lauantai 20. maaliskuuta 2010

Pikkuaurinkoja vesisateeseen


Eilen oli terveellisen viikon päätteeksi annettava periksi makeanhimolle ja leivottava jo päiväkahville jotakin. Kauppakäynnistä oli jo aikaa, mutta näitä löytyi kyllä kaapista. Tällä kertaa jauhot olivat vähissä, joten sain raapia pussinpohjia. Sinne meni suurustamiseen tarkoitettu Ideal Mjöl -paketin loppukin.


Tämä on helppo rahkapiirakka, jota olen tehnyt usein.

Isoon Pentikin kivivuokaan tarvittiin:
100 g pullomargariinia + 3/4 dl sokeria sekoitettuna yhteen
1 muna, joka vispattiin joukkoon koneella
1 dl kaurahiutaleita, 2 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja sekä 
1 tl leivinjauhetta.

Levitin taikinan lusikalla leivinpaperin päälle, koska muuten hauras pohja olisi särkynyt leikattaessa. Jostakin syystä piirakkani tarttuvat aina pohjaan, vaikka kuinka yrittäisin voidella vuokaa. Sitä Gordon Ramsayn konstia en sentään ole kokeillut...


Taikinan päälle levitin purkillisen valutettuja aprikooseja, mutta liotetut pussiaprikoositkin ovat olleet tosi hyviä. Periaatteessa tähän voi levittää mitä vaan: ananasta, omenaa, päärynää, marjoja, raparperiä tai ei mitään.


Päälle tuli:
2 dl maitorahkaa sekä 2 dl turkkilaista jukurtta (tai vähärasvaista kermaviiliä)
1 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria
2 munaa
½ sitruunan mehu ja kuorta myös raastettuna, jos muistaa. Minä en muistanut, mutta sitruuna on kyllä ehdoton makulisä näihin torttuihin. Niin keväinen ja raikas!

Huristin tämänkin koneella, kun minulla nyt on tuo uusi käsihuristin. Sitten vaan rahkatäyte piirakan päälle ja koko homma uuniin 220 asteeseen puoleksi tunniksi.


Minusta tällainen leivonnainen on parasta kylmänä. Aamiaiselle se ehti jo jäähtyäkin, mutta silloin siitä oli enää puolet jäljellä. Kohta ei ole enää mitään.


12 kommenttia:

  1. Ihanan tuntuinen piirakka Yael! Taidanpa itsekin kokeilla!
    T: Päivi

    VastaaPoista
  2. Tuohan sopii pääsiäisen väreihin, pitääpä tehdä silloin

    VastaaPoista
  3. Ihanan aurinkoisen näköinen piirakka,joka kuvissa pääsee ihanasti esille!

    VastaaPoista
  4. No nam, nyt maistuisi, varmasti hyvää! Aurinkoinen piirakka.

    eikka

    VastaaPoista
  5. Kiitos reseptistä!
    Jotkut sinun reseptisi ovat lähteneet jo minun kauttani kiertoon.Viime viikolla viimeksi poikani pyysi linkkiä sinun salaattiin.

    VastaaPoista
  6. Meillä vietetään huomenna juhannusvauvan syntymäpäiviä ja jotain pitäisi leipoa. Tuo näyttää ihanalta, mutta kun ei ole rahkaa eikä sitruunaa. Mutta suklaakakkuun on ainekset.

    VastaaPoista
  7. Päivi, rahkapiirakkaa erilaisilla täytteillä on varmasti eniten tekemäni leivonnainen.

    Arleena, pääsiäinen tästä tuleekin mieleen. Niitä värejä kaipaa jo kovasti!

    Yelian, opettelen edelleen käyttämään tuota uutta linssiäni, se tuottaa suurta iloa;)

    Eikka, sulla oli viimeksi hyviä piirakoita, ja rippijuhlista olen kuullut kehuja kaikilta. Olisinpa päässyt syömään...

    Olivia, kierrätystähän ne minunkin reseptini ovat, kaikki peräisin jostakin. En ole varmasti ikinä keksinyt yhtään ruokaa itse.

    VastaaPoista
  8. Moninainen, juhannusvauvan syntymäpäivät?? Suklaakakku on aina paikallaan, muodossa tai toisessa, siitäkin on reseptejä joka lähtöön. Ja aina maistuu!

    VastaaPoista
  9. Nam! Tuo sopisikin mainiosti pääsiäisenä. Jättäisi keltaiset, aprikoosit tai persikat vielä enmpi näkyville.

    VastaaPoista
  10. Rita, jotain aprikoosista tai persikoista on aina pääsiäisenä oltava. Mulla on varmaan parikymmentä erilaista rahkapiirakan ohjetta ja ne tuntuvat olevan toinen toistaan parempia. Siis mun lempipiirakoita, no, omenapiirakoitten ohella.

    VastaaPoista
  11. Aivan ihana kuva tuosta aprikoosipiiraasta... :) Tulen niin hyvälle ruulelle ihan vaan sen näkemisestä. Jotenkin itsellä on ollut viimeaikoina niin kiire. ettei ole tahtonut ehtiä kuvaamaan kunnolla. Mutta kesä tulee, ehkä sitten ehtii paremmin... Olennaista olisi osata priorisoida paremmin kiireitään ja karsia turhat. Ja joskus sanoa ei ;)

    VastaaPoista
  12. Nelle, tänään viimeksi ajattelin töissä sitä, miten ein sanomista pitäisi monen käydä opettelemassa kursseilla, niin vaikeaa se on:) Minä olen vähitellen jo oppinut.
    -Ei kyllä sun blogista saa mitenkään käsitystä, että olisit kiireinen. Ihmettelen jatkuvasti, miten antaumuksella teet ruokaa ja raportoit siitä niin seikkaperäisesti!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...