perjantai 22. marraskuuta 2013

Tulppaanikauden avaus



Kauden ensimmäiset tulppaanit ovat tässä. Niitä on näkynyt kaupassa jo muutaman viikon. Luulin nyt ostaneeni viikonlopuksi valkoisia kukkia jalokuusen havujen sekaan, mutta nuppujen auettua niissä onkin reipasta pinkkiä mukavina raitoina. Kukat ovat varsin hennon näköisiä ja hentoja ovat varretkin: nyt kolmantena päivänä kukat ovat kaareutuneet kauniisti ja varsia sai lyhentää reippaasti.




Kummallisen hämäränä marraskuun päivänä olen valmistautunut vieraitten tuloon. Olen paistanut keksejä ja sekoittanut sardiinitahnaa alkunaposteltavaksi, valmistanut suklaamarenkipohjat kakkuun ja marinoinut kanat. Olen löytänyt paikat vuoden makuuhuoneen lipastolla majailleille papereille vain siksi, että saatoin siirtää sinne olohuoneen pöydällä pitämäni tavarat.


Nyt en voi tehdä mitään hyödyllistä. Mies alkoi imuroida ja koira kiipesi samantien syliini. Ennen se hyöri haukkuen imurin ympärillä, mutta nyt parina viime viikkona se on halunnut syliin. Se on niin harvinaista, ettei siitä henno kieltäytyä! Väsynyt ja painava koira toisella kädellä kirjoitan tekstiä toisella.

Hyvää viikonloppua!



10 kommenttia:

  1. Tulppaanit on jotenkin symppiksiä. Itselleni tulee niistä aina lapsuus mieleen. Talon sivustalta lumen seasta ne alkoivat pilkistää aina keväisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin istutin sekalaisen seurakunnan sipuleita ensi kevääksi, saa nähdä, mitä tulee. Talvella ostan aina kimpun tulppaaeja viikonlopuksi. Kuivuneina niitä on kiva kuvata, saavat luonnetta.

      Poista
  2. Olen niin iloinnut tästä tulppaanikaudesta, kun niitä taas saa! Ensimmäiset valkoiset ostin viime viikonlopuksi, olivat varreltaan hieman ruippanoita ? Ovat vieläkin kukassa ja leikkasin niitä ja laitin pienempään vaasiin. Tänään ostin juuri samanlaisia kuin nämä kuvissasi olevat. Ihastuttavan värisiä!
    Oi mitä herkkuja ole laittanutkaan! Minä varasin vain valmispizzaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruippanoita nuokin ovat, hyvänä puolena siis se taipuisuus. Olisi kiva löytää joskus niitä ranskalaisia pitkävartisia.

      Poista
  3. Oikein ihanaa viikonloppua myös sinulle!

    Tulppaanikausi avautui kauniisti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt onkin ihana viikonloppu, kun satoi lunta, toivottavasti teillekin!

      Poista
  4. Onpa kauniin vaaleanpunertavia. En ole huomannutkaan vielä tulppaaneja. En ole ehkä katsellutkaan sillä silmällä, kun en tänne muuttolaatikoiden sekaan enää osta kukkia.

    VastaaPoista
  5. Mitä! Ihanaa! Kolmisen kuukautta etuajassa, mutta ei se haittaa ;) Upeat sävyt näissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, onhan tulppaaneja aina tullut jo jouluksi. Mulle punaiset tulppaanit ovat olleet joulukukkia jo pitkään.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...