tiistai 10. helmikuuta 2009

Muff muff


Ulkonäkö on tavallinen, mutta maku muhkea! Bella Vanillan Rossanan BANAANI-SUKLAAMUFFINIT kannattaa testata. Banaani antaa mehevyyden, espresso ja suola ryhtiä ja tumma suklaa ihania sattumia suuhun, Parhaimmillaan nämä ovat jääkaapissa tai pakastimessa yön yli tekeydyttyään. Rapea pinta säilyy pakastimessakin, kun muistaa vain sulattaa ilman muovipussia.

Tein näitä jo toista kertaa pakastimeen, siis vierasvaraksi...vierasvaraksi. Toisin sanoen satsi riittää alle viikoksi ilman vieraitakin, mutta tervetuloa silti!

Kosteat ainekset:

3-4 melko kypsää banaania raastettuna karkealla terällä
1,25dl sokeria
0,6dl fariinisokeria
1,25dl sulatettua voita
0,6dl maitoa
1 muna

Kuivat ainekset:

3,5dl jauhoja -käytin puoliksi grahamia ja vehnäjauhoja
1 annospussi tai 1 tl pikaespressojauhetta
1,5tl soodaa
1tl suolaa (ei saa unohtaa suklaaleivonnaisista!)
2,5dl tummaa suklaarouhetta (70% kaakaota) -tässä käytin Fazer Premium -suklaata yhden levyn.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset omassa kulhossa ja kosteat ainekset omassaan sekaisin. Kaada kosteat kuivien joukkoon ja sekoita kunnes ovat sekaisin.
Taikinasta riittää 12:een amerikanmuffinssivuokaan, jotka olen upottanut muffinssipellille.

Paista uunissa n. 25 minuuttia.

Moni voisi koristella pinnan vaikka sulatetulla suklaalla tai tomusokerilla. Ehkä vieraille, kotioloissa näitten herkullisuus riittää yksinäänkin.



14 kommenttia:

  1. Nam, suklaaaaaaata. =)

    Muista nyt sitten lepäillä kipuiluinesi?



    *halaa ihan älyttömän varovasti*

    VastaaPoista
  2. Hallatar, kiitos! Halaaminen onkin yksi juttu, joka on vähän vaikeaa. Rinnat ovat osittain turvotuksen takia tunnottomat, joten en osaa itsekään suhtautua niihin. Mies ei uskalla tulla puolta metriä lähemmäksi ja käskee koko ajan varomaan:)

    VastaaPoista
  3. Nämä muffinit kuullostavat meheviltä. Onko tuo paperivuoka se amerikanmuffinivuoka, se suurin mitä kaupoissa myydään?

    Mitenkäs muuten voit tänään? Oletko ulkoillut vielä?

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää, mutta olen toivottoman laiska leipoja. Meille tulee kyllä pariskunta ystävänpäivänä kylään, jos vakka yllättäisin. Jee, kuvassahan on hunajapomelokin. Mun suosikki.

    VastaaPoista
  5. Sooloilija, tuo on tavallinen amerikanmuffinivuoka, mutta ei se suurin, sen nimi on joku jättiamerikanmuffini tms.

    Kiitos kysymästä, voin tosi hyvin. Vaihdoin Panacodin tavalliseen Paramaxiin, mutta sittenkin nukuttaa päivällä aika paljon. Olen katsonut monta tuntia Coupling-sarjaa ja nauranut ääneen. Ulos lähden vain miehen käsipuolessa, etten kaadu.

    Vicki, Meri toi mulle pettämättömällä huumorintajullaan tuon jättipomelon. Otin siitä muutamia kuvia. Kokeilin myös sen päälle mun vanhoja rintaliivejä ja olivat just sopivat!

    VastaaPoista
  6. Ajattelinkin kirjoittaa, että hävyttömiä kuvia, hyi sua. Greipit kuvassa.

    Tuo Coupling on vielä katsomatta kokonaisuudessaan, mutta joskus sitten. Naurua ei ole koskaan liikaa.

    VastaaPoista
  7. Aijai, nyt kun luin tuon juttusi niin huomasin taasen unohtaneeni kauppaan tuon espressojauheen. Toipumisia sinne sinulle! Suklaa auttaa kaikkeen vaivaan :)

    VastaaPoista
  8. Neijoo, mulla on yksi hyvä vertailukuva tulossa:p
    Kunnon naurattajia ei kovin montaa mun hyllyssä olekaan, mutta tämä Paritellen on takuuvarmaa, aina.

    Rossana, suklaa auttaa valitettavan hyvin! Tumma suklaa ja pähkinät, siinä suurimmat heikkouteni -ja niin terveellisiä.

    VastaaPoista
  9. Banaani tekee kuivakakuistakin herkullisia. Minulla on yksi kakkuresepti (en vaan tiedä, missä), jonka olen saanut miespuoliselta työkaverilta ja siinä on banaania. Kerran olen tehnyt ja hyväksi todennut. (Pitäisi varmaan etsiä se ohje jostakin ja tehdä.)

    VastaaPoista
  10. Harmi, ettei minulla ole jauhopeukaloa, tai se on kadoksissa. Hyvän näköisiä ovat nuo leipomukset.:)

    Oletko huomannut,että blogissani 9.2.09 on jotain Sinulle!

    VastaaPoista
  11. Moninainen, banaani häviää jännittävästi leivonnaiseen eikä maistukaan erityisemmin, mutta pitää ihanan menehevänä. Jos et löydä vakio-ohjettasi, niin kyllä tälläkin ohjeella kakku tulee.

    Arleena, herkullista päivää sinulle!

    Marja-Leena, kiitos hienosta tunnustuksesta! Ja onnittelut itsellesikin!

    VastaaPoista
  12. Meri sanoo:
    Nauroin ääneen kun luin sinun kokeilleen pomelolle vanhoja tissiliivejä. Ja olivat vielä sopivat!

    Suklaamuffinsit olivat ihania. Tarvitaanko siihen välttämättä se muffinsivuoka vai pysyvätkö ne kuosissaan ilman sitäkin?

    Tsemppia, ja lepäile.

    VastaaPoista
  13. Meri, tarvitaan siis nuo paperiset amerikanmuffinssivuoat, ei kai sitä peltiä välttämättä sitten enää tarvita. On vain jotenkin helppo sujauttaa sinne.

    Katopa mun mietteitä p h o t o k s i a -blogista.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...