perjantai 12. joulukuuta 2014

Poropiirakkaa jouluvalmisteluja vauhdittamaan


Tekaisin kerran ennen joulua melko hyvän poropiirakan yksiin nyyttäreihin. Käytin siihen valmistaikinaa ja pororouhetta, mutta Pirkan porojauheliha kävisi tähän myös hyvin, tai pieni kylmäsavupaisti. Valmistaikinaa on helppo käsitellä, kun se ei murene eikä valu reunoilta. Muutenhan siinä ei ole oikein järkeä, koska taikina on mahdottoman yksinkertainen valmistaa.


Katsoin vinkkiä netin ruokaohjeista ja tuo toteuttamani versio voisi olla vaikka tällainen. Kerma, tuorejuusto ja kananmunat valmistumassa tässä täytteen päälle.


Vihannespuolelta jääkaapissani sattui olemaan vain purjoa, mutta se sopiikin mietona erittäin hyvin yhteen savuporon kanssa.


Poropiirakka oli hyvää, mutta jokohan lopettaisin tuon ruutuliinan käytön jouluna keittiössä. Se on meinaan levitetty pöydälle varmaan yhdeksänkymmentäluvulta asti ja alkaa nyt tökkiä silmiini. Joo ei enää tänä vuonna. Mutta piirakkaa kyllä!


4 kommenttia:

  1. Nams - herkullisen näköistä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulun ruokia miettiessä tuleekin välillä nälkä. Ensi viikolla alan tehdä suunnitelmia joulua varten:)

      Poista
  2. Varmasti tosi herkullista. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakat maistuvat aina -jopa liiankin hyvin. Parasta on saada viimeinen pala!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...