perjantai 7. marraskuuta 2008

KooKooKoo


Susanne heitti minulle haasteeksi omituisuudet. En tietenkään itse keksinyt yhtään, enhän itse pidä tapojani outoina. Mies sanoi heti, että toisten neuvominen on pahin tapani. Tästä lievästi närkästyneenä en kysellyt enempää, sehän on ennemminkin paha tapa kuin outo. Ties mitä olisi vielä ollut tulossa.

Meri heitti minulle K:n. Siitä alkoikin yllättäen tippua sanoja.

KUNTOILU tulee mieleen ensimmäisenä, koska se kaihertaa mieltä jatkuvasti. Lopetin jumpassa käymisen jo kolme vuotta sitten, kun en yksinkertaisesti jaksanut enää lähteä sinne työpäivän jälkeen. Sitten väheni sauvakävely päivittäisestä muutamaan kertaan viikossa. Pyöräily jäi välillä pois moneksi vuodeksi. Ja kaikki se näkyy vartalossa. Pidän kovasti kuntosalista ja uimisesta, mutta lähtemiseen tarvittaisiin pakkokeinoja.


KAUPUNKI on minun ympäristöni ja kaupunkeja kierrän mielelläni myös lomilla. Jo lapsena parasta mitä tiesin oli päästä kaupungille, ja paras aika siihen on illan juuri pimetessä, kun valot syttyvät. Voi katsella kauppoja, istua kahviloissa, tutustua kulttuuritarjontaan, piipahtaa elokuviin. Lukioajan perheeni asui keskustassa ja se oli erikoisen mukavaa aikaa. Ehkä vielä joskus...

KEMIKALIO, jo pelkkä sana saa ihon kananlihalle. Ihana houkutteleva, hyvältä tuoksuva liike täynnä kaikkea sitä, mitä kaihoan. Luuhasin jo lapsena lähiseudun kemppareissa varmaan vaivaksi asti ja hohtoa on riittänyt edelleen. Viimeistään kun asiat ovat huonosti tai rahat vähissä, marssin kosmetiikkaostoksille.


KAMERA on kulkenut mukanani nuoresta tytöstä. Valokuvat ovat aarteitani ja albumeissa kulkee mukana koko elämäni. Muuten saattaisin unohtaa. monia asioita Vasta blogin myötä on pitänyt ruveta kuvaamaan muutakin kuin ihmisiä, vaikka talot ovat olleet kyllä ennenkin toinen ihtohimoni.

KIRJAT ovat myös aarteitani. Saatan ottaa hyllystä käteen jonkun niistä, silittää ja ajatella, että näissä kansissa on kokonainen maailma. Nyt ei juuri tule hankittua uusia, kun ne eivät mahdu enää mihinkään.

KIRJASTO on ollut tärkeä paikka siitä asti, kun 8-vuotiaana sain oman kortin. Olen aina ollut innokas lukija ja niinpä parhaita uudistuksia on ollut kirjaston nettivaraussysteemi. Sillä tavalla saa uutuuskirjatkin kohtuuajassa. Kirjaan lehdistä ylös ihmisten suosittelemia "omiin hyllyihin" ja valitsen sieltä varaukseen. Nyt vaan on taas sellainen vaihe, etten saa luettua mitään, pino seisoo koskemattomana.


KULTTUURI pitää sisällään kaikkea ihmisen tekemää. Alkaen ihmisen arvostamisesta ja arkielämästä, hyvästä ruoasta ja viihtyisästä ympäristöstä musiikkiin, kirjallisuuteen, kuvataiteeseen, arkkitehtuuriin, muotoiluun. Kulttuuri tuo hyvää mieltä arkeen ja kohottaa ihmeellisellä tavalla juhlaan.

KOTINI on linnani, ei siitä mihinkään pääse. Viihdyn erinomaisesti kotona ja tekemistä riittää aina. Työssäkäyvänä perheenäitinä mietin ennen aina, milloinkahan saan olla TARPEEKSI kotona, voiko mikään aika riittää. Lempipuuhiani silloin oli laittaa valokuvia albumiin tai tehdä lehdistä leikatuista ruokaohjeista isoja kierrekansivihkoja. Ne ovat aarteitani edelleen.


KUNNOSSA. Kodin pitää olla kunnossa, muuten en viihdy. Riittää, kun on tavarat paikoillaan. Mutta muutenkin asioitten pitää olla kunnossa, kestän huonosti keskeneräisiä juttuja, jotka roikkuvat niskassa. Esikoiselta on vaadittu kunnollisuutta vähän enemmän kuin nuoremmilta sisaruksilta, rasitukseksi asti.

K niinkuin SISKOT
Lasten kasvaessa aikaa ja keinoja yhteydenpidolle siskojen kanssa alkaa taas vähitellen löytyä, vaikka kaikki asumme eri paikkakunnilla. Onneksi on blogit: kun kuulee toisten ajatuksia päivittäin, se lisää hurjasti läheisyydentunnetta.


Omenapuun alla on hiljaista viikonloppuna. Lähden tapaamaan vanhaa ystävääni, joka on muuttanut Kotkaan. Siinäpä kaupunki, jota en tunne muuta kuin parin nopean ohikulkumatkan verran.

Hauskaa viikonloppua myös teille kaikille!


11 kommenttia:

 1. Mukavaa viikonloppua, vaikket olekaan kotona, ihanaa reissua!
  Hyvät K-kirjaimet, lähes samat olisin varmaan itsekin laittanut. Varsinkin Kaupunki ja Kirjasto jäivät mieleen.

  Koti on täkein K-sana! Mutta kotoa voi välillä olla vähän poiskin, koska kotiin on aina ihana palata.

  VastaaPoista
 2. K niinkuin hyvää reissua!

  eicka

  VastaaPoista
 3. Jaan kanssasi kaupungin, kirjaston ja kirjat ja k-siskot! Minua jo äiti nimitti asfalttilampaaksi. Aikuisena olen käsittänyt, että olin niin helkutin allerginen, että maalla olo oli mulle tuskaa.Rakastan silti kaupunkia ja kulttuuria, johon voi laske kirjat mukaan. Kuntoilu ei kuulu mun sanastoon.

  VastaaPoista
 4. Voi Katriina, nuo ovat kyllä suorastaan elämäkertasi nuo K:t. Varsinkin tuo kemikalio. Kuka se menikään viisivuotiaana lähikempparista ostamaan vuorotellen tutin ja huulipunan?
  Tulee mieleen, että siinä on jotain vähän traagistakin. Vauva vai aikuinen? Kumpaakaan ei voi olla, mutta saako olla oikein lapsikaan?
  Meri

  VastaaPoista
 5. Hitto sentään , KOTI unohtui. Myös mulle erittäin tärkeä. Siippa sanoi männä viikolla, että mie en varmaan matkustaisi mihinkään kotoa, jos häntä ei olisi. Pitää paikkansa.Rakastan kotia ja ian täällä riittää mulle puuhaa ja täällä ovat mun rakkaat. Nyt perjantai iltana siippa ja tytär.

  VastaaPoista
 6. Niin ja lempi-K on tietysti tuo K niinkuin sisKot!
  Meri

  VastaaPoista
 7. Aikalailla samanlaisia tuntemuksia asioista meillä. =)

  Mukavaa reissua ja viikonloppua.
  Olipa taas kauniita kuvia. =)

  VastaaPoista
 8. Kiva K-sarja, josta kaikki muut sopisivat minullekkin, paitsi K niinkuin siskoa en omista. Vaikka tykkään matkustella koti on kuitenkin paras paikka maailmassa. Paikkoina pidän myös kirjastosta ja kemikaliosta, niistä löytyy kaikenlaisia aarteita.

  VastaaPoista
 9. Kemikalio ei ole kuulunut mun haaveisiini koskaan, mutta muuten tuo lista olisi voinut olla vaikka omani. K niinkuin sisKot oli kyllä ovela heitto (mä laittaisin sen tilalle K niinkuin aKu. Kivaa viikonloppua KKKKotkassa!

  VastaaPoista
 10. Kivat koot, Katriinalla! Kauhean kivaa kääntyilyä Kotkassa!

  VastaaPoista
 11. Hei Frendit, koo niinkuin Kotona taas. Kiitos Kivoista Kommenteista!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...