tiistai 4. marraskuuta 2014

Ei tullut kakkua, tuli jälkiruoka


Ajattelin ensin tehdä sunnuntaina puolukkakakun uudesta keittokirjastani Kakkujen kuningattaret. Se on houkutellut minua ehkä juuri siksi, etten ole mikään suuri kakkuleipuri, varsinkaan täytekakkujen tekijä. Hyydytetty puolukkakakku on juuri sopiva tämän ajan kakku ja myös sopiva jälkiruoka kahvin kanssa sunnuntailounaalla, mutta tulin onneksi ajatelleeksi tosiasioita. Nimittäin sitä, mitä sille kakulle tapahtuu sen jälkeen, kun neljä syöjää on ottanut palasen siitä.

Minähän sen syön loppuun, pikkuhiljaa ja pala kerrallaan.  Niin olen syönyt ennenkin. En ole niitä, jotka vievät leivonnaisten loput töihin sanoen, että kun meillä ei niitä kukaan syö. Voi veikkonen, meillä syö!

Niinpä sitten loihdin annosmaljoihin kakun korvikkeet. Piparkakkumurua alle ja väliin ja päälle vaniljakastikkeesta sekä turkkilaisesta jogurtista kanelilla ja neilikalla maustettua vaahtoa. Joka väliin tuli äitini tekemää puolukkahilloa. Yksinkertainen ja näyttävä jälkiruoka oli mahtavan hyvää. Mausta tuli vähän jo joulu mieleen.


12 kommenttia:

  1. Oi kun kiva idea, eikä mene hukkaanhaan. Näyttää kyllä niin herkulliselta... ei saisi koskana lukea blogeja ennen lounasta näemmä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla tavalla saa vähän kakun makua, mutta sopivassa määrin:)

      Poista
  2. Oi mitä herkkua. En ole kakkumaakari minäkään, ei luonnistu hyvin kakkujen leipominen minulta, mutta tälläiset upeudet voisikin luonnistua. :) Ihanan näköisiä, herahti oikein kielelle.

    http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on pikajälkkäri samalla nopeimmasta päästä, parhaimmillaan ainekset löytyvät aina kotoa.

      Poista
  3. Vitsit miten herkun näköisiä. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korkeasta lasista kaikki näyttää vielä vähän paremmalta!

      Poista
  4. Mulla käy just samoin kakkujen kanssa, kun meillä eivät muut ole makureita ollenkaan. Täsmälleen samasta syystä en siis minäkään leivo kakkuja usein. Tuollainen jälkkäri uppoaisi meilläkin. Itse syön lähes joka aamu puolukoita ja maustamatonta jugurttia , joskus lisään vaahterasiirappia vähän joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana aamupala, minun on myös saatava jogurttia aamulla, tilpehöörit vaan vaihtelee. Nyt on menossa mustikkajauhe, vaikka olisihan pakastemarjojakin, jos muistaisin ottaa sulamaan.

      Poista
  5. Kuulostaa niin tutulta tuo ns. jämien syöminen ;)

    Kiitti kivasta ideasta, pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makeat jämät jääkaapissa tuntuvat kutsuvan erityisesti illalla telkkaria katsellessa:)

      Poista
  6. olen tehnyt itsekin jotain vastaavaa loppukakuista, ei meilläkäään koskaan sanota ettei kukaan syö! Tuollaisesta lasi/purkkijälkkäristä tulee vielä kivan näköistäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasipurkit olisivat juuri nyt trendikkäitä, mutta joka tapauksessa läpinäkyvästä astiasta on hauska tarjota kerrosjälkkäreitä:)

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...