torstai 29. toukokuuta 2014

Kevyt kesähaaste


Sain kesäisen haasteen, jonka kysymykset innostivat miettimään heti vastauksia. Haaste tuli Keyword Love-blogista, ja Jonnan omat vastaukset löytyvät täältä.


1. Paras kesäsää?

Paras kesäsää on puolipilvinen ja sopivan lämmin päivä. Sellainen että tarkenee lyhythihaisella, mutta ei tule kuuma. Parinkymmenen asteen lämmössä on kiva puuhaillakin jotakin, joten suomalainen juhannussää on siis paras. Sadekuuro silloin tällöin ei haittaa, se vaan saa luonnon tuoksumaan ihanalta.


2. Paras kesäjuoma?

Kylmä roseeviini juhlistaa ihanasti ystävien tapaamista, samoin kylmä ja mansikkainen Fresita-kuohuviini. Pidän myös Aperol-spritzistä, johon tutustuimme siskon kanssa juoman syntysijoilla Venetsiassa ja Garda-järvellä matkatessamme.
Muuten kyllä kittaan mielelläni pelkkää vettä.




3. Rakkain kesämuistosi?

Kyllä rakkaimmat kesämuistoni liittyvät kaikki lapsuuteen, niin ehkä muillakin. Oli ihan lyömätöntä olla lämpiminä kesäpäivinä uimassa. Rannalla oli lapsia paljon ja kaikki kirkuivat riemuissaan. Jos makasi viltillä silmät kiinni, tuntui kuin olisi kuullut miljoonan lapsen äänet. Se oli minusta onnea! Sama oli mökillä helteisenä päivänä, kun heinäsirkat sirittivät ja sudenkorennot lentelivät, ja sai maata ilmapatjalla tyynellä järvenpinnalla. Tai uida pehmeänlämpimässä vedessä siskojen kanssa loputtoman kauan, sukellella ja pestä räsymattoja mäntysuovalla ja harjalla. Tai vaan maata vatsallaan laiturilla ja katsoa lankkujen  raosta ahvenia. Kuunnella laineitten liplatusta. Kaikki oli tässä ja nyt.



4. Minkä herkun leipoisit kesävieraille?

No kun omenapiirakka ei tule kysymykseen, leipoisin suklaisen marjatortun. Tämä rapsakka kaurakeksipohja on ihan lemppareitani kesällä, vaikka kovin usein ei tule tätäkään leivottua. Yritän kaikenkaikkiaan välttää leipomista, koska olen myös kova syömään niitä.


Kuvissa on kaksi erilaista versiota: ylemmässä on välissä kermavaahto-sitruunarahka ja vadelmia, ohje vanhassa blogissani täällä. Tässä alemmassa on täytteenä jäätelöpalloja ja mansikoita, se on nopeampi kesäleivonnainen ja ohje on täällä.



5. Lempi lomakohteesi?

Käyn melkein joka lomalla vanhempieni ja pikkusiskon luona Oulussa. Ajomatkaa on 4-5 tuntia, joten ei sinne juuri muulloin tule lähdettyä. Siispä käymme miehen kanssa yhdessä ulkomailla kesällä. Ja koska pääsen vain kerran vuodessa, ei samaan paikkaan voi kovin monta kertaa matkustaa, niin paljon paikkoja vielä näkemättä! Italiassa olen käynyt kolmesti (Sorrento, Garda ja Milano) ja sinne voisin kyllä lähteä uudestaan. Seuraavaksi pitäisi päästä Roomaan ja Firenzeen, ja jälkimmäistä suunnittelenkin ensi kevääksi.

Nyt mennään ensin Lontooseen, ja sinnekin vasta kolmatta kertaa. Ne edelliset olivat viime vuosisadalla, joten on jo aikakin!


Poikkean nyt tyystin tavoistani ja jatkan haastetta eteenpäin, heitän sen nimittäin Aikulle Valosta varjoon.

Omat kysymykseni ovat:
1. Nautitko auringossa olemisesta? 
2. Mistä kesäkukista pidät eniten?
3. Mitä tulee mieleesi sanoista lapsuuden kesät?
4. Kesäaamu vai kesäilta?
5. Kesäherkkusi?



8 kommenttia:

  1. Ihania vastauksia, kiitos, että otit haasteen vastaan! Mikä siinä onkin, että ne parhaat lapsuusmuistot on sieltä lapsuudesta, itselläkin. :)

    Tuota sun kesäherkkua on pakko testata, kaurakeksipohja kuullostaa sen verran mielenkiintoiselta vähän isommassa leivonnaisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsena kai aistii kaiken niin täydesti, että niitä muistoja ei voita mikään muu. Aikuisena sitä ajattelee liikaa;)

      Rapea keksipohja saa herkun tuntumaan kevyeltä ja jotenkin hilpeältä, kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Vau mitkä kuvat! Tätä sitten seuraavat kuukaudet, mansikoita ja lämpöä, ah!

    Kiva oli lukea myös vastauksiasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saadaan vielä hyvä kesäkin, vaikka kaikenlaista on saatu jo toukokuussakin:)

      Poista
  3. Kiitos haasteesta. Tavoistani poiketen otan sen vastaan ja erittäin mielelläni vastaan kysymyksiin heti kun jaksan avata tietokoneen. Ehkä huomenna. Tämän lauantain loppuillan vietän komisario Morsen seurassa.
    T. Aikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on kynnys mennä avaamaan tietokonetta, vaikka eihän se kauaa kestä. Ihan samoin tuli kahvinkeittimen lataamisesta työlään tuntuista sen jälkeen, kun ostin itselleni Nespresson nopean kapselikeittimen. Näin ne tavat muuttuu. Nyt mietin, mitä siitä itsestään ajavasta autosta tulee. Voiko sen lähettää yksin kauppaan?

      Poista
  4. Näistä kuvista palautuu mieleen kepeän kesäiset tunnelmat. Niitä odotellessa lähden takki, tumput ja kaulaliina yllä ulos huhuilemaan kesän perään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kylmä on, vaikka on jo kesäkuu. Ainakin luonto on herännyt, täälläkin kukkii kaikki.

      Mukavaa lenkkiä!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...