Tässä hyvä vinkki talvisen viikonlopun tarjoiluksi. Soppakellarista löytynyt houkutteleva Kana-aprikoositagine
valmistui uunissa ja maistui Välimeren eteläpuolisen Afrikan lämmöltä
ja mausteilta. Se jos mikä passaa näihin koviin pakkasiin! Taginea minulla ei (vielä)ole, mutta ihan saman asian ajaa kannellinen Kokki-pata.
Kana-aprikoositagine
tästä määrästä riittää neljälle
4 broilerin rintaleikettä tai paketillinen broilerin sisäfileitä (tosi hyviä tähän)
öljyä
2 sipulia
1 solo valkosipuli tai 4 pulleaa kynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1 chili
1 sitruuna, raastettu kuori ja mehu
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl sahramia, sen puuttuessa meni kurkumaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 tl suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
1 dl kuivatuja aprikooseja silputtuna
100g kuorittuja manteleita tai pinjan siemeniä
150 g oliiveja, vihreitä ja kivettömiä mustia kalamata-oliiveja
2,5 dl vettä
nippu persiljaa
nippu korianteria
Paloittele broileri ja ruskista se pannulla öljyssä. Kaada pataan.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli, poista chilistä siemenet ja silppua, raasta inkivääri. Paista pannulla sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää joukkoon mausteet, aprikoosit, mantelit tai pinjansiemenet, oliivit ja vesi. Kaada seos pataan broilerin päälle.
Kypsennä uunissa 175° noin tunti. Loppuvaiheessa voi ottaa kannen poiskin hetkeksi. Silppua valmiin ruoan päälle persiljaa ja korianteria.
Tavallisesti pataruokaa tarjoillaan kuskusin tai riisin kanssa, mutta me
syötiin tätä kukkakaaliriisin kanssa. Se on muuten tosi hyvää, jos et
ole maistanut! Keitin kokonaista kukkakaalia reilut viisi minuuttia.
Olin halkaissut kannan ristiin veitsellä kypsymistä nopeuttamaan.
Pilkoin valutetun ei-täysin-kypsän kukkakaalin monitoimikoneeseen ja
surautin nopeasti riisimäiseksi. Mausteeksi lorautin pari
ruokalusikallista sitruunalla maustettua kylmäpuristettua rypsiöljyä,
hiukan suolaa ja pippuria. Isosta kaalista riitti neljälle.
Jälkiruoaksi käy vaikka mintulla maustettu mansikkahyytelö ja
jogurttirahka mausteisen pääruoan jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa, kiitos!
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.