perjantai 12. joulukuuta 2008

Loppuvuoden yllätyksiä


Päivä on painunut pitkälle iltapäivään ja ainoa näkyvä tulos on se, että olen kävellyt postiin ostamaan joulupostimerkit. Olen silti hoitanut paljon asioita puhelimitse lääkärin, Kelan, palkanlaskijan ja pankin kanssa. En liene ensimmäinen, joka ei ole jaksanut ottaa tarpeeksi tarkasti asioista selvää etukäteen ja on uskonut muitten puheisiin. Edes esimieheni ja Kela eivät asiasta kysyessäni osanneet vastata oikein.

Ei minulle mikään hätä tule, kun meitä on kaksi ja asioita voi järjestellä. Ajattelen niitä, jotka ovat hyvin sairaita eivätkä pysty ottamaan selvää asioista. Mistään ei nimittäin tule ilmoitusta, että tulot kohta laskevat, jopa takautuvasti.

Onneksi melkein kaikki joululahjat on jo ostettu. Kaikille on muutama pieni lahja ja tiedän, että saan itsekin pari. En kestä ajatusta joulusta kokonaan ilman lahjoja! Yhden saan vielä itse valita, saan ehkä anopilta ison nahkakantinen kalenterin tai toalettilaukun. Anoppi puolestaan saa vilukissana meiltä pitkähihaisen silkkisen aluspaidan.

Viikonloppuna on tiedossa sitten korttien kirjoittelua ja koiranhoitoa. Miellyttävää perjantai-iltaa!

Tässä ilman salamaa otettu kuva lumisateisesta toissaillasta


8 kommenttia:

 1. Tuo luminen maisema ja kävelykatu suorastaan houkuttelee kävelylenkille :)

  Ei noista palkka ja muista asioista tosiaan mitään tiedä miten vaikuttavat, kun on pitkään sairauslomalla. Niiden selvittäminen käy työstä. Jotain lomansiirto asioita olen soitellut ja sekin on jo tarpeeksi sekavaa. Paah, kun haluaisi olla vaan ja parannella itseään. Mutta pakkohan nuo asiat on selvittää ja hoitaa.

  Hauskaa perjantai-iltaa!

  VastaaPoista
 2. Kela on tosiaan sellainen laitos, että sinne kannattaa mennä paikan päälle asioita selvittämään. Soittaminen sinne on nykyään tosi kallista. Ja mustaa valkoisella kannattaa ottaa asiat ylös..

  Joulukortteja kirjoittelen minäkin täällä, ja torttuja paistelen..
  Yritän syödä niitä hillitysti.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo kuva lumisesta reitistä, sitä lunta kaipaa jonkun verran kun sitä ei ole. Toivottavasti ne asiat siellä Kelassa selviytyvät.

  VastaaPoista
 4. Ruuhkavuosina muistan vuodenlopun olleen aina asioitten perässä juoksua..
  Mutta pointtihan on se, että kun järjestelee, ottaa selvää niin itsellä on parempi olla kun tietää
  missä mennään.
  Nauti joulusta, vaikka se pukki vähän nuukempi sattuu olemaankin.
  Ihanaa Joulua Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Susanne, onneksi vuodenvaihde nollaa tilanteen ja palkka juoksee taas normaalina kolme kuukautta.

  Sooloilija, samoissa puuhissa ollaan. Korttisouvia venytän ja venytän, mutta kaikki on jo levitettynä olohuoneen pöydälle. Torttutaikina on jääkaapissa odottamassa.

  Yelian, jopa täällä on ruvettu kaipaamaan lunta, on se niin harvinaiseksi herkuksi joulunaikaan käynyt!

  Anna, ei tässä kuinkaan käy, kun on kyse vain kuukaudesta. Niin huolellinen ihminen kuin olenkin, ei tullut mieleen soittaa palkanlaskijalle yhtään aikaisemmin. Ehkä sekin tekee minulle vain hyvää. Oikein hyvää joulunaikaa sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Tulot laskevat mutta elämä ei muutu miksikään, kyllähän sen jo kokemuksesta tietää. Ja että kaikki menee mikä tulee, vaikka tulisi kuinka paljon ylimääräistä.

  Hellitä hyvä ihiminen. Lauhotu, niinkuin lapset sanovat. Ota iisisti.
  Meri

  VastaaPoista
 7. Komppaan Meriä, et kuole. Mekin on se kestetty.

  VastaaPoista
 8. Meri ja Eicka, tiedän, että selviää. Oikeasti juttu ei ole hankala, mistä lie johtuu, etten yhtään hermostunut. Selvitin vain, missä mennään ja mitä on odotettavissa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...