tiistai 12. tammikuuta 2010

Rutiinijuttuja





Sunnuntait sujuvat meillä aina samalla rutiinilla. Loikoillaan sängyssä niin pitkälle kuin unta  riittää. Luetaan lehteä perusteellisesti ja juodaan kahvia voileipien kanssa. Ulos lähdetään, kun jaksetaan.

Sitä ennen otan marjat ja tatit sulamaan  sekä laitan kanafileet pussiin marinoitumaan tällä kertaa Pohjola-maustesekoitukseen, öljyyn ja balsamietikkaan. Aina ei keksi uutta kokeiltavaksi ja joskus ei kaupassa raksuta päässä yhtään, kun pitäisi miettiä sunnuntain lounasta. Silloin mennään tutuilla ja turvallisilla.



Kotiin tultua mies alkaa kuoria perunaa, palsternakkaa, lanttua, porkkanaa ja sipulia uuniin paahdettavaksi. Minä pilkon niitä kulhoon ja heittelen perään sitruunaöljyä ja sitä samaista Pohjola-maustetta, jossa on herkkutattia, mustapippuria, rosmariinia, suolaa, karhunlaukkaa ja sinapinsiementä. Kuulostaa ainakin minun korvissani hyvältä. Vielä vähän lisää yrttejä ja kasvikset lähtevät uuniin vajaaksi tunniksi.

 


  

Siinä välissä ehtii hyvin valmistaa tattikastikkeen ja paistaa kanafileet pannulla. Mies tekee salaatin ja kattaa pöydän.

 

Jälkiruokaan pilkon mangoviipaleita antamaan väriä, osa mangoista menee salaattiin. Puoliksi sulaneitten marjojen päälle keitän kahden desin kiisselin saostamaan ne jälkiruoaksi.
 

 

Nopeat korinttimuffinit olen paistanut jo ennen juuresten uuniin laittoa. Ohjeen keksin joululta jääneen korinttipussin kyljestä. Ensi kerralla tosin taidan raastaa joukkoon sitruunankuortakin enkä paista liian pitkään.

Kolmelta ruoka on valmista, ulkona hämärtää, kynttilät on sytytetty  ja vieraat saavat tulla. Siis Nuorempi Poika ja Tyttöystävänsä sekä Koiru Silkkiturkki.


Ja kaik män!





9 kommenttia:

  1. Onneksi kerkesin just haukata voileivän ;)
    Kauniin värisiä aineksia, joista varmana syntyy maittava ihana ruoka ;) Perusasiat kunniaan ♥

    VastaaPoista
  2. Nami! Oikein sydämessä läikähtää, kun tekee hyvää ruokaa porukalle ja kattila menee tyhjäksi.

    VastaaPoista
  3. Kadehdin taitoasi ja viitseliäisyyttäsi. Ja sitä että se on sinulle rutiinia!
    Meri

    VastaaPoista
  4. Naista ruokapostauksistasi tulee aina koti-ikava. Meilla tallaiset sunnuntait toteutuvat vain kesaisin :).

    VastaaPoista
  5. Kerronko meidän sunnuntaista. Herätään vurotellen, juodaan kahvit omaan aikaan ja loppupäivä lojutaan sohvalla, syödään mitä kukin kaapista löytää :) Eli oon vaan kade.. on niin hyvän kuuloista.

    Mikäs tuo Pohjola-mauste on, ihan uusi?

    VastaaPoista
  6. Elisa, tätä meillä on syöty vuosien varrella monena sunnuntaina, tavallisesti jonkun uunipaistin kanssa. Kokkasin ennen sunnuntaisin kuudelle, joten paisti oli helppo valinta.

    Rita, tyytyväiset syöjät on paras palkinto äidille!

    Meri, meillä mies ei osaa tehdä hyvää ruokaa, joten vaihtoehtoja ei paljon ole;) Mutta alunperinhän halusin opettaa lapsille terveellistä ruokavaliota ja pöytätapoja.

    Pikkujutut, teidän lapset varmaan muistavat mummolan (?) kesäateriat vielä aikojen kuluttuakin.

    Tupanen, voihan se sunnuntai mennä noinkin, jos viikolla syödään iltaisin yhdessä. Tavataanhan teilläkin joka päivä pöydän ääressä.
    Pohjola on niitä valmisseoksia pippurimyllyssä. En vielä osaa sanoa, miltä se oikein maistuu.

    VastaaPoista
  7. Näitä ruokia kaivataan!

    VastaaPoista
  8. Oijoijoi. Herkkua herkun perään. Uunijuurekset tuli meidän ruokavalikoimaan vasta reilu vuosi sitten, mutta siitä saakka on palsternakkakin kuulunut kauppalistan vakioihin. Hiplasin joskus tuota pohjola-mausteseosta mutta ostin sitten "lämmin sisilia"-myllyn.
    Ja punasipulia lurps. Voi että sait hyvälle tuulelle näillä herkuillas ^^

    VastaaPoista
  9. Missy E, kaivataan teitäkin täällä! Kohtahan se olisi taas aika tulla8)

    Tuuluska, palsternakka on mullekin aika uusi löytö, mutta tosi hyvänmakuinen. Varsinkin palsternakkakeitto on ollut meillä suosittu.

    Yhteen aikaan tein aina sunnuntain alkuruoaksi keittoa. Nyt on koko alkuruoka jäänyt monta kertaa pois.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...