lauantai 15. marraskuuta 2008

Punasipuliquichet


Omenapuun alla on vaihteeksi touhua. Vanhempi poika ajeli illalla avokkinsa kanssa taas moikkaamaan perhettään ja kavereitaan. Koska he olivat tulossa vasta kymmenen jälkeen, päätin tekaista muffinipellillä pieniä punasipulipiiraita.

Löysin ohjeen Köyhien ritarien sivuilta, josta käyn katsomassa Meri-Tuuli Lindströmin ohjeita. Niissä on jotain minun makuhermoihini iskevää. Tällä kertaa valitsin ruisperunataikinaan tehtävät piiraat, joihin haudutetaan paljon punasipulia ja murskattuja aniksensiemeniä. Yllättävä makuyhdistelmä, joka todella toimii! Seos maustetaan balsamicolla ja sokerilla ja kruunataan vuohenjuustolla.

Suosittelen unohtamaan muffinipellin voitelun turhana, samoin herneitten kaatamisen pellille esipaiston ajaksi. Oli pottumaista kaivella niitä sormin pois! Seuraavalla kerralla pidän vain pitempään uunissa. Kuvassa piiraita on aamupalapöydässä jäljellä vielä kaksi ja vuohenjuusto on kevytversioita, joten siitä ei tule yhtä näyttävää kuin täysrasvaisesta.

Mutta hyvää oli, aion tehdä vastakin!



5 kommenttia:

  1. Maistuis juu tuollaiset. Hyvä makuyhdistelmä. Tahtoo tulla aina tehtyä samaa kuin aina ennenkin.

    Punasipulista saa hyviä makuja aikaan. Meillä taas salsakausi alkoi.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä. Itse leivon harvoin ja varsinkin erittäin harvoin muffineita. Pitäisi joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Huomenta sinne Omenapuun alle.
    Herkullisen näköisiä muffineita siellä on leivottu.
    Täällä on valkoinen maisema. Miten siellä?

    VastaaPoista
  4. Eicka, maku oli hyvä, näkö ei. Kevytjuustoista kun ei saa kauniita millään, mutta eihän se makuun vaikuta: aito vuohenjuusto silti.
    Teidän salsa on hyvää!

    Arleena, muffinipelti on ollut käyttökelpoinen ostos. Siihen voi tehdä monenlaisia vähärasvaisia piiraita ja moniviljaisia vähärasvaisia kahviherkkuja.

    Susanne, illalla kymmenen jälkeen alkoi sataa räntää ja maa oli jo silloin valkoinen. Ihmeekseni se on jatkunut, vaikka plussalla jo ollaankin. Miksikähän teillä on aina enemmän lunta?

    VastaaPoista
  5. Varmaan siksi meillä on aina enemmän lunta kun asumme korkealla mäellä. Sanovat että omenapuut kestävät täällä hyvin.
    Meiltä ei tarvitse mennä kun vähän mäkeä alaspäin, niin maisema on jo ihan erilainen. Nyt on kiva kun saadaan lumi, mutta keväällä harmittaa kun lumi lähtee niin myöhään. Toisilla jo kukat kukkii kun meillä on vielä paksut kinokset.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...