tiistai 4. joulukuuta 2012

Pikalounas pakasteesta


Puolilta päivin alkaa vatsa kurnia, oli töissä tai kotona. Ja sitten  on kehitettävä jotakin ruokaa nopeasti. Olen muutaman kerran napannut kaupan pakastekaapista mukaani Rainbown Ruokaisat pannukasvikset. Niistä saa nimittäin mainion kasvispannun joko yksistään tai lisäämällä muita vihanneksia. Tämä todella pitää nälkää, se on testattu monta kertaa niin töissä kuin kotonakin. Helposti tulee otettua töihin mukaan liian heppoiset eväät, jolloin iltapäivällä nälkä kurnii suolissa ja kotiintultua on valmis syömään vaikka ovella häntää heiluttavan mäyräkoiran.



Salaisuus on sekoituksessa, jossa on papuja, herneitä, maissia, siemeniä ja öljyä sekä mausteita. Se tarkoittaa, että siinä on paljon proteiinia ja hiilihydraatteja sekä rasvaa. Kaloreita on peräti 162 sadassa grammassa, eli puolesta pussista  saa muiden lisäysten kera jo hyvinkin yhden aterian verran energiaa. Parasta on kiva suutuntuma noiden auringonkukan- ja pellavansiementen ansiosta. 


Tänään lisäsin pannulle ensin silputun salottisipulin ja kaksi pilkottua tomaattia. Sipulin kuullottumisen jälkeen nakkasin pannulle vajaa puoli pussia pannukasviksia ja haudutin kypsäksi. Ripaus suolaa ja pippuria oli tarpeen ja maukas ateria oli valmis.




4 kommenttia:

  1. Nuo pakaste kasvikset säästävät mukavasti ruoanlaittoaikaa. Ja ovat ihan hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei jaksa ja ehdi kuoria ja pilkkoa, ja usein on jääkaappikin aika tyhjä. Kunnon emäntä taikoo ruokaa tyhjästäkin kaapista:)

      Poista
  2. Palkokasvit todella pitävät nälkää loitolla. Sen huomaan Silvoplee-kasviruokalassa syödessä. Pitää muistaa lastata papuja tms. lautaselle, eikä ala vatsassa kurnia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisipa täälläkin tuollainen Silvoplee! Yksi kasvisravintola on lounasaikaan, sattumalta Katriinan kasvisravintola nimeltään, mutta se on aina täynnä yliopiston opiskelijoita. Sinne vanhanaikaiseen miljööseen istahdan silloin tällöin syömään kaupungilla kulkiessani, mutta kaipaisin vähän tasokkaampaakin kasvisravintolaa. Tällaisessa opiskelijakaupungissa luulisi väkeä riittävän.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...