keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Aurinkoappelsiinit


Tässä on yksi räiskyvän värinen ja superhelppo jälkiruoka kevääseen:  Bombay Orange. Löysin näitten aurinkoappelsiinien ohjeen Kaikki äitini reseptit -blogista, ja se on kuulemma alunperin kotoisin Gordon Ramsaylta. Nyt saa enimmäkseen late-lajiketta appelsiineista, ja ne oikeastaan sopivat happamina tähän hyvin, kun kerran sokeria pinnalle sirotellaan. Kuvista näkee, miten olen taas innostunut liioittelemaan granaattiomenan siementen kanssa, niitä ei kertakaikkiaan malta sirotella maltillisen kauniisti! 

Tuo vihreä möhnä on yrttisokeria eli pienellä tehosekoittajalla surautettu sokerista, mintusta ja korianterista ohjeen mukaan. Meidän mies ei pidä tuoreesta korianterista, joten käytin mintun lisäksi sitruunamelissaa, kun sitä sattui yrttilaatikossa kasvamaan. Muuttelin muutenkin hieman ohjetta omaan käyttöön.


Bombayn aurinkoappelsiinit 5:lle

2-3 appelsiinia koosta riippuen
½ granaattiomenaa
½-1 dl sokeria
½ puskaa minttua
½ puskaa korianteria tai vaikka sitruunamelissaa tai toinenkin puoli mintusta

Kuori appelsiinit terävällä veitsellä leikkuulaudalla niin, että saat kaiken valkoisen kuorenkin pois. Viipaloi appelsiinit tai leikkaa irti kalvoista, jos tahdot. Poista siemenet. Levitä tarjoiluvadille.

Tee tehosekoittimessa tai sauvasekoittajalla yrttisokeri ajamalla sokeri ja yrtit tasaiseksi tahnaksi. Desin määrästä minulla jäi puolet yli, joten puolesta desistä sokeria saattaa saada sopivan tahnan morttelissakin silppuamalla yrtit sinne sokerin kanssa.

Ripottele tahna appelsiinien päälle. Koputtele nyt puukauhalla granaattiomenan puolikasta appelsiinilautasen päällä, ja kas, siemenet tippuvat upeasti koristamaan jälkiruokaa. Kun vähän enemmän hakkaa, saa loputkin tulemaan esille, ja sitten niitä on jo vähän liikaa. Ota liiat pois, jos haittaa. (Miksi en ole aikaisemmin kuullut tätä konstia! Siis puukauhalla hakkaamista.)

Sellainenkin vinkki  löytyi, että granaattiomena saa olla tummanpuhuva ja kuhmuinen, sitä parempi vaan.


Nautitaan!


10 kommenttia:

  1. Olen katsellut lehdistä pääsiäisen jälkiruokaohjeita: kermaa, voita ja paljon, sokeria... Tässä olisi nyt kerrankin tervellinen vaihtoehto jälkiruuaksi. Kiitos ja kumarrus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, kovin rasvaisia ovat suurin osa pääsiäisohjeista. Aion tehdä perjantain vieraille sitruunamarenkipiirakan jälkiruoaksi, sen raikkaus on oma suosikkini kevääseen. Rahkapiirakka kuuluisi myös, mutta jääköön nyt. Pasha ei ole koskaan kuulunut meidän perinteisiin, Oulusta kun olen.

      Poista
  2. ...ja tämä on niin kuvattava!

    Kiva kun puukauhaniksi tuli tarpeeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisten niksien kuuleminen on niitä keittiöosaamisen herkkuja:)

      Poista
  3. Todella näyttävä! Ja varmaan myös maistuva. Hyvää pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
  4. aah mikä jälkkäri, pakko kokeilla!
    meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja on helppokin, tulee mieleen sirotella sokeri ja silputut yrtit myös suoraan appelsiineille:)

      Poista
  5. Hyvä resepti! Granaattiomenat ja sitrushedelmät ovat ihan lemppareitani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granaattiomenan siemenet ovat uskomattoman näyttäviä ruoassa!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...