sunnuntai 30. elokuuta 2009

Sunnuntaita, päivää!

Tämän nimen muistavat kaikki, siis se tuikitavallinen kukka...
Luvattu sade menikin ohi jo yön aikana, joten pääsimme taas normaaliin sunnuntaitapaan metsään kävelemään.

Sain nukkua ruhtinaalliset yöunet kymmeneen asti. Jotain tekemistä asian kanssa saattoi olla sillä, että olimme illalla ulkona syömässä tulevan hääpäivän kunniaksi. Olimme kutsuneet nuoremman pojan mukaan ja söimme pitkän kaavan mukaan, aloitus tietenkin samppanjalla.

Eilinen päivä menikin ihan lepäillessä. Arvelen nukkuneeni sohvalla suurimman osan päivästä aamulenkin jälkeen, ja kerrankin tajusin vielä ottaa migreenilääkkeet ajoissa. Mutta sitähän varten viikonloppu onkin, muistutti armas mieheni. Palautumista.

Metsässä oli ihanan kosteaa eikä liian lämmintä. Hikihän tietysti tuli kivisiä polkuja pitkin ylös ja alas kavutessa ja vähän väliä sienien takia kyykistellessä. Loppumatkasta alkoi nimittäin löytyä taas torvisieniä ja näytti ensi viikkokin lupaavalta: pieniä torveloita oli tunkemassa maasta paljon lisää. Tästä tulee sittenkin vielä oikea sienivuosi!

Kissankäpälä tai tunturikissankäpälä
Koira juoksenteli taas onnessaan vapaana. Tehtiin aika pitkä lenkki, ajallisesti, ei niinkään kilometreissä. Ehkä nyt jo uskaltaa kulkea sen kanssa pitemmällekin ilman että nivelet rasittuvat.

Vilma on nyt onnistunut hyppäämään kolme kertaa itse sohvalle. Ja se on viisikuisena suurinpiirtein Lunan kokoinen.

Vilukko
Lounaaksi tein torvisienistä keittoa, jota maustoin ja maustoin, enkä saanut haluamaani makua. Ehkä sienen maku ei ollut tällä kertaa kovin voimakas. Unohdin myöskin käyttää sherryä, joka on kuin luotu sienikeittoon.

Broilerin ohutleikkeet marinoin hetken pussissa, paistoin sitten puolitettuna isossa vokkipannussa värikkäiden vihannesten kanssa ja maustoin suolan ja pippurin lisäksi mangocurrylla, mangochutneyllä ja vielä mangoviipaleilla. Jeeveli, että oli hyvää!

Jälkiruokana oli sitten mustikoita ja banaaniviipaleita loppujen mangoviipaleitten säestämänä. Mies oli kyllä tuonut eilen kaupan jäätelöaltaasta pyytämääni Pirkka-tiramisua. Se oli kuitenkin salaperäisesti hävinnyt melkein kokonaan jo eilen päänsärkyiseen naamaani, kaikki 4 x 290 kcal, halleluja!

Kuvat on otettu elokuun alussa Pallaksella. Nyt siellä varmaan vasta upeaa olisikin!

11 kommenttia:

  1. Olipa onnistunut viikonloppu. Porukalla on kiva käydä ravintolaillallisella.

    Mangochutney on tosi hyvää ja kanan kera herkullista. Tämä oli itselleni uusi löytö, kun keväällä siskollani sain maistaa. Heti kaupasta pari purkkia hankin.

    VastaaPoista
  2. Siis omaa hääpäivää vai onko vanhempi nuoripari menossa naimisiin?

    Onneksi on viikonloput. Lepäilyä tarvitaan kohtalaisen runsaasti työviikon vastapainoksi vaikkei ihan täyttä päivää tekisikään.

    Ja kukka on siankärsämö, jos se pääsi (taas) unohtumaan.
    Meri

    VastaaPoista
  3. Rita, mango kaikissa muodoissaan kuuluu herkkuihini.

    Meri, omaa hääpäivää juhlimme, sehän on kohta. Jäi vielä viime vuosi väliinkin, kun ei jaksettu.
    Tuota siankärsämöä en enää aikuisiällä tahdo millään muistaa!

    VastaaPoista
  4. Katriina, ookko kotona ens viikonloppuna? Tulen kurssikaverini synttäreille lauantaiksi. Ehdittäis treffata joko lauantai tai su-aamuna.Laitan sulle sähköpostia, käypä lukaisemassa.

    VastaaPoista
  5. Vähän harmittaa, kun pääsee niin myöhään reissuun H-P:lle (24.-27.9.) ettei ruskaa kuulemma enää ole. No, pääseepähän kuitenkin :)

    Tiramisua tein muuten samalla lailla kuin Italiassa söimme eli pakastettuna tarjoiltuna, lähes kaikki meni omaan suuhun..

    eikka

    VastaaPoista
  6. Vicki, oon kotona ja iloinen, että lopultakin saan tavata sinut! Sovitaan päivästä s-postilla.

    Tuure, kiitos!

    Eikka, tiramisu menee vaikka olisi jäädytettyä selluloosaa välissä. Ihana keksintö!

    VastaaPoista
  7. Innostuisitkohan tällaisesta rennosta kerran kuussa-kuva-haasteesta?
    12-kuvaa

    VastaaPoista
  8. Hei
    ei sulla sattuisi olemaan hyviä fenkolisosekeiton ja punajuurisosekeiton, tai/ja laatikkoruokienohjeita ko. aineksista?

    VastaaPoista
  9. Krisu, kiitos kutsusta, mietin asiaa ensi viikolla, kunhan pääsen tutustumaan ensin uuteen koneeseeni:)

    VastaaPoista
  10. Tuula, juuri noista aineksista en ole sosekeittoja tehnyt. Fenkoli sinänsä on ihanaa, mutta niin kallista, että harvoin tulee ostettua.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...