lauantai 31. tammikuuta 2009

Pastasalaattia illaksi



Tullaan perjantaina kaupan kautta kotiin. Ostetaan kuuma, herkullisen tuoksuinen grillattu broileri. Revitään siitä heti koivet nahkoineen päivineen pahimpaan nälkään. Siirrytään sohvalle keräämään voimia ja juomaan yksi olut, ainakin mies. Olisinpa itsekin ottanut. Kolmen tunnin päästä haahuillaan telkkarin edestä keittiöön tekemään jotakin kurnivan vatsan hyväksi.

Kaivetaan esille PAOLAN PASTASALAATIN ohje. Ohje on neljälle-kuudelle nälkäiselle tai meille.

1 grillattu broileri, se mitä siitä on vielä jäljellä
½ pakettia penne tricolorea tai muuta pientä pastaa
½ "orange flesh" -meloni (nyt osui verkkomeloni)
½ prk pestoa (käytin Pirkkaa, Barilla voisi olla parempaa)
2 nippua rucolaa (käytin vain yhden)
½ ruukku tammenlehtisalaattia (käytin amerikansalaattia)
2 pientä punasipulia
2 limetin mehu
oliiveja (kivetön kalamata)
kourallinen pinjan- tai auringonkukansiemeniä (tällä kertaa en laittanut)
parmesaania lastuina
mustapippuria

Näin se tehdään:
Laita pasta kiehumaan ja suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Marinoi sipulirenkaita limemehussa Nigellan oppien mukaan, se loiventaa makua mukavasti. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla pannulla. Kaiva melonista palloraudalla tai leikkaa veitsellä paloja, huuhtele salaatit.


Irrota lihat kanasta (poista nahka) ja pilko isohkoiksi paloiksi. Kun pasta on kypsää, valuta vesi ja huuhdo kylmällä vedellä nopeasti. Sekoita kulhossa kana ja kasvikset sekä pestokastike; rouhaise sekaan hiukan mustapippuria mausteeksi. Asettele päälle punasipulirenkaat, ripottele pinjansiemenet pinnalle ja lopuksi vuole kuorimaveitsellä tuoreita parmesanlastuja pinnalle.

Kuvasta näkyy, että parmesaania oli vuoltu jo melkein kantaan asti ja se oli aika kuivaa. Olisi kannattanut aloittaa uusi juusto, olisi ollut mehevämmän makuista. Pastan määrä tuntui myös suurehkolta nyt, kun kanasta oli vain rintapalat jäljellä. Mutta muutenhan tämän salaatin maku on aina erinomainen ja siitä riittää isommallekin porukalle.

Syödään alkuillasta nälkäisenä pitkän työviikon (tai lomaviikon) jälkeen autuaana sohvalla.


Syödään loput myöhään illalla television ääressä haarukalla suoraan säilytysastiasta. Olut tai viini maistuu myös. Paitsi ei mulle eilen. Mennään nukkumaan tyytyväisenä ja kupu täynnä.



8 kommenttia:

  1. Pastasalaatti - monenlaisella reseptillä on yks mun ehdoton suosikki. Kanalla tai ilman!
    Sinulla on uskomaton kyky saada lukijan suu kuolaamaan ja tuottamaan sylkeä näillä jutuillasi. Nyt ois pakko mennä keittiöön syömään jotain! Oispa siideriä tai viiniä, mutta ei ole..Pitää vichyn kanssa syödä..
    Kiitos tästäkin reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Tuontyyppistä meilläkin tehdään, kun pitää suht nopeasti saada murua rinnan alle. Valmis broileri ei ole ollenkaan hullumpaa.

    VastaaPoista
  3. Valmis broileri meilläkin kalutaan heti, mutta pastasalaatin ehkä ehtisi vielä valmistaa, jos pasta olisi valmiina. Pistänpä korvan taa. Hyvää eväänäkin.

    Eilisestä asti olen harkinnut joululta jääneen punkkupullon avaamista, mutta mihin sen lopun laittaa lasillisen jälkeen, niinpä jää avaamatta.

    Hyvää loppuiltaa ja pyhää!

    VastaaPoista
  4. Sooloilija, minustakin kaikki pastasalaatit ovat erityisen hyviä. Tässä nyt on erikoisuutena tuo pesto ja ehkä lime, ja parmesaani. Kannattaa joskus kokeilla!

    Arleena, tämä broileri oli tosi mehukas, mutta on kohdalle osunut huonompiakin. Pastasalaatti joutuu äkkiä ja sen jaksaa juuri odottaa töitten jälkeenkin.

    Eijoo, sama ongelma aina täälläkin. Loppupullo tahtoo jäädä happanemaan, jos ei muista laittaa Vacuvin-korkkia. Avasin tänään kuitenkin elokuvista tultua myös joululta jääneen Mouton Cadetin ja aloin tehdä pizzaa. Ja sitähän voi tunnetusti syödä paljon, jälleen kerran. Kävi niin hassusti, että tein taikinan Jamie Oliverin ohjeella, johon pannaan durum-jauhoja. Tuli jotenkin liian tuhti taikina, joten tein toisen. Ja sitten tein molemmista pizsaa, näin sitä olisi riittänyt rykmentille miehiä.

    VastaaPoista
  5. Hahaa, meillä oli tänään sama herkku!
    Etsin netistä tuon ohjeen, kun eilen alkoi tehdä mieli pestopastaa. Tällä kertaa paistoin kanasuikaleita pari paketillista, se sopi oikein hyvin. Sipulia ei ollut, vaikka minun mielestäni sellaista ei ole edes olemassa, että ei ole sipulia!
    Salaatti onnistui ja maistui kaikille.
    Oletko kuullut televisiosta sen mainoksen Saarioisten uudesta herkullisesta kananpaskasalaatista?

    VastaaPoista
  6. Meri, onko se sitä 'yks kakkaa, kaks kakkaa'-salaattia?

    VastaaPoista
  7. Voi että, kun joskus voisikin lössähtää sohvalle kauppareissun jälkeen syötyään valmistipusta käpälän....

    VastaaPoista
  8. Krsiu, kyllä sekin aika vielä koittaa. Ehkä pojat intoutuvat kokkailusta koulussa, vaikka.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...