torstai 24. marraskuuta 2011

Jouluikkunaostoksilla

Kuvattu iPhonella

Käväisin eilen illansuussa pikaisesti kaupungilla ennen kamerakurssia. Näkymä oli mieltä lämmittävä, kun jouluvalot oli sytytetty ja pääkadun puut valaistu valoköynnöksillä. Ja tietysti jouluikkunat oli paljastettu! Sokoksen ikkunassa on tänä jouluna sirkusmeininki.








Käsityömuseon ikkunaan paikalliset nukketaitajat ovat tehneet Linnan juhlat. Keskellä näkyy selvästi isäntäväki ja tervehtimään on tulossa Jorma Uotinen ja takana Aira Samulin.


Sofi Oksanenkin on mukana, ja liekö oikealla sitten Eeva ja Martti Ahtisaari.


Minä etsin vielä eilen sitä bling-blingiä pikkujouluihin mustan Rilsin housupuvun seuraksi. Löysin Sokokselta Kaaion kiiltelevän hihattoman pikkutopin, jossa on hauskan epäsymmetrinen ja väljä kaula-aukko. Hopeapaljeteilla päällystetty pikkulaukku löytyi myös ja sopi siihen kuin valettu. 

Sitten vaan tarpeeksi koruja päälle, suihkaus Elie Saabia sekä punaiset kynnet ja huulet, niin pitäisi kelvata. Ehkä se juhlamielikin iltaan mennessä löytyy, minä kun en ole ollenkaan pikkujouluihmisiä.

Pikkujoulumme huipentuu Yön konserttiin. Saa nähdä, eniten mietityttää se, että siellä pitää kuulemma seistä koko ilta. Siinä vaiheessa käy tämä täti ainakin vaihtamassa korkokengät mataliin.


12 kommenttia:

  1. Jo vain nuilla eväillä pikkujouluissa pärjää! Monet juhlat ovat tosiaan usein kuin pakkopullia, kunnes ne jossain vaiheessa imaisevat ihan mukavaan menoon ja meininkiin. Terkuin, antijuhlaihminen

    VastaaPoista
  2. Hupsheijakkaa, ilta vielä kuorii uumenistaan sinut pikkujouluihmiseksi. Hupaa iltaa!
    ps. kivat nuo käsityömuseon nuket, ihan näköiset

    VastaaPoista
  3. Siellä on tottatosiaan nukketaitajia! Melkein vain noiden takia, ja sen ihanan ravintolan, pitäisi käydä Jyväskylässä, mutta eipä mahdu kalenteriin.

    VastaaPoista
  4. Mitäs ihmettä, ei sanaakaan Vilman joululahjasta? Ollin mielestä tämä on pöyristyttävää. Olli nimittäin on sivusta seurannut lahjojen paketointia (ja se yksi on jo kertaalleen avattu ja uudelleen paketoitu) ja eiköhän sieltä paketista löydy koirallekin uusi saaliseläin, villisstä viidakosta :)

    VastaaPoista
  5. No jopas poikkeaa Sokkarin ikkuna entisistä vuosista. Hauska idea ja niin on linnan juhlatkin!

    VastaaPoista
  6. Onpas hauskat ikkunat! Ihan tuttuja kasvojahan Linnan juhlissa näyttää olevan.

    Nyt on hyvin valmisteltu pikkujoululook ja toivottavasti se meininkikin palkitsee. Mukavaa humua illaksi!

    En aio itse mennä edes niihin ainoihin talon pikkujouluihin. Pidämme työkavereiden kanssa ehkä omat, jos jaksetaan. Todennäköisesti kukaan ei jaksa, jolloin ollaan kaikki tyytyväisiä ;D Joskus toivoisin hiukan anteliaisuutta työnantajalta, teatteri tai konsertti jatkoineen olisi oikein kiva pukkujoulu.

    eikka

    VastaaPoista
  7. Ruska, hyvällä meiningillä ykköset päällä menin, kuten sadat muutkin. Pettymys alkoi hiipiä mieleen, kun huomasimme, että istumapaikkoja oli vain ehkä kolmannekselle porukasta.

    Rouva Kameleontti, ei tullut pikkujouluihmistä esiin, vaikka yritystä oli. Naiset olivat tosi kauniisti laittautuneita, mutta korkkareissa seisominen suoraan työpäivän päälle oli monelle liikaa.

    Pirkko, näitä nukentekijöitä täällä tosiaan on ja näyttelyt ovat kivoja elämyksiä:)

    Arleena, vielä on parit juhlat tiedossa, ja niiltä odotan enemmän:)

    Ollilla on syytä olla tyytyväinen kotiväkeensä, joka osaa panostaa koiran viihtyvyyteen. Nyt Vilmulassa terästäydytään ja aletaan miettiä joulupakettia...olisikohan uusi peti juuri salaperäisesti pohjasta reikääntyneen tilalle?

    Lepis, sirkus näyttää kivan tuoreelta idealta Sokoksen ikkunassa. Ei niitä vanhoja tonttuja ja poroja. Vaikka ainahan sinne on jotain uutta jippoa keksitty.

    Eikka, meillä oli kerrankin höveli työnajataja, oli nimittäin hyvät ruoat ja viinit tarjolla Paviljongissa. Mutta se seisaallaan syöminenkin oli ihan kamalaa korkokengissä. Kolmen tunnin jälkeen kävin vaihtamassa matalat kävelykengät ennen konserttia. YÖ oli ihan kivaa, mutta vain Joutsenlaulusta tykkäsin oikeasti. Tunnin jälkeen lähdin kotiin, kun ei vaan kolahtanut mulle. Jos olisikin ollut Siekkarit tai Chisu, Paleface, von H.B.:)

    VastaaPoista
  8. Oletkin ollut samoissa pikkujouluissa pikkusiskon kanssa, tosin hän tykkäsi täysillä yöstä :).
    Sokoksella näyttää olevan oikein karnevaalitunnelma, huikeat nuket tuolla toisaalla.

    VastaaPoista
  9. Onpa hienoja ja suuritöisiltä näyttäviä nuo käsityömuseon hahmot. Toivottavsti pikkujoulut rentouttivat! Minulle on vasta viikon päästä, sirkusaiheiset kuten tuo Sokoksen ikkunan meininki.

    VastaaPoista
  10. Pikkujutut, aika monet näyttivät nauttivan Yöstä siskosi lailla, tanssivat onnessaan alusta asti:)

    Päivi, nuket on tehty villasta neulalla pistelemällä (en kyllä tajua, miten).
    Sirkuspikkujoulu...pukeudutko harlekiiniksi vai pellepukuun;)

    VastaaPoista
  11. Punaiseen nenään ja hieman pellemäisesti muutenkin ;), sopii tällaiselle vanhenevalle naiselle hyvin.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...