torstai 30. lokakuuta 2008

My precious


On pitkä aika siitä, kun kertomuksia kuvitettiin näin. Vaati aikaa ja yritystä saada pysyvä jälki kiveen. Tehtiin sitä jälkeä varmaan muuhunkin, mutta siitä ei vaan jäänyt kovin paljon näkyviä todisteita jälkipolville.


Minun piti saada uusi lelu. Nälkä kasvaa syödessä, sanotaan, ja niin kävi nytkin. Viime vuonna ostamassani Lumixissa ei ole mitään vikaa, päinvastoin, olen ollut siihen erittäin tyytyväinen.

Kävin kahdessa kameraliikkeessä kyselemässä. Kerroin tarpeista ja käytöstä ja minulle suositeltiin Nikon D80 ja D90-malleja. Olin alunperin ajatellut tilata netistä D60:n mutta liikkeessä olivat sitä mieltä, että siinä ei ole kovin suurta eroa Lumixiini.


Niin sitten päädyin tähän Nikonin tarjoukseen, jossa minkä tahansa toimivan kameran viedessään saa 200 eeroa alennusta. Ja sain liikkeestä kotiin uuden jännittävän lelun tutkittavaksi ja opeteltavaksi. D80 ja objektiivi AF-S DX Zoom-Nikkor IF ED 18-135mm 1:3.5-5.6G ED. Ei sano minulle paljon mitään, mutta se kuului pakettiin.

Aika painava, mutta onneksi aluksi ainakin helppokäyttöinen. Säädöt olivat pitkälle samanlaiset edellisessäkin ja ohjekirjan kanssa aion edetä.

16 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon loistavan kameravalinnan johdosta!

  Iloisia syyskuvaushetkiä!

  VastaaPoista
 2. Upeaa että sinulla on arvoisesi laite, koska silmäsi on huippulaatua valokuvauksessa. Odotan innolla mitä tuleman pitää. Kamerakännykälläkin kuvasi ovat olleet tosi upeita.
  Onneksi olkoon!
  Jos tarvitset vaihtokameran, meillä on vanha ei-digikamera, toimiva mutta eihän sitä enää tule käytettyä.
  Meri

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle kameralle!
  Hauska sattuma kun mies kirjoitti googleen; Talvimaisema, niin sieltä tuli ensimmäisenä sinun talvikuvia. Mies on nähnyt olkapääni yli pienen tietoja minusta kuvan, sen hatun alta kurkistavan kuvasi ja tunnisti sinut blogiystäväkseni :)
  Sinulla on tähän astikin ollut loistavia kuvia. Jännä nähdä mitä uudella kameralla saatkaan aikaiseksi.

  VastaaPoista
 4. Wau ja Onnea!!!
  Nyt jäämme odottelemaan kuvasatoa!

  VastaaPoista
 5. Toden totta, että vieläkin parempia kuvia luvassa, uskomatonta kun nämä entisetkin on niin tosi hyviä. Onnea vaan uudelle kameralle ja sen käyttäjälle.

  VastaaPoista
 6. Kalliomaalaukset ovat kiehtovia... ja taas tuli todetuksi sekin että esihistorialliset ihmiset piirsivät paremmin kuin minä! ;P

  VastaaPoista
 7. Ihan samaa tässä huokailen - kuvasi ovat olleet tosi hienoja tähänkin saakka, mutta kuten jo ennemmin sanoin on varmaan myös kyse silmästä kauneudelle!

  Onnea uudelle kameralle - taidan tuntea tunteen kun tuntuu että kamerasta ei enää irtoa sitä mitä kaipaisi:)

  VastaaPoista
 8. No hui, sehän on paljon isompi. Mulla ei riitä kärsivällisyys uusien laitteiden käytön opetteluun. Varmasti hyvä hankinta, onnea! Kuvat ovat ennestään hienoja ,mutta varmasti kuvien ottamiseen tulee uutta intoa, kun kamera paranee.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Lepis! Tuota ei vaan voi raahata mukana joka paikassa, siis käsilaukussa baskeriin käärittynä :-)

  Meri, kiitos ylitsevuotavista kehuista! Vein sen entisen Minoltan kinofilmikameran vaihdossa, mutta haikea oli luopua. Silläkin on saatu paljon hyviä kuvia. Ehkä joskus tulee vielä uusia tarjouksia.

  Susanne, voi olla että taso laskee pitkäksi aikaa. Uuden laitteen ominaisuuksien opettelussa yksin voi mennä tovi jos toinenkin :-)

  Sooloilija, kiitos, vaikka kameran koon kasvu ei tosiaan vielä lupaa parempia kuvia ennen kuin käyttäjäkin kehittyy.

  Sirokko kiitos kannustuksesta!

  Virvatuli, nuo kalliomaalaukset ovat jäljitelmiä, mutta mikähän merkitys mahtoi olla aina samanlaisilla kuvilla? Toivottiinko niillä metsästys- ja kalaonnea?

  Inkivääri, kiitos! Se on se kutkutus, mitä uutta isompi voisi tarjota. Ja on kutkuttavaa alkaa opettelemaan alusta alkaen. Tämä on ensimmäinen järjestelmäkamerani, edellinen oli välimuoto.

  Eicka, onkohan sulla ennen pitkää edessä sama homma? Minä innostuin toissa kesänä sun uudesta kamerasta niin, että oli heti hankittava samantyyppinen itselle.

  VastaaPoista
 10. Onnea uudelle lelulle! Nuo kamerapakettien linssit ovat yleensä ihan laadukkaita laseja. Eivät mitään huippuja, mutta riittäviä. niiden kanssa on hyvä opetella kameran käyttöä ennen kuin alkaa sijoitella rahojaan kalliimpiin linsseihin. Ytyä kuvailuun!!! :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos Lasse! Tie on pitkä samantasoiseen kuvaan kuin sinulla tänään.

  VastaaPoista
 12. Miten ne hyvät kuvat, joita sinulla on, voivatkaan vielä tulla paremmiksi uudella kameralla, sanoo hän, joka ei ymmärrä vielä valokuvauksesta kovinkaan paljon.

  Onnea uudella kameralla kuvauksiin.

  VastaaPoista
 13. Heh, Arleena, voihan sitä kehittyä koko ajan, jos on onnea. Asiaan paneutuminen näkyy lopputuloksessa, niinhän sinullakin.

  VastaaPoista
 14. Hienoa, että sait uuden kameran ostettua - ja maltoit odotella sentään kokonaisen viikon. ;D

  Järkkärillä kuvaaminen on erilaista, mutta ei välttämättä vaikeampaa. Siinäkin voi aluksi käyttää automaattitoimintoa kuvatessaan ja totutella kameraan. Näin sanoi veljeni, ammattimainen valokuvaaja ja kameramyyjä.

  VastaaPoista
 15. Onnea uudelle kameralle! Odotan mielenkiinnolla uusia kuviasi:)

  VastaaPoista
 16. Iines, kiitos rohkaisusta! Sinulla on hyvä tilanne, kun on joku, jolta kysyä tarvitessa neuvoa. Kun nyt olen lomalla, aion opetella hitaasti ohjekirjan mukaan. Poika räpsi eilen paljon, kun on käyttänyt kavereittensä kameroita ja sanoi rakastavansa kameran sulkimen ääntä.

  Rossana, kiitos, sinun ruokakuvasi ovat herkullisia!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...