perjantai 28. syyskuuta 2012

Kuulas ja kirkas


Nyt saatiin kuulas ja kirkas syyspäivä! Alle kymmenen astetta oli juuri passeli ilma pitämään virkeänä. Toisin kuin kunnon ihmiset, jotka olisivat painuneet metsään, käytin koiran nopeasti lenkillä, pukeuduin ja meikkasin itseni huolellisen huolettomasti ja läksin kaupungille asioille. 


Ensimmäisenä listalla oli lounas. Kanasalaatin kruunasin jumalaisella mustikkamoussekakulla, mitä tietenkään tukeva varteni ei olisi kaivannut. Me vaan ei Vilman kanssa kumpikaan voida vastustaa tilaisuutta syödä hyvää, ja Vilmallehan kelpaavat hätätilassa kepit ja kävytkin.


Vein uuden Marimekon Mantu-tunikan pesulaan. Sain siihen rasvatahran heti ensimmäisenä iltana ja yllätyksekseni valmistaja salli sille vain kemiallisen pesun. Sellaiseen törmää harvoin enkä ollut uskoa silmiäni, kun luin pesuohjetta. Onneksi pienellä aivoriihellä keksimme kotona, missä täällä on (vielä) pesula. Eikä se kemiallinen pesu maksanut kuin seitsemän euroa ja saa noutaa jo huomenna!

Villa-viskoosisekoitteesta kudottu kangas tuntuu ihanalta päällä ja malli sopii kuin nakutettu minulle kapeitten housujen kanssa. Nuoremmalle naiselle värikkäät sukkahousut olisivat hyvä pari. Väriltään tunikani on turkoosi, sellainen sammutettu.


Anttilasta kävin hankkimassa uuden sauvasekoittimen edulliseen tarjoushintaan, kun edellisestä meni töpseli rikki. Uudessa on mukana teholeikkuri ja pieni vatkainkin kulhoineen: sellaista olen aina havitellut. 

Kävin kameraosastollakin kyselemässä tarjouksessa olevaa Nikkor 35 mm f1.8 -lasia, mutta tietenkään sitä ei enää ollut. Kaipaisin tuollaista laajakulmaisempaa kuin viisikymppiseni. Valovoima muuten maksaa: f1.4 maksaa kymmenen kertaa enemmän kuin f1.8! Pyörittelin käsissä minijärkkäreitäkin, mutta vieläkin tuntuivat liian kalliilta. Myyjä oli sitä mieltä, että niiden myynti ei ole vielä lähtenyt kunnolla käyntiinkään ja että hinnat tulevat kyllä laskemaan. Sitä odotellaan.


 Aurinkoista ja virkistävää viikonloppua!



20 kommenttia:

  1. Katselin ehkä samasta kankaasta tehtyä turkoosia Marras-mekkoa Marimekossa. Olisi pitänyt olla 15 kiloa painosta pois, en edes alkanut kokeilla.
    Kiva, kun teillä on ollut kirkasta ja kuulasta. Täällä enempi märkää ja sumuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä Mantu-mekko oli kyllä lempeä vyötärölle;) Mulle piti kuitenkin olla xl-koko ja se on vähän polven yläpuolelle, ei noin lyhyt kuin tuotekuvassa.

      Ei oikein ennustukset pidä aina paikkaansa. Tänne luvattiin pilvipoutaa, mutta paistoi koko päivän. Lennosto pitää tuossa harjoituksiaan ja levittää jotakin metallisilppua ilmakehään, sen pitäisi sekoittaa vihulaisen tutkaa. Samalla se sekoittaa kuulemma säätutkatkin tältä alueelta...

      Poista
  2. Juuri tänään surffailin Nikonin ja verkkokauppa.comin sivuilla katsomassa Nikonin laajakulmaobjektiiveja. Mieli tekisi 35-millistä tai 24-millistä; 50-millinen 1/1,4G minulla on. Hinta vain hirvittää, liki 2000 euroa. Mahtaako laajakulmalle olla 50-millisen lisäksi kovasti käyttöä, ja olisiko 24 mm vai 35 mm parempi?? Minulla on myös zoom-linssi 18-200mm, mutta sen valovoima (1/3,5-5,6) jää kauas jälkeen noista kiinteäpolttovälisistä. Vaikeita pohdintoja. Hyvään varustukseen kannattaa kyllä satsata, jos sille varmasti on käyttöä. 105 millisen-makron hankintaa en harmittele yhtään, se on todella ahkerassa käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on myös tuo 50 mm f1.4. Kittilinssi on 18-135 f3.5-5.6 eli aika samanlaiset, jälkimmäisen heikomman valovoiman ja piirtokyvyn huomaa kyllä kuvista. Olisihan tuollainen kiinteä 24 tai 35 paljon käyttökelpoisempi kaupungilla ja matkoilla kuvatessa ja paljon kevyempi kantaa. Kokeile zoomilla, miltä 24 ja 35mm näyttävät. 2000 on mulle aivan liikaa, varsinkin kun mietin sitä minijärkkäriä. Siihen pitää olla taas ihan omat salamat ja linssit.

      Poista
  3. On siis syytä olla tarkkana Marimekossa pesupohjeiden suhteen.
    Se on yllättävää.
    Pyykinpesu ei ole mielenkiintoisinta eikä vahvinta lajia minulla
    kuten rinnuksille ripottelu, joten aika paljon arkea hankaloittaa,
    jos pitää pesulaa etsiä tahran syntyessä.
    Tyttärelle hankittiin eilen niin keinoaineinen matto,
    että luulin sitä kemiallista pesua vaativaksi,
    mutta yllättäin se kestääkin laakapesun:)
    Ihanaa, kun hänen huoneessaan on pitkästä aikaa matto,
    sellainen, josta hän itse pitää.
    Ostamista minäkin eilen (mieleni ylentämiseksi) harjoitin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaattista kastiketta onnistun aina roiskuttamaan rinnuksille, mille mies jaksaa naureskella. Joskus kotioloissa levitän paperisen lautasliinan suoraan kaula-aukosta niin kuin vanhat miehet elokuvissa.

      Kaupungilla kuljeskelu ja löytöjen tekeminen on ihanaa, olen harrastanut sitä ihan lapsesta asti. Silloin oli onnea, kun pääsi isoäidin kanssa kuljeksimaan. Hän tykkäsi luuhata romukaupoissa.

      Poista
  4. Juuri eilen sovitin äitilleni Mantua, eikä passannut ollenkaan! Mutta se on täydellinen äitiysvaate, eräänä päivänä kun semmoisen möin sievälle nuorelle vauvamasuiselle! Ite kyllä ehkä uskaltaisin pestä sievästi käsinkin, miksipä se menisi? Sanoivatko pesulassa mitään siitä, uskaltaisiko yrittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muistanut kysyä pesulassa, mutta luulen itsekin, että kestäisi villapesuohjelman koneessakin, ehkä ilman linkousta. Pesen villasukat ja ohuet villapuserotkin siinä. Mutten nyt eka kerralla vielä tohtinut, ja muutamalla eurolla onneksi pesulastakin selvisin.

      Ehkä tuo Mantu sopiikin paremmin vähän tukevammalle varrelle;)

      Poista
  5. Mukavaltapa kuulostaa syksyinen kesälomasi! Kyllä nämä kuulakkaat syyspäivät ovatkin kauniita ja ihania! Näkyy noista hienoista kuvistasikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla tavalla vastavalossa nuo tavallistakin tavallisemmat lehdet näyttävät hauskoilta.

      Poista
  6. Jopa pääsisvät kesäkukat viimeinkin auringosta nauttimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä krassit puhkesivat kukkaan lopulta, mutta jotenkin outoja ovat ja vähäkukkaisia aiempiin vuosiin verrattuna. Ehkä vaan ostin toisenlaisia siemeniä.

      Poista
  7. Sinulla oli herkullinen kaupunkireissu. Herkut on aina paikallaan, kun niitä nauttii oikeaan aikaan maltillisesti.
    Mukavaa viikonvaihdetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupungilla on kiva käydä kevyellä lounaalla ja kahvilla ja istuskella yksin kahvilassa. Yritin kyllä houkutella siskoa seuraksi, kun tiesin hänen pitävän perjantait aina vapaana. Muuten olen huono lähtemään yksin mihinkään, mutta kaupungilla yksin on ehdottomasti parasta. Saa mennä mihin haluaa ja lorvia ihan rauhassa.

      Poista
  8. Kuulas ja kirkas syyspäivä on ihana viettää kaupungilla..

    Hyvää viikonlopun jatkoa myös Sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sateeton viikonloppu on ihan superia:) Toivottavasti saat nauttia samanlaisesta!

      Poista
  9. Tuo viimeinen kappale näyttää yhtä heprealta kuin joskus takavuosina jotkut nuorten tietokonekeskustelut. Menee siis täysin yli hilseen.
    Kuvat sen sijaan osuvat ihan ytimeen ja keskelle värisilmää, upeat värit!
    Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ei haittaa yhtään, vaikka sulta meneekin yli hilseen; yleensä se olen minä, jolta menee:)

      Poista
  10. Minusta kunnon ihmisen ei ollenkaan välttämättä tarvitse mennä metsään. Taidan nyt puhua omasta puolestanikin kun en edes muista milloin olen ollut hyödyllisissä metsähommissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidat asua enemmän keskikaupungilla? Tässä suuren metsän vierellä tuntuu, että kunnon ihminen lähtee joka päivä metsäkävelylle reipastelemaan. Hyvää se tekeekin, mutta en millään viitsi.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...