torstai 6. toukokuuta 2010

Luna salamallaLaitanpa arkistoista muutaman uudehkon kuvan tästä pikkuystävästä, joka taas huomenna tulee hoitoon, kun isäntänsä lähtee keikalle. Pehmeä ja sylissäviihtyvä hauva, mutta tarvittaessa itsepäinen ja käskyttäjäkin. Lymyilee meillä paljon sohvan alla liikainnokasta serkkuaan paossa. Nukkuu minun vieressäni.


Noissa Lunan kuvissa harjoittelin kotona salaman käyttöä. Samasta käyttämättömien kuvien kansiosta otin tämän kirjakuvan, sinänsä surkean.  Mikko Niemelän uutta Välähdyksiä-kirjaa suositteli valaisukurssimme opettaja ja tekijä onkin tietysti täkäläisiä. Tilasin sen heti kirjastosta ja oli todella hyvä kirja! En kyllä tiedä, kuinka paljon olisin ymmärtänyt siitä ilman edeltävää kurssia, koska aloitin koko salamankäytön vasta sen myötä.

Kirjan tekijällä on oma Välähdyksiä -sivusto, josta voi käydä myös katsomassa vinkkejä.

10 kommenttia:

 1. En ole oikein koskaan innostunut salamankäytöstä, mutta tiedän että sillä saa hienoja otoksia, kuten kuvasi osittavat.

  Tuo Välähdyksiä on hyvä, ammattitaitoinen opus.

  Tällä hetkellä kiinnostaisi Valotuksen hallinta kirja.

  VastaaPoista
 2. Ari, opin siellä kurssilla salaman käsisäätöä ja nyt osaan ainakin periaatteessa käyttää sitä pienillä tehoilla ja kikkailla vähän muutenkin enemmän. Tuossa kirjassa on käyty kaikkia niitä läpi.

  Mutta kiitos kun mainitsit sen valaisunhallintakirjan, kaivoin sen olohuoneen pöydältä pinon pohjalta. Ostin sen edullisesti yhteishankintana luontokuvauskurssilta, mutta unohdin sitten kokonaan tämän salamatouhun myötä.

  VastaaPoista
 3. Tuosta kirjasta olen kuullut paljon kehuja, pitäisi varmaan laittaa hankintaan! Ja tuota valotuksen hallintaa olen lukenut, vähän huonosti vielä, mutta pikkuhiljaa. Joku kurssi olisi kyllä ihana! Lunan kuvat ovat todella kauniita ;)

  VastaaPoista
 4. Malli osaa poseerata ja sinä kuvata! Hyvä. Voi, kun olisi joskus aikaa paneutua kuvaamiseen ja käydä joku kurssi. Kiitos kirjavinkeistä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä!
  Vaikka en omista (vielä) edes kunnon irtosalamaa (en siis kauheasti ole innostunut salamasta, mutta kun sitä joskus olisi pikkupakkokin käyttää), olisi kiva lukea tuo kirja. Ehkä innostus salamaankin lisääntyisi tuon kirjan myötä.

  VastaaPoista
 6. Luna on lutunen hauva. Voi kunpa täälläkin olisi valokuvauskursseja, haluaisin oppia maisemakuvausta ja juurikin salaman avulla kuvaamista, vaikka en ulkoista salamaa omista.

  VastaaPoista
 7. Oisko muuten jotain häikkää kakun ohjeessa? Paistoin +200 n. 30 minsaa ja paloi karrelle n. suurinpiirtein!!

  VastaaPoista
 8. Elisa, minun on ainakin hieman vaikea pakottaa itseäni kokeilemaan jotakin juttua pelkästään kirjasta katsomalla. Montaa digikameraa olen ottanut haltuun tarkasti ohjekirjan mukaan, mutta tämän viimeisen kanssa oli helpompaa opetella hienouksia kurssilla. Samoin salaman kanssa, on kiva jos joku kertoo ja neuvoo. Mulla ei ole tuttavapiirissä kenelläkään järkkäriä.

  Ruska, tuo Luna on tosiaan aika valokuvauksellinen koira, kunhan joku kiinnittää sen huomion muualle;)

  Taru, ainakin kirjan ja kurssin myötä oppii käyttämään salamaa kädessä tai jollakin jalustalla sekä vähän pienemmillä tehoilla. Silloin ei tule niin selkeästi salaman jälkeäkään kuviin.

  Manteli, minustakin pitäisi olla tarjolla luonto-, maisema-, henkilökuvaus-, valaisu- ja muita kursseja. Ihan varmasti riittäisi tulijoita.

  Anonyymi, olisikohan syy erilaisissa uuneissa ja vuoissa? Laakeassa vuoassa palaa nopeammin kuin pienessä. Alkuperäisen ohjeen mukaan kakkupohjaa paistetaan puoli tuntia 200 asteessa, mutta olen itse muuttanut sen 45 minuuttiin. Monet vastaavat kakut neuvotaan paistamaan 175:ssä puoli tuntia. Seuraavalla kerralla täytynee laskea lämpötilaa ja kokeilla aikaisemmin jo tikulla.
  Leivonnan iloa toivotan jatkoonkin!

  VastaaPoista
 9. Hauskaa kun talossa on mäyräkoira ja sitten hoitokoirakin on mäyräkoira - vähän eri karvaversiolla :) Minä itse tykkään pitkäkarvaisesta mäyräkoirasta, siinä on sitä jotain :)

  VastaaPoista
 10. Marika, pitkäkarvainen ON kauniimpi, ei siitä mihinkään pääse. En kuitenkaan halunnut samanlaista kuin pojalla.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...