamma Mia -elokuvan ja Taistelutoverit-boxin, toivelahjojani. Joulutonttu muisti minua myös pyjamalla ja miehen kanssa yhteisesti kahvimyllyllä. Nyt maistuu kahvi vielä paremmalta, kun on juuri jauhettua.

Pyhät ovat sujuneet rauhallisissa merkeissä laiskotellen, lukien, televisiota yhdessä katsellen, pienillä lenkeillä koiran kanssa, syöden ja leikkien kameralla. Kuvia on tullut otettua reilusti kolmattasataa, suurin osa tietysti ihan bullshittiä, mutta kunhan harjoittelin.

Blogitauko on pitänyt kiitettävästi ja on tehnyt hyvää. Miten paljon ehtiikään maata sohvalla, kun ei ole täällä koneella koko ajan. Sieltä voi muun muassa ihailla joulukuusta, joka jokavuotiseen tapaan on minusta erityisen ihana ja niin aistikkaasti koristeltu, mistä epäilemättä voi olla montaa mieltä. Pelkkiä palloja ja paljon.


8 kommenttia:

 1. Kiva kuulla joulustanne. Silkkiturkilla olikin tarkka tehtävä kaikkien vahtimisessa.

  Kiitos lahjasta, sopivat hyvin ja ovat käytössä!

  Meilläkin hupeni 7 kilon kinkku, ei ois uskonut, vaikkei edes aattona syöty kotona.

  kaunis kuusi, hienot koristeet, kiva kollaasi.

  Jatketaan rauhallisin menoin.

  eicka

  VastaaPoista
 2. Samalla lailla on sinun joulusi kulkenut kuin minun, paitsi että meillä vielä sopet on täynnä. Tosin tällä hetkellä ainoastaan Nuorempi poikani Gimulinsa kanssa. Juuri lopetettiin Menolippu-peli ja kohta aletaan katsomaan FST:ltä hienoa Ranskalainen illalinen elokuvaa. Suosittelen katsomaan jos et ole sitä nähnyt vielä. Pelailtu siis on paljon, ulkoiltu, katseltu leffoja. Minäkin sain muuten Mamma Mian!

  VastaaPoista
 3. Kinkun loput meilläkin on jäljellä 7,5 kilon kinkusta.
  Siitä vielä kyhäillään jotain.

  Jouluna on aina mukavaa, kun on porukkaa, aika kuluu rattoisasti.

  VastaaPoista
 4. Lapsuuteni joulut vietettiin aina isossa porukassa, nyt aika pienessä porukassa, ja onhan se tunnelma eri..

  Teillä kuullostaa olleen tosi tunnelmallista eli täydellinen joulu läheisten kanssa, ihana juttu!

  Aika moneen kotiin on Mamma Mia varmaan tullut lahjaksi. Mulle ei. Ostan sen joskus..

  VastaaPoista
 5. Minäkin sain tuon Mamma Mian. Se on vielä katsomatta, enkä edes leffassa käynyt sitä katsomassa, mutta uskon, että minulla on yksi nautinto edessä. Minäkin pidin blogitaukoa aatonaattoillasta tapanin iltaan ja taisi tehdä ihan hyvää.

  VastaaPoista
 6. Kauniita joulukuusenpalloja.
  Joulunne tuntuu mukavalta ja onnistuneelta. Meillä nuoret perheineen kävivät joulupäivänä. Aaton olivat kodeissaan. Ihana joulu oli niinkin viettää. Joulupäivänä olikin sitten talo täynnä porukkaa :)

  Kiva kun sait Mamma Mia-elokuvan. Omani on yksi suurista aarteistani. On se vaan niin ihana elokuva.

  VastaaPoista
 7. Eicka, saiko teidän koira kinkkua ja mitä sen maha tykkäsi?

  Maaretta, Ranskalainen illallinen on yksi hienoimpia näkemiäni elokuvia. Katsoin sen nytkin, tosin samalla vilkuilin alussa muitakin. Harmillisesti koko illan meni elokuvia päällekkäin.

  Arleena, kummasti se kinkku hupenee, kun miehet käyvät vielä illalla jääkaapilla sitä leikkaamassa. Kun on kerrankin, mistä ottaa. Ja jouluna kyllä kuuluu olla porukkaa!

  Sooloilija, minunkin lapsuuden jouluuni kuului valtava määrä sukulaisia. Siksi haluaisin ison ja meluisan aaton. Eikä kaikkien ole pakko olla sukulaisia, voisin hyvin joskus kutsua ystäviäkin.

  Moninainen, Mamma Mia sopii hyvin omaksi iloksi jonakin iltana. Mies kannattaa häätää kyllä pois, veikkaan että pilaisi koko nautinnon huomauttelemalla jotakin :-)

  Susanne, joku sanoi, että rakensi lapsilleen joulun. Ajattelin itse samaa, kun valmistelin kaikkea. Tunnelma syntyy omaan mieleen siinä valmistellessa, kun tietää tuottavansa iloa toisille.

  Mamma Mia kaivetaan sitten esille vuoden synkkinä hetkinä, kun kaivataan pakoa omasta maailmasta tuonne lämpöön ja aurinkoon.

  VastaaPoista
 8. Koira on saanut kahden kinkun luut ja on nauttinut. Mahakin on kunnossa, kun ei anneta vehnää.

  eicka

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...