maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäispyhien pysähtynyttä tunnelmaa


Aamulla mies sai tekstiviestin nuoremmalta pojalta pohjoisesta, että joku on yöllä peruuttanut ison lommon iskän auton etupuskuriin. Muutaman syvän hengityksen jälkeen, juuri ennen kuin herne menee nenään ja sydän pysähtyy, hän tajusi, että aprillia! Täydestä meni, molemmille.










Muuten rauhallista. Ihanaa ulkoilua lämpimässä auringonpaisteessa, kuten varmaan koko maassa. Kerta kaikkiaan ihana ilma. Kyllä nyt kestää taas muutaman huhtikuisen räntäsateenkin. Tänä pääsiäisenä en kuunnellut kertaakaan Requiemia, koska se sopii minusta vain räntäsateeseen.

Iloa ensi viikkoonkin!

17 kommenttia:

  1. Minä odotan myös valppaana poikani puhelua - yleensä hän silti onnistuu jekuttamaan. Onpa teillä paljon keväistä somistusta kotona. Pujunkissat harmaata taustaa vasten näytävät levollisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, osa kuvista on menneiltä vuosilta. Meillä on varsin vähän koristusta tänä vuonna. Pajunkissat oli hyvä ostos, ovat kestäneet kaksi viikkoa.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Yksi kirjoitusvirhe menettelee, mutta jo kolme on liikaa, joten poistin...

    Täydestä meni täälläkin tuo alkukertomuksesi ;) Kyllä tuomoinen ilmoitus saa harmituksesta lähes jalat alta. Sehän se onnistuneen aprillipilan tarkoituskin. Siinä onnistui, täysin!

    Itsekin aprillasin poikaamme aamulla. Soitin ja ihmettelin hänen radioamatöörimastossaan liehuvaa isoa valkoista lippua, poika aikoi heti mennä tsekkaamaan. Toivotin sitten t.viestinä aprilliä. Vastasi, että joo, silliä onkin jo syöty ;)

    Pääsiäisen sää on ollut aivan mahtavaa! Iltapäivällä tuli lähdettyä jopa hiihtämään kaiken muun ulkoilemisen lisäksi, tuntui upealta. Tällä pääsiäisen onnistuneella loma-ajalla kyllä jaksaa taas tulevan viikon koitokset.

    Saman huomasin itsekin, että yhtään Requiemia tai vastaavia ei ole tullut kuunneltua. Ajattelenkin, että saapi jo tällä iällä jäädäkkin ja keskittyä hilpeämpiin muotoihin.

    Mahtavia pajunkissoja! Meillä ei löytynyt yhtään, harmi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin tabletilla kirjoittaessa virheitä oikein vilisee, sillä kun on vaikeampi korjata niitä.

      Sulla on ollut todella reipas päivä, kyllä se kantaa pitkälle ensi viikkoonkin!

      Poista
  4. Olkoon miten on mutta kauniita kuvia narsisseista, munista ja helmililjoista.
    Onneksi ei satanut räntää... on sitä luvassa ja lumikola on yhä pihassa siltä varalta...
    en tykkäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisen koristeet sopivat harvinaisen hyvin tähän vuodenaikaan, ovat varmaan värikkäimmät suomalaisessa vuodenkierrossa ja se on tarpeen juuri nyt.

      Poista
  5. Heh, onnistunut aprillipila. Helpotus sitä mukavampi tietysti.
    Mukavaa viikkoa!
    Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On teilläkin monta autonlainaajaa, mutta ei liene mitään isompaa tapahtunut. Ei ihme, jos aprillaus vetää hiljaiseksi, kun siinä on aina isot rahat kyseessä:)

      Poista
  6. Onpa ihanan pulleat pajunkissat.
    Hienoja kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeelliset pajunkissat ovatkin, kaksi viikkoa jo kestäneet!

      Poista
  7. Tuula ja Riitu2.4.2013 klo 19.00

    Meillä Riitu oli vissiin ainut joka muisti aprillipäivän. Oltiin menossa koirapuistosta kotiin ja matkan varrella on uimaranta jossa on käymälä kesällä. Pari kertaa Riitu pääsi sen taakse saaden sen jälkeen oksennuskohtauksia. Vaan entäs nyt, pysähtyi vessapolun varteen katsoi vessaa ja vilkaisi minua ja uudestaa, viimeisellä vilkaisulla minuun silmiin sytty ähäkutti ilme ja saman tien pinkastiin vessan taakse ja minä perässä. Nurkan takaa sit kurkkas saiko toivotun reaktion aikaseksi. Minä kun pääsin nurkalle, oli jo Riitu toisella nurkalla ja sama toistu useamman kerran ja si tuo riivatun hurtikka ryntäs kinttupolkua mettää. Ite lähin takas rantatielle,huomasin et oltiin saatu yleisöä josta kaksi nuorta naista nauro kippurassa, on kuulemma ihana mäyräkoira (?)hmm. No, jostai Riitu oli päässy takas rantatielle ja tuli täyttä ravia tyttöjen takaa viimet metrit hiipi (ihan oikeesti hiipi) tyttöjen taakse ja kun oli ihan liki takana päästi karmivimman RRRÄÄÄÄYYYHHH!!! minkä osaa, seurauksella että pimut oli lentää pyrstölleen, nauroivat jos mahdollsta vieläkin enemmän. Heidän mielestään Riitulla IHANA HUUMORINTAJU!!! Emännän huumorin taju loppu kiljuessaan koiraa takas ja ei, tais jäädä korvat koirapuistoo. Loppumatka mentiin kuin ei mitää olis tapahtunukkaan. Riitu on meillä aina irti nuilla rantalenkeillä ja tottelee todella hienosti, mutta en tiedä mikä sille ny sit tuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on varsinainen jekkupetteri tuo Riitu! Hauska juttu.

      Poista
  8. Kiitos samoin Sinulle, mukavia pääsiäisenjälkeisiä päiviä!

    Ja.. Niin niin kauniita kuvia taas <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa, pääsiäisen värit rulettaa:)

      Poista
  9. Ihanat pajunkissat, noin kauniita en ole täällä päin nähnytkään.

    Aprillipäivä meni miltei ohi. Maalle jotkut lapset tekivät pilapuhelun, mutta eivät tajunneet, että kännykän numero näkyy. Hätäännys oli aika suri, kun tokaisin, että voin ottaa selville keitä he ovat puhelinnumeron perusteella. En sitä tietenkään tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missähän nämä kissat on kasvatettu, epäilen ettei ainakaan täälläpäin.

      Itse oli ala-asteikäisenä avainkaulalapsi ja muistan joskus soittaneeni pilapuheluita yksin kotona ollessa. Hiukan omatunto on soimannut jälkeenpäin...

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...