torstai 9. toukokuuta 2013

Onko tämä maailman helpoin äitienpäiväkakku: Banoffee?


Muistatte varmaan joskus viime vuonna tekemäni banoffee-kakun? Se on tämän blogin katsotuin sivu. Tein tässä keväällä taas pitkästä aikaa vieraille tätä kakkua, kaikessa rauhassa aamuauringon paistaessa keittiöön. Siitä syystä näissä kuvissa on niin mukavanvärinen valo. Sen verran jo aurinko huhtikuun lopussalkin lämmitti, ettei viitsinyt kakkua kovin pitkään pöydällä valossa pitää, ettei kermavaahdot sula. Kunhan kuvat otin.


Aamun alkajaisiksi olin keittänyt kondensoitua maitoa toffeeksi. Purkki sai lillua puolikiehuvassa vedessä kolme tuntia omassa rauhassaan. Siis  sen saman ajan kuin keittäjä vapaa-aamujensa tapaan joi aamukahvia, luki lehteä ja lillui sohvalla sosiaalisessa mediassa.


Mitä pienempi vuoka, sitä korkeampi kakku. Tässä halkaisija on 22 cm.


Kakkupohjaan käytin kokojyvä-Digestivejä ja vähän kanelia. Jostakin syystä pohja oli nyt varsin murenevainen, vaikka luulen mitanneeni voin määrän oikein. Saattoi se tietysti olla väärinkin. Ja ensi kerralla käytän taas  original-keksejä.


Tällä kertaa kokeilin leikata suikaleet leivinpaperista myös vuoan reunoille ja taputella murutaikinan huolellisesti sitä vasten. Onnistui yllättävän hyvin, vaikka sitten murenikin tuosta yhdestä kohdasta paperia pois vetäessä.


Päälle banaanit ja hieman sitruunaa terästukseksi.


Ja kermavaahtoa! Apua! Ihanaa!


Lisää banaania. Tämä on kuin mitäkin vauvanruokaa, hehe. Lusikka kouraan, maistuis varmaan sullekin?


Koristeluun käytän pikkuruista teesihtiä, koska se on ainoa tarpeeksi pienireikäinen. Isompikin on jossakin oikein hyvässä piilossa.


Vielä pitäisi malttaa odottaa hetki ja antaa kakun hieman viilentyä jääkaapissa.


Hyvää on! Juuri niin yksinkertaista kuin muistelinkin. Parasta on ehkä keksipohja.

Maku-lehden sivuilla on mielenkiintoinen Banoffee-versio: siinä herkku on koottu annoskulhoihin jälkiruoaksi ja se valmistuu ihan kädenkäänteessä. Tosin toffeenkeitto vie siinäkin oman aikansa. Joku kerran vinkkasi, että kondensoitua maitoa saa valmiiksi keitettynä, en kyllä ole nähnyt. Ainahan  voi käyttää valmista kinuskikastiketta purkissa. Ohje on täällä.




20 kommenttia:

  1. Uskaltaiskohan kokeilla äitienpäiväksi mummulaan, ossobucon jälkkäriksi, hmm. Tää on musta yks parhaita kakkuja. Eikä muruakaan jää..

    Eikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai se uskaltamisesta kiinni ole. Helppo tehdä, kunhan aloittaa ajoissa. Kermavaahtoon voi lisätä vähän rahkaa, niin saa lisää kakkumaisuutta ja vähemmän rasvaa. Tai purkki sitruunarahkaa ja 1dl kermaa.

      Hyvää viikonloppua ja äitienpäivää! Meille tulee vieraita huomenna, muuten olisin saattanut hypätä K:n kyytiin.

      Poista
    2. Maailman helpoin kakku: lausuu ääneen päätöksen tehdä sellaisen äitienpäivälounaalle mummulaan ja Meri sitten toteuttaa sen :D Herkkuahan se olikin!

      Eikka

      Poista
  2. Nmmmm, nuoleskelen täällä huuliani - virtuaalinen nautinto on tässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viisaasti teet, jos tyydyt nuoleskelmaan huulia -tässä on sairaasti kalorieta. Niin tein itsekin, tämä kakku toteutettiin vieraille jo viikkoja sitten. Tosin tein nyt toisille vieraille vähän erilaisen kakun, mutta en syönyt sitä yksin.

      Poista
  3. Wau! Tytär kerran tuota teki ja se maistui taivaallisen ihanalta! Kuvasi tekevät niin oikeutta tuolle herkulliselle kakulle.

    Onneksi ei ole nyt tarvittavia tykötarpeita, että alkaisin kakkua heti tekemään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattui sopiva valo tulemaan ikkunasta, siitä innostuinkin kuvia ottamaan, vaikka juttu oli olemassa ennestäänkin.

      Poista
  4. Minä "tartuin haasteeseen" leivoin banoffeeta,
    tartu sinäkin, kurkkaa blogiini.
    En haasta, mutta ilahtuisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tartun kyllä haasteeseesi! On ollut vauhdikasta tässä pyhien ajan, joten menen kohta kopiomaan tehtävän ja vastailen alkuviikosta:)

      Poista
  5. Olen jo useasti ajatellut kokeilla banoffee-kakkua. Ja nyt kuvasi näyttivät niin herkullisilta, että otin heti ohjeen talteen ja se on varmasti seuraava kakku, joka tässä talossa leivotaan. Kiitos inspiraatiosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunan, luulisin että tykkäätte tästä kakusta, se on yksinkertaisesti moderni ja helppo kakku.

      Poista
  6. Pitääkin taas tehdä tuota herkkua...Se on niin hyvää! Tai voisinhan mä toivoa sitä jo äitienpäiväksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sait hyviä herkkuja äitienpäivän kunniaksi!

      Poista
  7. Tällä herkuteltiin tosiaan sitten Oulussakin eikä muruakaan jäänyt. Hyvää oli, kiitos ohjeesta ja Eikalle vihjeestä!
    Pitkästä aikaa kun olen pöytäkoneella niin täytyy laittaa heti tänne kommenttia, en nimittäin saa puhelimella tänne läpi kommenttia vaikka olen useamman kerran yrittänyt. Ja koska yleensä katson kaiken puhelimelta niin kommentoiminen on jäänyt kokonaan. Sori!
    Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähiin on jäänyt mullakin kannettavan käynnistely, ja sitä myötä koko bloggaus. Outoa silti, ettei puhelimelta onnistu.

      Poista
  8. Oi... ihanaiselta näyttää!

    Tuo kondensoidun maidon kiehuttaminen kinuskiksi oli mulle aivan uutta tietoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimänä tuo kinuski on ihanan juoksevaa ja helppoa käsitellä. Sitten se jäykistyy hieman jäähtyessään, mutta ei kuitenkaan kovaksi. Ja maku on mainio!

      Poista
  9. Meillä päin on kaksi Tallinna-kauppaa, josta saa ostettua kondensoitua maitoa.

    VastaaPoista
  10. eikös voi käyttää myös sitä valmista kondensoitua maitoa, mikä on jo valmiiksi kinuskia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietysti voi! Onneksi sitä saa myös valmiina, ennen ei saanut.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...