maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen hyvässä seurassa


Pääsiäinen on ollut pitkä ja rauhallinen, kuten loma ainakin. Muutama päivä vietettiin nuoremman polven kanssa yhdessä, kun toinen nuoripari tuli etelästä perjantaina. Lauantaina söimme sitten illalla koko porukalla yhdessä pitkästä aikaa. Pojat olivat jo etukäteen luvanneet valmistaa klassista pääsiäisruokaa. Äiti sai kerrankin vetää lonkkaa ja seurustella, eikä siitä huolimatta tullut ottaneeksi kuin muutaman kuvan.


Herrat siinä pannujensa ja työlautojensa ääressä. Veljekset ovat kumpikin varsin innostuneita ruoasta ja sen valmistamisesta. Sitä intoa ei niinkään ollut vielä kotona asuessa, se alkoi kehittyä kummallakin vasta omassa keittiössä. 


Alkuun maistelimme aitoa sampanjaa sekä mätiä ja lisukkeita paahtoleivän päällä. Sattui nimittäin olemaan mätiä vielä pakastimessa. Pääruokalautasestani otin sentään yhden kuvan, muu aika menikin sitten ruoasta, viinistä ja hyvästä seurasta nauttiessa. Yrttisinappikuorrutettu karitsankare oli juuri sopivaa, sisälämpötila oli nostettu kuulemma 54 asteeseen. Tätä en ole muuten itse tehnyt vielä koskaan.


Voi kun olisin muistanut ottaa kameran käteen myös jälkiruokaa syödessä, tiramisu nimittäin oli todella hyvää! Se ei ole välttämättä kuulunut omiin suosikkeihini, olen nimittäin juuri Italiassa sattunut saamaan jokseenkin mitättömän makuista tiramisua parikin kertaa, enkä ole itse tainnut tehdä sitä kertaakaan. 

Nyt kuitenkin vanhempi poika teki avovaimonsa kanssa kakun aamupäivällä valmiiksi. Ohje oli täältä, aito italialainen tiramisu, joka maustettiin Amaretto-liköörillä. Väliin ripoteltiin tummaa suklaata rouheena, joka toi mukavasti suutuntumaa muuten pumpulinpehmeään kakkuun. Kupillinen espressoa vielä seuraksi. Tätä teen kyllä itsekin joskus vieraille.



Onnistuneen aterian jälkeen jäimme tyttöjen kanssa juttelemaan viinilasin ääressä, kun taas veljekset vetäytyivät vierashuoneen sängylle katselemaan jotakin ohjelmaa tabletilta. Siellä makoilivat vierekkäin kuin pikkupoikana ainakin;)


Pyhinä emme ole tehneet mitään, ei niin mitään. Paljon nukkumista ja elokuvia. Koiran kanssa kävelyä. Olemista. Kyllä nyt taas pitäisi jaksaa olla loppuviikko töissä.



8 kommenttia:

  1. Hymyilyttävän ihana päivitys ja kiva pääsiäinen.
    Ihana sinä, poikiesi äiti, miniöidesi anoppi.
    Tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, meni peräti keskiviikkoon, ennen kuin jaksoin vastata kommentteihin. Töitten jälkeen on ollut iltaisin pakko nukkua.
      Meillä on ihanat miniät ja ihanat pojat; niin kuin varmaan kaikilla muillakin:)

      Poista
  2. Juuri noin on hyvä pääsiäinen - yhdessä lähimpien kanssa <3
    Ja saman olen huomannut meidän nuorista - ruuanlaitto on alkanut kummasti kiinnostaa, kun kotoa muuttivat pois.
    Meillä oli myös toisena jälkkärinä tiramisua - ja kaikki meni - minun ekopaastoni loppui ja osallistuin kyllä innolla sen tuhoamiseen;)
    Oikein hyvää juhlien jälkeistä viikkoa sinulle - ja tuo kuva sängyllä pötköttävistä pojistasi on ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ekopaastosi on ollut hieno asia, toivon että saisin itseni joskus mukaan sellaiseen. Tekisi kyllä tiukkaa kosmetiikkaostosten ja vielä tiukempaa sokerin kanssa, mutta tekisi minulle niin hyvää! Ehkä vielä joskus...

      Poista
  3. Sun on kelvannut, kun ollut kokit omasta takaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin meidän kesken kuiskaan, että kovin usein tätä ei ole tapahtunut. Korkeintaan äitienpäivänä tai syntymäpäivänäni olen saanut istua kotona valmiiseen pöytään, mutta Helsingissä käydessämme poika ja miniä loihtivat kyllä pöydän koreaksi:)

      Poista
  4. Ohje oli itseasiassa täältä: http://deliciouslifeofmine.blogspot.fi/2013/10/lampaan-kare-ja-juuriselleripyree.html

    -j

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...