perjantai 18. joulukuuta 2009

Pieniä askeleita kohti joulua



Suuri ponnistus on tehty: osa-aikaisuushakemus, joka venyi ja vanui pöydällä monta viikkoa. Sisko antoi hienosti taustatukea puhelimessa ja siitä sain  pontta täytt'ää papereita koko eilisen illan. Kirjoitin siskon neuvosta vielä oman  aanelosen taustatietoja, joten nyt on ainakin hyvä hakemus. Toivottavasti saan joskus myönteisen päätöksenkin.

Kuntosalitreffit ja parin tunnin salaattilounas riittivätkin sitten tämän päivän ohjelmaksi. Päiväunet päälle ja lomalaisen päivä on putkessa! Mies tuolla kyllä siivoaa parhaillaan ja pyytelee kainosti, että jos nyt lopultakin siivoaisin omalta lipastoltani ja olohuoneen pöydältä tavarani pois, että pääse öljyämään ne.

Hillary Clintonit ja ensimmäinen  taatelikakku on leivottu. Clintoneita meillä on tehty jouluksi kauan, ja niin tehdään näköjään muuallakin, googlen mukaan, ainakin Hanna Jensenillä. Minun ohjeessani tosiaan on sitten suolaa vain ½ tl, mutta se kruunaa maun.



Taatelikakkuun sain viime vuonna täällä vinkkiä, että kahvi sopisi hyvin. Lisäsin nyt taikinaan kaksi pussia espressojauhetta, ja voi veljet, että on hyvää! Maku ja väri ovat kerrassaan hienot!

Hyvää perjantai-iltaa itsekullekin!

17 kommenttia:

  1. kauniin näköinen tuo taatelikakku...
    mun taatelikakku on melkein syöty jo..
    laitoin siihen 400g taateleita, ohjeessa oli 300g
    laitoin n puol desi reilusti Santa lucia sherryä...kermaa...jne
    oli ihana!!ja maistuva

    VastaaPoista
  2. Niin jouluisia kakkujuttuja, nam!

    VastaaPoista
  3. Hanne, sherry antaa varmasti ihanan lisän taatelikakun aromeihin. Herkullista viikonloppua!

    Taru, taitaa mennä monella muullakin viikonloppu leipoessa ja siivotessa. Huomenna yritän tehdä torttuja.

    VastaaPoista
  4. Ja nuo pikkuleivät ovat kokeilemisen arvoisia, kiitos vinkistä! Kun jotain uutta pitäisi leipoa tänä jouluna. Tavalliset piparit jo ihan kyllästyttävät. Aloitimme sesongin liian aikaisin..

    Sun kynttiläkuvat onnistuvat aina niin hyvin! Omistani tulee aina vähän sumuisia.. Mutta mikä nykyajan kynttilöitä vaivaa!? Vaikka ostan kalliinkin kynttilän - siis tuollaisen ison ja paksun niin niiden sydän on monissa tosi huono: liekki palaa pienellä. Olen niin pettynyt moniin kynttilöihin!

    Taidan poltella enemmän tuikkuja.

    VastaaPoista
  5. Samoin sinne, mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  6. Onpas komea kakku ja varmasti makukin on mahtava. Kiitos hyvästä vinkistä ja ihanaa viikonloppua sinullekin.

    VastaaPoista
  7. Aina vaan ihailen kuviasi, upeat kynttilät.
    Olen peukut pystyssä, että hakemuksesi menee läpi, itse kävin samaa "taistelua" viime vuonna tähän aikaan ja sain myönteisen päätöksen (jäin myöhemmin kyllä kokonaan pois töistä).
    Pitäisiköhän yrittää tehdä pienen pieni taatelikakku - niin herkulliselta tuo näyttää...
    Irlannin "pakkasista" (-1 )
    Heljä

    VastaaPoista
  8. Toivon, että osa-aikaisuutesi vielä toteutuu.

    HC-pikkuleipien ohje on mukavan yksinkertainen. Luulen, että suola tosiaan kruunaa maun, meillä on yksi kakkuohje johon tulee suolaa, ja sen oikein maistaa siinä että se on se juttu. Minä aina tungen konjakkilorauksen mihin vaan suinkin voi, kävi hyvin taatelikakkuunkin.
    Mutta jatketaan samaan malliin, siivoilua ja leipoilua jne...^^

    VastaaPoista
  9. Toivon, että osa-aikaisuutesi vielä toteutuu.

    HC-pikkuleipien ohje on mukavan yksinkertainen. Luulen, että suola tosiaan kruunaa maun, meillä on yksi kakkuohje johon tulee suolaa, ja sen oikein maistaa siinä että se on se juttu. Minä aina tungen konjakkilorauksen mihin vaan suinkin voi, kävi hyvin taatelikakkuunkin.
    Mutta jatketaan samaan malliin, siivoilua ja leipoilua jne...^^

    VastaaPoista
  10. Ihanaa joulutunnelmaa täällä blogissasi!

    VastaaPoista
  11. Näyttääpä herkulliselta tuo taatelikakku! :)

    Meidän blogissa olisi Me and the Mäyräkoiran jouluarvonta käynnissä. Osallistua voi tänään kello 20:00 asti! :)

    Terveisin
    Nelli ja Iina

    VastaaPoista
  12. Taatelikakkua kaipaa jouluun, vaan itse en ole koskaan tehnyt. Muistelen kaiholla sinun ja T-tädin tekemiä kakkuja. Tänään kuitenkin aion tehdä sacherin, koska suklaakakku on perinteisesti meidän joulupöydän kruunu. Nyt vähemmällä rasvalla :)

    Tosin intoa hiukan jarruttaa tämä hengitystietulehdukierre, tuntuu yrittävän poskiontelotulehdusta.

    VastaaPoista
  13. Teinpä sitten tuon taatelikakun ja tuli mielettömän hyvä. Taaleleista ei kyllä ole lopputuloksessa tietoakaan, ne ovat sulaneet johonkin? Lisäsin hippusen kaakaojauhetta ja vain yhden espresson. Nam!

    VastaaPoista
  14. Sooloilija, kokeilin viime jouluna kuvata noita kynttilöitä salama kanssa laittamalla voipaperia kuminauhalla tai käden salaman eteen. Sillä tavalla voi kokeilla salaman himmentämistä. Tai sitten käyttää jotain tukea, vaikka jyväpussia kirjapinon päällä kameran alustana.

    Kiitos Arleena!

    Elisa, joululeipomukset tuovat itselle hyvää mieltä, ainakin jos niihin on aikaa. Muistan miten äiti 60-luvulla leipoi tortut yöllä ennen nukkumaanmenoa. Silloin oli jouluaattonakin töitä puoli päivää. Huh!

    Heljä, ai sulla on ollut samanlainen tilanne! Nyt on varmaan jo helpottanut. Ja toivottavasti ette ihan palellu sinne Irlannin pakkasiin;) Ei taida talojen eristykset olla ihan samaa luokkaa kuin täällä.

    Tuuluska, mullakin on maustekaapissa konjakkipullo usein, nyt on sherry jääkaapisaa. Sieltä vain en muista käyttää sitä. Jos taas pidän sherrypulloa maustekaapissa, se tulee juotua ruokaa laittaessa...

    Rita, kiitos! Kuvat on kyllä vanhoja, mutta onneksi moni ei muista:)

    Nelli, kävin osallistumassa arvontaan. Onnea vielä kerran hienosta voitosta Nellille!

    Tupasen emäntä, toivottavasti ei ole jälkitautia siitä kuumeesta. Nelikymppisenä sitä ei flunssakaan tosin parane enää yhtä nopeasti kuin nuorena, ainakin minä huomasin sen. Jospa menisi ohi kuitenkin ja saisit nauttia joulusta terveenä!

    VastaaPoista
  15. Hei, tuli varmaan ihana maku noista yhteensä. Ei niitä taateleita tosiaan siellä näe, jos ei osu kiven palanen mukaan, ja hyvä niin.

    VastaaPoista
  16. Tuli hyviä pikkuleipiä, tänään tein. Vähän liian suussa sulavia, ja monta piti heti maistaa.. Lapsiakin piti ihan kieltää, että jäisi vierasvaraksi edes muutama ;D

    VastaaPoista
  17. Sooloilija, minä laitoin koko satsin varmuuden vuoksi pakastimeen, mutta ne on ihan hyviä suoraan sieltäkin syötynä;)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...