sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Impressions



Käsittelin tänään kaikki 250 kuvaa joulun ajalta ja sain sellaisen päänsäryn, ettei nyt irtoa tarinaa. En meinaa oppia mitään kohtuutta tässäkään, vaan kaikki on saatava kuntoon kerralla.

Intouduin tekemään tänne kolme kuvakoostetta. Tuo punainen glögitorttu oli muuten aika hyvää, juustokakku aidolla piparkakkupohjalla. Sitä aion tehdä vastakin joulun jälkiruoaksi. Täyte on maustettu appelsiinilla ja pinnalle hyydytetty glögitiivistettä. Hyytelö valui ensin kyllä vuoan reunan rakosista suoraan lattialle, mutta sain jotakin jäämään kakun pinnallekin.



Tämän kauniimpaa ei jouluna olisi voinut täällä olla, paitsi ehkä, jos olisi saatu vielä aurinkoa. Lunta oli aivan kiitettävästi, ja pieni pakkanen piti sen puiden oksilla kuin satuelokuvassa tai Lapinlomalla ainakin. Nythän se ihanuus on ohi eikä ulos viitsi mennä liukastelemaan, varsinkaan kun mies tänään lensi jäisellä pihalla selälleen. Onneksi ei käynyt pahasti.



Joulun herkkupöytä vajuu hyvää vauhtia elokuvia katsellessa. Jouluomenat, mandariinit ja pähkinät maistuvat ja kompiaiskulho on jo tyhjä. En kyllä tiedä miten, kun minä olen ainoa, joka niitä syö...

Aika monta kertaa sain muuten kuulla kuittailua viimevuotisesta kinkusta, jonka kuorrutin omasta mielestä hyvin onnistuneesti chilikastikkeella ja pinjansiemenillä. Oli näköjään jättänyt lähtemättömän jäljen nuoriin sieluihin. Tänä vuonna piti sitten ottaa varman päälle ja levittää pinnalle perinteisesti sinappia ja korppujauhoja, koristeksi tähtianiksia. Ettei tule sanomista.



18 kommenttia:

  1. Kauniita kuvakoosteita, pidän varsinkin tuosta ihanan joulunpunaisesta kuvakoosteesta.

    VastaaPoista
  2. Oliko ongelmia päättää, mitä jättää, mitä ei, vai mitä tarkoitit tuolla käsittelyllä?

    Teillä joulumaisema on sentään talvinen. Meillä ei lunta ole.

    VastaaPoista
  3. Nyt tiedän, mitä on PUNAINEN. Aivan ihania!

    VastaaPoista
  4. Ole itsekin havainnut että nuoret ovat tosi PERINTEISIä joissakn asioissa ja JOULU on yksi niistä, keikkuu kärkisijoilla. Ja joulusta kinkinnku on tietekin pyhä. Sen on oltava niinkuin on aina ennenkin ollut.
    Aivan ihania kuvasarjoja.Minäkin olen napsinut kuvia paljon ja ne on käymättä läpi kaikki. Saatiin joululahjaksi digitaalinen kuvakehys ja siihen olisi tarkoitus laittaa pyörimään kivoja
    kuvasarjoja .

    VastaaPoista
  5. Minä en muuten osaa tehdä omalla koneella tällaisia kuvakollaaseja. Saisko pikaneuvontaa?

    Tosi kauniit kuvaryhmät, värit ovat niin samankaltaisia. Punainen on kyllä niin joulunpunainen!

    Sinä olet kova kokeilemaan kaikkia ihanuuksia. Tuo torttu kuullostaa taivaalliselta. Nauratti kyllä vähän tuo kuittailu kinkun kuorruttamisesta.

    VastaaPoista
  6. Ja nyt kun kyselyn makuun päästiin niin muistatko mistä löytyisi se OMENAKAKUN ohje, jonka julkaisit jokin aika sitten. Olisin nyt sitä tekemässä, mutten muista yhtään missä kuussa kirjoitit siitä..

    Niin, enkä hoksaa miten laitetaan tuo oikealla sivussa oleva SUOSIKKEJA-luettelo. Kerrotko. Laittaisin omaankin blogiin..

    VastaaPoista
  7. Hienot kuvakoosteet *vilpitöntä ihailua*.

    Ja tässä tulee neuvo, pyytämättä: aloita kohtuullisuuden opettelu puhelemalla itsellesi lempeästi ja hyväntahtoisesti niinkuin lapselle joka ei malttaisi millään lopettaa illalla leikkimistä: "nyt on puuhailtu sopivasti tälle päivälle, huomenna voi jatkaa jos vielä haluaa. Levähtääkin täytyy ja jumppailla välillä. Vähempikin riittää."
    Ja tee tätä OIKEASTI, puhu mieluiten ääneen että viesti menee korvienkin kautta perille.

    sanoo Tyyni Meri

    VastaaPoista
  8. Kauniit kuvakoosteet. Yritin taas miettiä mikä olisi minusta kaunein, mutta kun ovat jokainen omalla tavallaan niin kauniita, niin en osannut valita :)

    VastaaPoista
  9. ihania joulukuvia. Vihdoin alkaa tokeentua joulusta ja heräillä muuhun elämään - jaksaa taas kiinnostua asioista...

    VastaaPoista
  10. Kannatti puuhailla, kauniita kollaaseja. Voit kai ottaa nyt rennosti.

    Meilläkin mies lennähti buutseillaan nurin, mutta ei ainakaan tunnustanut että sattuko.

    Kuittailu on rakkautta, jäi varmasti mieleen tuollainen kinkku, mulle ois maistunutkin.

    Olipa ihanaa syödä tänään makarooneja..

    VastaaPoista
  11. Yelian, onneksi tuota punaista löytyi jouluksi, tunnelma ei synny ilman sitä.

    Moninainen, tarkoitin että käsittelin kaikki jouluna otetut 250 valokuvaa picasa-ohjelmalla. Pientä parantelua tarvitsi aika moni ja tiedostokoko oli muutettava kaikista. Saan aina päänsäryn ollessani pitkään koneen äärellä, se on aika rasittavaa.

    Eeva, kiitos! Näitä oli kiva tehdä.

    Vicki, joulunpunaista ei voita mikään, mutta kauaa sitä ei jaksa katsoa. Nyt nuo on jo pantu pois.

    Maaretta, kysyin lapsilta, mitä jouluruokia he toivovat ja he halusivat kaiken, mitä on ennenkin ollut. Ja kaikki samaan pöytään, hyvin maistuikin kaikki muut paitsi mäti. Se jätetään ensi vuonna pois.
    Digitaalinen kuvakehys on jännittävä uusi juttu!

    Sooloilija, lataa itsellesi Picasa, sillä minä teen. Photoshop on tietysti parempi, mutta en oikein osaa käyttää sitä, olen menossa helmikuussa vasta kurssille. Lataat sitten kuvat picasaan ja siellä on alalaidassa kollaasin kuvake. Ohjelma sovittaa kuvakoot samanlaisiksi.

    Omenahyvettäkö tarkoitit? Siitä on postaus 2.11. http://omenapuunkatriina.blogspot.com/2008/11/omenahyv-ja-kalkkunoita.html

    Suosikit saat lisäämällä gadgetin Blogiluettelo, se on listassa ensimmäisenä, kun painat Ulkloasun muokkauksesta Lisää gadget.

    Tyyni Meri, tuo neuvo tulee tarpeeseen, tuollaista itseohjausta juuri tarvitsen lisää. Tämä sitkeys olisi itse asiassa hyvä ominaisuus, sillä saa valmista, mutta se tekee minut sairaaksi :-(

    Susanne, otin niin paljon kuvia, että näin niitä saa enemmän näkyviin.

    Nelle, joulu on iso pompsi, ihan oma maailmansa, josta herää taas arkeen ihan mielellään.

    VastaaPoista
  12. Katriina, mulla on picasa. No niinpä tietenkin, sieltähän sen saa tehtyä. Olen yrittänyt photoshopilla ja koneen jollain omalla ohjelmalla, ei onnistu, liian vaikeaa..

    Olikohan se omenahyve. Ei kun se oli omenakakku, sellainen paksu pyöreä.. No etsitäänpä.

    VastaaPoista
  13. Eicka, meidän mies ei kaadu koskaan siinä missä minä liukastelen ihan kaikilla kengilläni. Siksi olin jopa hieman vahingoniloinen, eipä pääse jatkuvasti ilkkumaan mulle. Onneksi ei teidänkään urholle käynyt huonosti, buutseissa ei taida suuremmin pitoa olla, mutta onhan näköä ;D

    Sooloilija, olikohan se omenakakkuohje multa, kun en löydä mistään? Teen kyllä sellaista mehevää kakkua, johon tulee omenakuutioita ja kookoshiutaleita.

    VastaaPoista
  14. Aivan ihania kuvia, todella kauniita ja tunnelmallisia!

    VastaaPoista
  15. Mirka sanoikin jo kaiken oleellisen. Olet saanut (päänsäryn lisäksi) joulun mahdutettua noihin kollaasikuviisi. Kaunista, niin kaunista!

    VastaaPoista
  16. Kiitos Iinuska! Kun on paljon kuvia, on helppo mahduttaa nitä näin enemmän.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...