tiistai 3. heinäkuuta 2012

Köökissä


Me isäsi kanssa seisottiin käsi kädessä tässä, ja juteltiin 
ihan hiljaksiin "no nyt se on elämässä".

Nämä Kaarina Helakisan sanat tulivat mieleeni, kun katselin uutta keittiötäni. Ei hän keittöstä iltalaulua kirjoittanut, mutta samantyyppinen ihmetys täytti mieleni. Kauan sitä sai odottaa, mutta tuli kuin tulikin  valmista. Lopputulos on juuri sellainen kuin toivoinkin. Olen hyvin, hyvin tyytyväinen. 

Lopultakin sain sitä kaipaamaani kontrastia. Väriä ei kuitenkaan ole liikaa,  että voisin pian kyllästyä, vaan sitä voi tuoda verhoilla ja muilla tekstiileillä sekä astioilla. Kuvat ovat tummia, koska otin ne myöhään illalla hommien rauhoituttua. 


Sisustussuunnittelija suositteli seinälle vain kahta hyllyä, kun itse olisin ottanut kolme. Hän oli tietysti oikeassa: ylähylly olisi tehnyt näystä tunkkaisen. Tavaroitten asettelu ei ole ihan sellaista kuin sisustuslehtien kuvissa, mutta käytännöllistä se on. Keittokirjoista voisi kyllä karsia osan.

Tämä päivä on mennyt laatikoitten tyhjentämisessä. Sain mukavasti kaikki tavarat mahtumaan kaappeihin ja laatikoihin. Aika tiiviisti kyllä pakkasin astiakaapit, mutta osasin sentään heittää vielä jotain pois. Varsinkin kaikki pannut ja kattilat. 

Pojan perheen kanssa vaihdettiin pottukattilat päikseen ja minä olin tyytyväinen, kun sain tilalle kauniimman. Sitten lähdin magneetin kera hankkimaan paistinpannua. Niillä pääsee alkuun induktiolieteen tutustumisessa, ja onneksi uuni ei ole yhtä ronkeli, vaan kaikki entiset vuoat kelpaavat sinne.


Liesituuletin laitetaan kuntoon huomenna, samalla kun valolistatkin kaappien alle. Se on jo yhdeksäs päivä, ja hinta hirvittää. Kolmesta puhuttiin tilatessa.

Olisin halunnut tummanharmaat peitelistat kaappien alle, mutta Novartin harmaa väri oli aivan liian sinertävää. Valkoista se sai sitten olla, vaikka näkee heti, miten paljon parempi tumma olisi. Ehkä maalaan ne joskus?


Jotakin on vielä jäljellä huomiseksikin. Valkoiset valoa läpäisevät rullaverhot tarvitaan pian, koska kahdesta ikkunasta paahtaa aamuaurinko sellaisella voimalla, ettei siinä kukaan voi lehteä lukea. Paneeliverhojen hankintaan paneudun  vasta kun tämä flunssa paranee.


18 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää. Ja loppusilaus vielä, niin sitten on kaikki ohi ja saa nauttia raikkaan uudesta keittiöstä.
    Meilläoli Turussa induktioliesi, sehän temppuili aluksi, mutta sitten alkoi pelaamaan. Silloin vaihdoimme kaikki kattilat. Nyt kun muutimme tänne, emme vaihtaneet olemassa olevaa 5-vuotiasta keraamista liettä. Hyvin on se toiminut enkä kaipaa induktioliettä, Tosin induktiolieden nopeutta kaipaan. Mutta kärsivällisyyttä on kasvatettava ja odotettava muuta minuutti kauemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alan tänään vasta kokeilla lieden ominaisuuksia, vielä eilen käytiin illalla väsyneenä ulkona syömässä. Tänään on sähkömies yrittänyt selvittää liesituulettimen toimimattomuutta, se menee vaihtoon tai ainakin takuukorjaukseen. Viime vuonna oli kallis höyrypesukone valmiiksi tukossa ja piti korjata heti alkajaisiksi. Tästä syystä en uskaltaisi tilata kodinkoneita nettikaupoista: niissä on nykyisin usein jotain vikaa, vaikka olisikin tunnettu ja luotettava merkki.

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Liesi-allas-tiskikone -yhdistelmä on toimiva ratkaisu ja musta allas on piste iin päällä. Tumma tausta on tyylikäs. Onenksi olkoon ponnisteluillenne!

    Meillä alkaa kohta puoliin kylpyhuoneremontti - kauhulla odotan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea teidän kylppäriremontille, se on myös ihana sitten kun joskus valmistuu. Kylpyhuoneesta, kuten keittiöstäkin on iloa joka päivä, joten niihin kannattaa panostaa. On pakkokin, nehän ovat kodin kalleimmat huoneet:)

      Poista
  3. Onnea uudelle keittiölle! Jaan kanssasi nuo Kaarina helakisan säkeet. Ihan samalta mnistakin tuntui pari vuotta sitten kun sain omän köökini. Induktiolietesi näyttää olevan ihan samanlainen kuin minullakin. Keittiöremontti on remonteista varmaan eniten sellainen, josta saa nautinnon joka päivä monta kertaa. Kun vetolaatikot avautuvat sulavasti ja niistä löytää tarvitsemansa heti, kun pinnat ovat hyvät ja helppo pitää puhtaana, kun liesi toimii lähes ajatuksen voimalla (kunhan oppii sen, että se ON TOSI NOPEA).Sinun keittiössäsi on erityisen ihanaa nuo hyllyt. Omaani en saanut millään niitä mahtumaan kun keittiömme on I-mallia ja silla I-seinustalla on vielä kaksi ikkunaa. Mutta nyt voit huokaista hetken ennekuin alat taas suoltaa niitä herkkujasi ja ehkä kuvia ja ohjeita tännekin meille muillekin ihailtavaksi ja kokeiltavaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I-keittiö on tosi käytännöllinen yhdistettynä ruokailutilaan, vanhemmillani on sellainen. Kaksi ihmistä saa kuitenkin ruuhkan aikaiseksi kaikenmallisissa keittiöissä. Kokeilin liettä ensimmäistä kertaa ja nopea se oli, vaikka odotin tämän kommenttisi perusteella, että voi sulaa pannulle ajatuksen nopeudella;)

      Poista
  4. Uusi keittiösi on tyylikäs ja kodikas. Keittokirjoja tuppaa kertymään. Kirppikseltä tulee ostettua varsinkin vanhoja kokkauskirjoja. Meillä on 35 vuotta vanhat koivupuiset keittiökaapit ja toimivat kuin unelma. Puuliesi laitettiin juuri. Odottelen piipunlaittajaa, että päästään kokeilemaan lieden tehoja. Kaunista kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuliesi antaa varmaan aivan uniikin tunnelman. Kukapa ei haluaisi aamulla herätä palavien koivuhalkojen ja aamukahvin tuoksuun Jokus sen tietyst joutuu ensin sytyttämään, mutta siinäkin on oma viehätykensä. Kiireetöntä elämää:)

      Poista
  5. Siitä tuli tyylikäs! Tykkään tuosta harmaasta ja nuo irtohyllyt tekevät ilmavan vaikutelman. Mahtaa olla mukavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kun osaisin asetella tavaratkin sinne ilmavasti. Tulee täytettyä helposti liian täyteen:)

      Vanha keittiö ei näyttänyt ollenkaan niin pahalta ennen remonttia kuin nyt kuvista katsottuna;) Osui vielä hyvään saumaan siinäkin, että flunssaisena emme muutenkaan olisi voineet tehdä mitään kummempaa, nyt päivystettiin puolitoista viikkoa remppamiesten tuloja ja menoja kotona.

      Poista
  6. Keittiöstänne tuli todella upea!

    Tuo kaakelivalintakin on napakymppi, tykkään siitä valtavasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaakeli oli kiva löytö, liikkeessä (Laatta-Leevi) oli yksi seinäke tehty sillä ja ihastuimme molemmat heti. Sattui olemaan vielä ihan kohtuuhintainen. Siellä tuntui muutenkin olevan paras valikoima.

      Poista
  7. Onnellisia hetkiä uudessa keittiössä!
    Toivottavasti ystävystyt induktiolieden kanssa. Meille sellainen ilmestyi muutama vuosi sitten, ja aluksi haikailin vanhaa, hitaampaa takaisin. Nyt tykkään, ja olisin varmaan tykännyt heti jos olisin käyttänyt esim. kaasuliettä ja oppinut sen, että lämpötilat vaihtelevat nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vasta kaksi kertaa olen tehnyt ruokaa uudella liedellä, ja ei se minusta niin kauhean nopea ollut. Keitin kokeeksi koiralle munia ja odotin tietysti ihmettä. Vedenkeitin on nopeampi kiehauttamaan litran vettä:) Opettelemista silti on, en esimerkiksi tiedä, miten toimitaan silloin, kun liha tai kala pitäisi panna kuumalle pannulle. Olisin tänään paistanut lohta suolan päällä, mutta eihän se käynytkään. Piti siis lisätä öljyä.

      Liedenkäyttövinkkejä otetaan vastaaan!

      Poista
  8. Hienolta näyttää, onnittelut! Oli kyllä vaivan fäärti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, uudistuminen tuntuu kivalta. Saa vaihtelua muuten tasaiseen elämään:)

      Poista
  9. Pidän keittokirjahyllystä. Siitä on hyvä napata juuri se oikea kirja kuhunkiin tilanteeseen.
    Ehkä voisit karsia ne, joita et jaksa edes selailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin karsia siis melkein kaikki kirjat:) Eniten käytän kierrekansivihkoja, joihin olen vanhat aarteet lehdistä kerännyt ja muovikansia, joissa on blogeista kopsatut ohjeet. Niin on maailma muuttunut! Voisi oikeastaan olla yhtä hyvin kannettava tai tabletti pysyvästi työpöydällä.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...