lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulun lemppariruokia


Viime jouluksi valmistin Annasta sellaisen herkun, joka upposi meillä ihan kympillä aaton kalaruokien kanssa. Savusiika-mätitriflen ohje löytyy täältä. Kunhan maanantaina hankin savusiian, voikin jo tiistaina valmistaa purkillisen tai kaksi tätä superherkkua täksikin jouluksi. Sitä on tilattu.


Toinen varma nakki on punajuurilaatikko. Sinihomejuustolla maustettuna ja uunissa hautuneena se vaan on niin hyvää. Tämäkin on uusi tulokas, vasta muutaman vuoden joulupöytään kuulunut. Nuoremmalle väelle se maistuu kinkun seurassa paremmin kuin perinteiset laatikot. 


Moneen kertaan mainitsemani juuresruukku tai jouluruukku, valmistetaan täksikin jouluksi. Se on ehdoton klassikko täällä.
Ohje löytyy täältä.


Kevyesti appelsiinilta ja joululta lempeästi maistuva glögitorttu hyydytetään valmiiksi tiistaina. Siitä riittää jälkiruokaa useammallekin päivälle. Ainakin kahdelle; ) 
Ohje täällä.

Antibioottikuurin saatuani olen päässyt vähän vauhtiin hommieni kanssa, kuten kuvasta näkyy. Ainakin on nyt suunniteltu ja varauduttu ja touhuttu. Mies on innostunut siivoamaan ja on koonnut jo joulukuusen valmiiksi. Minä olen lopultakin pessyt sen sohvan!


12 kommenttia:

  1. Mä rakastan kanssa punajuurilaatikkoa, sinihomejuusto kruunaa sen. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, ja ihmettelen aina miksi teen sitä kuitenkin vain kerran vuodessa!

      Poista
  2. Tuhannet kiitokset.. löysin kolme uutta juttua joulupöytään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Minusta on ainakin mukava löytää jouluunkin uusia ruokia. Tosin olisin valmis vaihtamaan kinkun johonkin lintuun, mutta se ei onnistu kyllä omassa perheessä.

      Poista
  3. Oi että mitä herkkuja, pitäsiköhän meidänkin päivittää joulumenu uuteen uskoon. Iso nam. Suloista ja herkullista sunnuntaita. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin isot lapset tykkäävät jo vaihtelusta, pienille taas ei jouluruoat maistu kai muutenkaan. Aikuisille taas maistuu kaikki!

      Poista
  4. Punajuurilaatikko sinihomejuustolla on ihan parasta. Löytyy meidänkin joulupöydästä :D
    Tuota glögitorttua voisi kokeilla, harvoin tehdään mitään täytekakkua tai muuta, mutta vaihtelu virkistää, sano.... jne.
    Kivoja uusia ohjeita, kiitos kun jaoit kanssamme <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuollainen juustokakku on kiva jälkkäri, kun siitä riittää pieni makea pala useammalle ja ainakin kahdeksi päiväksi.

      Poista
  5. Nuo juureslaatikot ovat taattuja herkkuja. Tänä vuonna tehdään hyvin muunnellut jouluruoat, lapset saa suunnitella yhteisen aterian ruoat. Aattona syödään ainakin punajuurta, joulupäivänä sitten perinteisiä herkkuja MK:n kälyn ruokapöydän äärellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen menyy!

      Poista
  6. Juureslaatikkoja on pakko kokeilla, kiitos vinkistä!
    Ihanaa Joulun aikaa sinulle Virpi!

    VastaaPoista
  7. Makoisaa joulua sinullekin!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...