lauantai 13. marraskuuta 2010

Perjantaipastaa ja jälkiruokaa


Saimme esikoisen viikonloppukylään, joten perjantaina oli tiedossa mukava ilta. Töitten jälkeen ei kovin ihmeitä ehtinyt kokkailla, joten tarjosin vanhaa suosikkiani, iki-ihanaa Pollo Limonelloa  tomaattien ja vihersalaatin kanssa.

Jälkiruokaa en ollut sen kummemmin ajatellut, mutta miesväki keksi mainion talvisen Irish Coffeen, jota isä ja poika kuvissa yhdessä värkkäävät. Tai siis poika tekee ja isä leikkii tämän Galaxy Tabilla sillä aikaa.







Harvoin tulee tätäkään mainion makuista juomaa nautittua. Minä olisin halunnut sen keramiikkamukiin, mutta muitten mielestä viskilasissa juoma pääsi paremmin oikeuksiinsa.

Mutta palaan vielä siihen pastaan. Sitruunainen, makeankirpakaksi inkiväärillä ja hunajalla maustettu, kurkumankeltainen pasta sekä murea broileri ovat kyllä match made in heaven! Tämänsyksyinen hiilihydraattien välttäminen on saanut välillä  väistyä muitten kanssa syödessä. Siksi pasta maistui nyt sitäkin paremmalta.

 Kuva Jarkko Ruotsalainen, lainattu kuvahausta. Keskityin taas kotona vaan syömiseen.

Tässä vielä oma muokkaukseni ohjeesta neljälle, jos joku haluaa:

POLLO LIMONELLO

3-4 broilerin rintafilettä suikaloituna
30 g voita tai loraus öljyä
1-2 pientä sipulia pilkottuna
ripaus cayennepippuria/ mustapippuria ja chiliä sen puutteessa
2 dl kuohukerma
1 rkl kanafondia tai ½ kanakuutiota
½ rkl kurkumaa
3-4 valkosipulinkynttä
2 tl raast. inkivääriä
2-4 rkl sitruunanmehua, osa voisi olla raastettua kuortakin
1-2 rkl hunajaa
2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa
parmesaania
yrttejä/ persiljasilppua
  • suikaloi broilerinfileet, ruskista
  • kuullota sipulit ja mausta pippurilla
  • sekoita joukkoon kerma ja fondi, anna kypsyä hetki
  • lisää kurkuma, inkivääri, sitruunamehu ja hunaja
  • jatka kypsennystä hiljaisella tulella.
  • lisää lopuksi jogurtti ja suola.
Kaada kastike samaan aikaan keitetyn ja valutetun spagetin tai tagliatellen päälle. Sekoita, ripottele päälle persiljaa ja tarjoa heti. Parmesaania kukin voi raastaa annokselleen, jos tahtoo, ei ole maun takia mitenkään välttämätöntä.

Maistuu muuten hyvältä!



11 kommenttia:

  1. Tuo kuulostaa tosissaa match made in heaven-jutulta. Olen kyllä joskus maustanut reippaalla määrällä sitruunamehua mutta kermaa vielä perään....naaaam.
    Taidan mennä jääkaapille tuijotteleen..heippa

    VastaaPoista
  2. Henrietta, jääkaappisi on toivottavasti hyvin varustettu lauantai-iltaa varten:)

    VastaaPoista
  3. Pitkästä aikaa muutama sanakin, kyllä täällä jatkuvasti kuikuilen, tämä kommentointi vaan tuppaa jäämään. Ihana tunne tuli tuosta teidän yhteiskokkauksestanne. Liian harvoin tulee moista harrastettua, pitäisi ottaa tavaksi.

    VastaaPoista
  4. Jugurtti oli minulle uusi asia pastassa. Pitääpä kokeilla sitä.
    Kuulosti hyvältä.
    Irish Coffee on miehen suosimaa meillä, no saatan minäkin naukkaista sitä. Harvemmin tulee kotona tehtyä, mutta muualla tehtyä on joskus saatu.

    VastaaPoista
  5. Tiitsa, minustakin on ihanaa käydä vaan katsomassa ja lukemassa blogeja ilman kommentointia, ikäänkuin ulkopuolisena, joten ymmärrän hyvin. Varsinkaan viime aikoina en ole keksinyt mitään sanottavaa. Ja kuitenkin itse toivoo muiden jättävän sanasen, joten kiitos:)

    Arleena, jugurtti tuo tähän vielä kivan happaman lisän makusinfoniaan mukaan; maitotuotteita ja rasvaahan tässä on runsaasti. Yhdistelmä kuitenkin toimii.

    VastaaPoista
  6. Pastaruuat on ihan suosikkeja. Niin hyviä. Kanapasta on kuopuksen suosikki, pastacarbonara mun, vaikka ihan perus tomaattipastakin on niin hyvää. Ja sienipasta ja kalapasta. Siis ei huonoa pastaa taida olla olemassakaan...

    VastaaPoista
  7. Tarja, carbonara on huikean hyvää! Nyt kun en ole syönyt pastaa pitkään aikaan, alkaa tehdä mieli kaikkia noita herkkuja.

    VastaaPoista
  8. Aaah, kuulostaa taivaallisen ihanalta vain näin luettuna. Isot kiitokset ruokavinkistä. Teen tuota varmasti ihan viikon sisällä. Ihan kuola valuu, vaikka just tulin syömästä :)

    VastaaPoista
  9. Ruska, tätä ruokaa on hyvä kehua, kun en ole itse ohjetta keksinyt. Toivottavasti maistuuu sullekin!

    VastaaPoista
  10. Ai, että onnistunut perjantai-ilta teillä, yhteinen illallinen läheisten kesken!

    VastaaPoista
  11. Rita, vanhinta poikaa varsinkin on kiva nähdä, kun hän asuu etelässä. Käy onneksi melkein kerran kuussa kotona, yleensä avovaimonsa kanssa, mutta nyt yksin. Ihmeellistä, että hän on jo aikuinen mies, äiti ei pysy kärryillä;)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...