perjantai 23. toukokuuta 2014

Kymmenellä meikkituotteella kesään


Jonna Keyword: Love -blogista postasi viikko sitten hauskan aiheen: kymmenellä tuotteella kohti kesää. Hänen meikkilistansa oli mielenkiintoinen siksi, että tuotteet olivat enimmäkseen ihan uusia ja outoja minulle. Täällä mennäänkin sitten enemmän tavis-linjalla, mutta hyväksi havaituilla tuotteilla.

Oikeastihan kesällä ei paljon meikkejä kaipaa. Kun iho saa tervettä väriä, on siinä paras meikki,  pidetään vain huolta kosteutuksesta ja auringolta suojaamisesta. Värin hankin monen muun herkästi palavan tapaan purkista. Vaikka se ei listalla olekaan, vannon Doven edullisen Summer Glow No1:n nimiin ties kuinka monetta vuotta. Sillä saa pikkuhiljaa rakennettua terveen värin talvivalkoiseen nahkaan. Kasvoille levitän välillä yöksi Lumenen kevyesti päivettävän kosteusvoiteen. Nämä kummatkin ovat niin mietoja yhden levityskerran jälkeen, että jos on vähänkään huolellinen, ei iholle jää värirajoja. Väristä tulee myös juuri oikea ja aidonnäköinen. Hajun kestää, kun ei tarvitse joka ilta käyttää.


Kyllä jotakin pientä ehostusta on kiva silti kesälläkin saada kasvoilleen, kun lähtee ihmisten ilmoille. Tässä on ensimmäiset viisi.

1. Lumene CC värissä Deep oli jo viime kesän suosikki, syksyllä ostin mediumin talvi-iholle. Tämä on varmasti maailman ainoa valmiste, jossa tummin sävy sopii suomalaiselle jo toukokuun auringossa. Ei siis kovin tumma, ja koostumus kun on ohut ja kuultava, antaa Deep vain sopivasti tervettä väriä. Usein sekoitan sesongin molemmissa päissä kädellä vähän molempia. Raili Hulkkonen on joskus neuvonut, että ikääntyvän kannattaa valita vähän omaa väriä tummempi mieluummin kuin vaaleampi, jos miettii kahden värin välillä, se antaa eloa kasvoille, ja olen havainnut tämän todeksi. Tämän voiteen kestävyys ei ole parhaasta päästä, varsinkaan ilman puuteria. Nyt aion kuitenkin kokeilla sitä myös niin kuin on tarkoitettu eli ilman kosteusvoidetta.

2. Cliniquen valokynä 04 neutral fair on mieluisa, se sopii hyvin tummien silmänalusien peittämiseen. Tosin meikäläisen silmäpusseja ei häivytä enää mikään muu kuin kirurgi, mutta sitä ihmettä odotellessa yritän kuitenkin  vielä valokynällä. Voidemaiset tuubissa saatavat peitevoiteet pysyisivät paremmin, mutta en jaksa veivata niitä auki ja kiinni, vielä vähemmän levittää millään siveltimellä. Molempia on, mutta en kertakaikkiaan viitsi tarttua niihin. Käyttäisin muutenkin mielelläni vain tuotteita, joitten korkin voi napsauttaa yhdellä kädellä auki! Tämä valokynä ei ole mikään hohtava, joten sillä voi rajata huulia ja peittää nenänpieliäkin. Kesällä aion korvata sillä myös luomivärit: sipaisen vain valokynää tasoittamaan luomien värin. Päälle tulee kuitenkin aurinkolasit.

3. Max Factorin voidemainen poskipuna värissä Soft Pink on ollut käytössä jo kuukausia ja sillä mennään kesäänkin. Ihmeesti viitsin sitä kiertää auki...Kuultava meikkivoide ja voidemainen poskipuna saavat viisikymppisen ihon näyttämään oikeasti nuoremmalta kuin se onkaan. Puuteroidut posket ja puuterimainen poskipuna taas tuovat esiin kaikki ne rypyt, joista ei ole vielä itsekään tietoinen. Eikä haluakaan tietää.

4. Huultenrajauskynä kuuluu itseoikeutettuna tähän kymmenikköön. Käytän sitä aina, joten en tiedä, karkaisiko huulipuna muuten juonteisiin. Ennen kaikkea kynällä rajaa huulet siisteiksi huulipunaa varten. Estée Lauderin Tea Rose on vaaleahko neutraali sävy, vaikka yleensä käytän vähän tummempia vanhan roosan sävyjä. 

5. Huulipunaa en nyt tähän löytänyt, vaikka tässä ihan vasta väitin muuta. Kaikki hyvätkin tuntuvat nyt olevan väärää väriä. Ainoa täsmälleen haluamani sävy on tuossa Diorin huulikiillon värissä Exquise, vaikka en tykkää käyttää pelkkiä kiiltoja. En ole edes varma, pukeeko yletön kiilto kuuttakymmentä käyvää leidiä (voi luoja miten kauhealta tuo kuulostaa!)  Ainoa haluamani väri on viimekesäinen Diorin Addict-puna 778 Show, ja sitä saa kaivettua enää siveltimellä. Uutta siis tarvitaan. 


6. YSL:n irtopuuteria olen käyttänyt vuosia ja tämä on jo toinen pakkaus. Yksi kestää siis kaksi-kolme vuotta. Nykyinen alkaa vedellä viimeisiään, ja seuraaja on jo hankittuna Sensailta, mutta tämä YSL:n kierreannostelija on ihan lyömätön! Anyway, ohutta puuteria tarvitaan kesälläkin kiinnittämään huultenrajauskynä ja puuteroimaan nenä ja silmäluomet, miksei vähän otsaakin.

7. Lumenen vedenkestävä rajaustussi on uusin löytöni, todella kauniin kiiltävä grafiitinharmaa. Rajausväri levittyy kauniisti, pysyy hyvin ja tuo silmät sopivasti esiin lasien takaa. En kaipaa kesällä luomivärejä, vaikka muuten leikin niillä joka päivä. Kunnon rajaus riittää, silloin kun meikkiä tarvitaan. Kynät leviävät rasvaisilla luomilla, varsinkin ilman pohjustuksia ja luomivärejä, ja niitä taas en kesällä kaipaa.

8. Shiseidon ripsentaivuttimet pääsevät mukaan siksi, että ilman niitä en lähde minnekään. Olen vieläkin iloinen, kun löysin nämä korvaamaan niitä vanhoja vuonna -96 Lontoosta Bootsilta ostettuja taivuttimia, joiden muoto oli täydellinen.

9. Ripsivärinä listalla on musta Estée Lauderin Sumptuous Extreme. Olisin yhtä hyvin voinut  valita jonkun vedenkestävän, kuten Max Factorin Million Lashes, jota voi kerrostaa kauniisti ja joka lähtee helposti samalla aineella kuin rajauskin. Mutta tämä Lauder on luottokamaa, se tekee hyvää jälkeä vähällä vaivalla ja lähtee pois yhtä vähällä. Pysyykin vielä hyvin. Harja tosin on valtavan iso; ajatteleeko ne tosiaan, että suuremmalla harjalla saa suuremmat ripset? Minulla tulee kyllä aina mieleen  vessaharja...Mutta hyvää se on, vaikka ei parasta. 

10. Lumenen  kulmakarvavahalla viimeistelen kulmat silloinkin, kun en muuten meikkaa. Sillä saa ryhtiä naamaan ja sopivasti myös väriä kulmiin. Värjään kulmakarvat kerran kuussa, joten en käytä kulmakynää oikeastaan koskaan. 


    Olisi kiva kuulla muittenkin kesävalinnoista, onko linjoilla ketään kiinnostunutta?




    6 kommenttia:

    1. "Hajun kestää, kun ei tarvitse joka ilta käyttää." Sinäpä sen sanoit! Itse voin myös kasvoille laittaa jotain kevyttä ruskettajaa yöksi, mutta että koko kroppaan laittaisin ja menisin vielä sänkyyni nukkumaan, ei kiitos! :D Töissä ollessa itserusketuspäiviä oli aina vapaapäivät. Aamusta 4-5 tunniksi rasvat vaikuttamaan, kamalat, tummat, huonot vaatteet päälle ja sen jälkeen suihku. Kaikkeen sitä itsensä kaunistamisen takia ryhtyy, mutta jotenkin näytän itse hieman "terveemmältä" kevyen päivetyksen kera. :p Tällä hetkellä itsellä testissä pari mielenkiintoista itseruskettavaa, josta toinen lupaa olla melkein hajuton. Näinköhän?!?!

      Esittelemistäsi tuotteista tuo YSL:n irtopuuteri alkoi kiinnostamaan. Se on varmaan ainoita selektiivisen kosmetiikan irtopuutereita, joita en ole kokeillut.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Jos oikeasti joku olisi täysin hajuton tai siis ilman sitä pahaa hajua, sen menekki olisi varmasti kova. Toivottavasti löydät nyt yhden! Toisaalta itseruskettavan tarve on suuri vain alkukesästä, myöhemmin alkaa olla näkyvillä paikoilla ainakin vähän väriä. Juuri nyt antaa pieni lisäväri mukavasti pukevan olon, kun vaatteita on vähemmän.

        Käytin ennen vain kiinteitä puutereita T-alueelle, ja tuo YSL on ensimmäinen irtopuuteri-merkkini. Ei siis ole tullut vertailtua, mutta toisaalta on hyvin harvinaista, että jumiudun samaan tuotteeseen. Silloin sen on pakko olla aika täydellinen tarpeisiini:) En ole koskaan halunnut mattapintaa naamalleni, koska ohut ihoni on luonnostaan kuulas kaikkine virheineenkin.

        Poista
    2. Pakko kommentoida tähän. Minulla on sama YSL irtopuuteri ja pidän siitä kovasti. Ostin sen viime kesän Emotion-myymälän alesta -70%. Toinen YSL kestosuosikkini on valokynä. Käytän molempia lähes päivittäin. Odotan jo kovasti tämän kesän alea :)

      Kiva postaus!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Aikamoisella alennuksella sait puuterin hankittua! Minä ostin uuden Sensain Sokoksen alesta, mutta se odottaa vielä käyttöön pääsyä. Hyvin ohutta sekin tuntuu olevan.

        Poista
    3. Mulle riittää nämä tuotteet: bb-voide kasvoille, hyvä aurinkorasva korkealla suojakertoimella, kulmakynä, huulipuna tai -rasva, kynsilakka. Viidellä tuotteella siis mennään. AI niin, aurinkopuuteri unohtui.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Siinä on keskeiset kesätuotteet!
        Sain lehden kylkiäisenä Lumenen BB:n ja hämmästyin, kuinka hyvä se on. Vaalein väri vastaa suunnilleen CC- voiteen mediumia. Hankin keväällä kokeeksi pienen tuubin Cliniquen BB-voidettakin, mutta se tuntui sen verran paksulta, että piti levittää siveltimellä.

        Poista

    Kommentti ilahduttaa, kiitos!

    Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...