lauantai 7. heinäkuuta 2012

Siikaa hullussa vedessä


Muutama viikko sitten tein mainiota ruokaa siiasta ihan uudella tavalla. Ohje on kotoisin jostakin viimevuotisesta Gloriasta. Yksi mieluisimpia kesähommiani on nimittäin aina ollut selata läpi edellisen vuoden Glorian vuosikerta ja leikata houkuttelevimmat ruokaohjeet talteen. Sieltä tämäkin löytyi.

Resepti on Saku Tuomisen antama, ja italialainen  tietysti. Se löytyy myös hänen Basta! -kirjastaan, jonka luin keväällä, mutta en ole vielä saanut hankittua. Tämä on mukavan kesäinen ja kevyt kalaruoka.

Vielä vanhassa keittössä...

BRANZINO ALL'AQUAPAZZA eli SIIKAA HULLUSSA VEDESSÄ
1-2 siikaa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
20 kirsikkatomaattia
timjaminoksa
1 dl valkoviiniä
1 dl vettä
kourallinen basilikanlehtiä 
Mausta kala suolalla ja pippurilla ja ruskista se nopeasti öljyssä molemmin puolin. Laske lämpöä. Lisää pannuun valkosipuli, halkaistut kirsikkatomaatit, timjami, valkoviini ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kalan koosta riippuen noin 10 minuuttia. Käännä kala ja anna kiehua vielä viisi minuuttia. Painele lopuksi haarukalla tomaatit murskaksi ja lisää basilika.
Tarjoa heti tuoreen maalaisleivän kanssa. 
Raikas valkoviini maistui erittäin hyvältä kalan ja leivän kanssa. Lehdessä Tuominen sanoi, että tämä on eteläitalialainen tapa valmistaa kalaa ja että reseptin kanssa ei kannata kikkailla, se on hyvä juuri näin. Olen kyllä ihan samaa mieltä.

Oma siika tuli syötyä sunnuntailounaalla enkä siinä pyörityksessä muistanut ottaa kuvaa omasta pannusta. Riittäköön siis Gloriassa ollut kuva:)

6 kommenttia:

  1. Annanpa reseptin miehelle, kun meillä kalaruuista vastaa ja toivon tarttuvan täkyyn. Vaikka miehen krillisiika on mahtavaa, olisi kiva joskus saada vaihtelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatin makeus ja punaisuus sopii korostaa hyvin vaaleaa ja mietoa kalaa, joten tätä kyllä kannattaa joskus kokeilla. Kokonainen siika on mukava arkiruoka.

      Poista
  2. Ostin Basta-kirjan viimeisiltä Hulluilta Päiviltä, mutta en ole vielä ehtinyt edes selata kirjaa. On muka ollut kiirettä viime aikoina. Olen siirtänyt sataa ja yhtä asiaa tulevaisuuteen eli siihen hetkeen, kun opinnot ovat valmiit. Kohta on niin paljon tekemättömiä töitä edessä, ettei enää edes tee mieli valmistua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko ajan tulee uusia houkutuksia, joten kun valmistut, et ehkä haluakaan kajota tekemättömien töiden pinoon, vaan ihan muihin haasteisiin.

      Poista
  3. Kommentti vähän jälkikäteen: Onnea uudelle nespressokoneelle ja sen käyttäjille! Uskon, että tulet löytämään omat favoriittikapselisi. Aika ratkaisevaa on vesimäärän säätö: jos antaa tulla liikaa vettä menevät parhaimpienkin kapselin tarjoamukset litkuiksi. Minusta on ihanaa, että voi saman päivän aikana valita tilanteisiin sopivat, hyvinkin erilaiset kahvit. Kunnon aterian jälkeen valitsen mieluiten tiukan Ristreton, aamulla teen maitokahvin mieluiten Cosiin. Kerro joskus miten nespressoelämäsi sujuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen maistanut vasta paria kapselia, kun koneen mukana tuli vain yksi kutakin. Ostin Gigantista halpisversioita alkuhuumaan. Ajattelinkin kysyä sinulta suosikkikahvejasi ennen kuin tilaan omia Nespresso-kapseleita. Kiitos siis vinkeistä!

      Yhdestä espressoksi tarkoitetusta kapselista tein lungoa ja litkua siitä tulikin:)

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...