sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Sunnuntaipäivä sisällä, omatunto soimaa








Nämä kuvat ovat viime viikonlopulta. Tänäänkin olisi ollut kaunis aurinkoinen päivä, mutta aina ei kaikki mene suunnitelmien mukaan. Tänään koira ei suostunut  päivällä kävelylle miehen kanssa ja sitten ei minunkaan kanssani. Talon kiertämisen jälkeen minä nukahdin sohvalle kahdeksi tunniksi kaksi tyynyä ja iPad vatsani päällä, vaikka olin kyllä nukkunut hyvät yöunetkin. Ja olin aikonut käydä kunnon kävelyllä.

Kun lopulta sain itseni hereille, oli aika aloittaa sunnuntailounaan valmistelu. Se oli tosin melkoista pikaruokaa: tarjosin alkupaloiksi uunissa paahdettuja vihreitä parsoja sitruunan kera. Löysin ensimmäistä kertaa melko hyvälaatuisia parsatankoja. Kaupoissa on ollut vihreissä paljon lötköjä ja osittain huonoksi menneitä pakkauksia tarjolla. Ymmärrän kyllä, että sitä priimaa tuontivihannesta ei nyt joka niemenotkoon ja saarelmaan riitä. Kumman pitkiä ja ohuita olivat myös, eikä makukaan ollut niitä parhaita.

Pääruoaksi tein broileri-quesadilloja vähän tähän tapaan. Paahdoin tortillalätyt puolikuiksi taitettuna täytteineen kuivalla pannulla aina kaksi kerrallaan. Ne maistuivat todella hyvältä itse tehdyn guacamolen kanssa. Sen taas tein vähän tähän tapaan.  Sekin oli todella hyvää. Fiksu olisi toki ottanut kuvankin.

Jälkkäriksi kokosin pikkukulhoihin pari lusikallista Arlan uutta mansikanmakuista rahkajogurttia, viipaloituja mansikoita ja nektariineja. Koristelin annokset juoksevalla hunajalla ja basilikanlehdillä. Nuo kaksi jälkimmäistä sopivat muuten aivan erinomaisesti yhteen. Kun kielelle tuli yhtä aikaa basilikaa ja hunajaa, se oli selvä match made in heaven!


Sinne se ulkoilu sitten jäi. Tuli kaikenlaista muuta tekemistä kotona. Minun pitäisi nyt uskaltaa lyhentää yhdet uudet joustavasta kankaasta tehdyt housut. Olen kokeillut jousto-ommelta jo yksiin housuihin ja se toimi eikä vedättänyt yhtään. Kaipa uskallan nämä toisetkin lyhentää; muutaman sentin vaan, mutta juuri se häiritsee kapeissa lahkeissa. Jäävät nilkasta rumasti kurttuun.



10 kommenttia:

  1. Riitu ja se palvelusväki24.5.2015 klo 19.18

    Huh, noin lähelle vettä Riitua ei saa ei sitten kirveelläkään. Pelkästään lätäkön ylittäminen niin että jalat kastuu on yhtä tuskaa. Hyvää aurinkoista kevättä teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Vilma uskaltaa nyt kahlata vedenrajassa ja vähän leikkiä siinä. Kesällä se silti pitää kantaa sylissä veteen ja se vaan ui siitä rantaan.
      Vilma on alkanut herätä viikonloppuisinkin puoli kuudelta vinkumaan ulos ja syömään. Tähän asti on saatu nukkua aina rauhassa. Outo muutos, iltaruokaakin se alkaa odottaa jo yhdentoista jälkeen, aamupäivällä...

      Poista
  2. Joskus laiskottaa sekä koiraa että isäntäväkeä. Minä siivosin tänään tunti tolkulla kodinhoitohuoneen kerrostumia. Apeaa hommaa.

    Ihanat kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on myös hyvä käydä jonkun kohteen kimppuun kunnolla. Parasta on saada se kuntoon! Vaatehuoneet on meillä sellainen kohde.

      Poista
  3. Ei aina pysty, eikä taho ulos kauniilla ilmallakaan. Houkuttelin itseäni klo 13 asti ja sitten vasta sain nenäni ulos ovesta. Tavallaan oli kiva kun aurinko paistoi. Kokoajan vaan tunsi tuulen luissa. Eikä kuvattavaa oikein löytynyt. Turhalta tuntui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lauantaina oli kauhea tuuli, jo oli se viileä tänäänkin, sen hetken kun ulkona kävin:)

      Poista
  4. Miten saat "pikaruuankin" kuullostamaan noin herkulta?
    Sä oot kokki. Mä en ole kokki, mutta en silti "ehdi" ulos aina.
    Tänään kyllä, kun lähdin suoraan sängystä viemään lasta ripsihuoltoon,
    ja ulkoilin ihan ilman suunnitelmaa siinä samalla.
    (Surullista, että synnyttämäni tytärlapsi on saanut niin surkeat ripset, hiukset ja kynnet,
    että niitä pitää alinomaa kohentaa ja huoltaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin Sokoksen ruokaosastolla, kun konsulentti paistoi noita quesadilloja juuri tuolla tavalla pannulla. Maistoin tuotosta ja se oli tosi hyvää, siitä idea. Ostin sellaisen Santa Marian kastikepurkin siihen pohjaksi, mutta juustot piti säveltää.

      Tytär varmaan nyt harjoittelee naiseutta, sitä kun on niin monenlaista mallia tarjolla. Ehkä äidin malli alkaa myöhemmin näyttää sopivalta;)

      Poista
  5. Älä huolehdi, eihän sinne tuuleen kukaan viitsinyt lähteä :D Ruokapuoli kuulostaa herkulliselta! Meillä mentiin kanssa pikaruolla, kesäherkut ovat alkaneet. Munakoisoa, tomaatteja, broilerinjauhelihaa uunissa kera herkullisen juustokastikkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkulliselta kuulostaa teidänkin pikaruoka! Aina ei viitsi haudutella pitkään, varsinkaan kesäaikaan.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...